Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 24 минута, Ćiriličar рече

Борбаши су објавили да је вл Максим био у посети турској Цркви и срео се са Вартоломејем...колико им је веровати не знам...

Jel se sreo inkognito kao u Parizu sa mitropolitom ili je ovaj put bilo po PSu uz sve Bogosluzbene obrede?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 часа, srb_Lo рече

Светосавље није етнофилетизам ! Видиш ти причаш о многим споредним стварима површно и не разумеш изгледа суштину . Кажеш да подржаваш Цариград а причаш да је СПЦ скренула са пута ? Кажеш код Грка је тако и тако и онда испада да ниси био никада на Литургији у Грчкој Цркви ?? јел  причаш напамет или си то читао по интернету ? И да ти кажем у 95% грчких Цркава у немачкој није литургија двојезична и то не причам напамет него сам био без број пута у истим .Ево ти једна анегдота за крај : Не тако давно у Хиландару на Светој Гори била су тројица монаха , један Хрват један Немац и један Мађар ето њима није сметала СПЦ и они су део СПЦ . То је то од мене желим ти да брзо пронађеш пут према Господу и спасу нашем . 

@DerTorx  не тражи пут ка Господу, он покушава да спасе СПЦ од светосавља.

Мудри Њемци још тридесетих гпдина, након пораза од Срба у првом рату, су се бацили на научно истраживање, заључак је био ако каниш Србе поразити мораш их одвојити од св.Саве, са Њемцима се морамо сложити, а нашег "боготражитеља" упућујемо наравно на светог Саву, јер не може се сликати а да се заобиђе Пикасо.

Подели на овим сајтовима

Прави Србин у верском смислу је прави Израиљац. Бити Србин је изузетна дужност Србина верног Христу. Ко то не разуме а проповеда Србима о хришћанству, тај је залутао у хришћанство.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@DerTorx  Ма не секирај се....има она опција, а по свему се види да си њој најближи, конвертитство. Будеш у друштву са Лубурићем...он, човек, није био националиста....Србин па се похрватио.

Него зеза те један проблем - како ћеш Оравтима доказати да си њихов. У Орвацкој се такмиче ко је већи не-Србин, а то то ти је Хрват. Орваштина је не бити Србин. Није довољно само се одрећи Српства, него се треба доказати. Треба бити за дом спреман...разумеш?

То је мучеништво до краја живота, добровољно мучеништво. Има и друго добровољно мучеништво, православно монаштво, а ово којем ти нагињеш води у усташтво.

Било како било, мало изучи биографије Лубурића и осталих...верујем да ћеш се наћи у томе...они су ко и ти Срби који нису волели Српство. Ти већ имаш све предуслове за то - само искорачиш и "нађеш себе".

Срби су ти наиван народ, видиш колико ти овде пажње посветише...немају појма, нико да ти каже да ти је усташтво замирисало. Орвацка ти је домовина, отаџбину и оце не волиш - спремај се ти за дом! Што чиниш, чини брже, бљутавост нико не воли.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ćiriličar рече

Борбаши су објавили да је вл Максим био у посети турској Цркви и срео се са Вартоломејем...колико им је веровати не знам...

Јесте био. Знао сам пре њих. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, srb_Lo рече

Па не знам какву би корист имао од тога сад кад је Елпидофор (десна рука Вартоломејева) сад ту у САД може му овај све из Фанара пренети . 

Са Шефом се све директно обавља. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, DerTorx рече

Ја бих ти препоручио да одеш у муслимане или пентикосталце. Не знам што си узео да зезаш ове светосавце? Не разумем ни њих што ти нешто говоре о вери... Ја бих те одмах извео на пут; показао бих ти: ово је, синко пут, иди и зајебавај хоџу, не мене!

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

(pa, koliko ih pratim, imaju relativno dobre dousnicke informacion'... ce vidimo...)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

... ce vidimo...)

А можда и нећемо...било је још "незваничних" сусрета влеикодостоничких...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ćiriličar рече

@Bokisd @Zoran Đurović Кажу и да Патријарх у Београду "није хтео" да прими Зизјуласа? Или сам ја погрешно, на брзака, прочитао?

den zero, .. sto kazu grci... ili ti ne znam za to...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ćiriličar рече

@Bokisd @Zoran Đurović Кажу и да Патријарх у Београду "није хтео" да прими Зизјуласа? Или сам ја погрешно, на брзака, прочитао?

Добро си прочитао тако пише . 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Јесте био. Знао сам пре њих. 

Да ли је добио благослов Сабора, Синода, Патријарха СПЦ, као што црквени ред и поредак налажу, или може бити, за јавну или инкогнито аудијенцију код "Шефа" у Стамболу граду то није потребно?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...