Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 52 минута, MKD13 рече

Sad nema Kraljevina a vi hocete jos uvek da imate istu jurisdikciju. Jl to je u duhu Tomosa na kome se temelji autokefalnost SPC? Nije. Znaci ili vi sad ne delujete kanonski, ili sam Tomos i vasa autokefalnost je pod znak pitanja.

Ајде када ме вучеш за језик, мада теби, бугарском националисти (врло могуће и фашисти), не вреди причати. Ал ајде.

Сад нема те Краљевине јер су је уништиле усташе, Албанци и муслимани а (Бугари одмах скочили у помоћ) који су стали на фашистичку (твоју?) страну. Нестала је у геноциду над српским народом= Црквом. И да ли ти хоћеш да нам кажеш пошто је српски народ тј Црква из три покушаја само на територији данашње Хрватске сведен на мизеран проценат, да над том територијом јурисдикцију треба да има некаква фантомска болесничка организација Хрватска Праволавна "црква"? Она коју је Павелић стварао? Јеси ли ти бре нормалан? И немој да причаш о злим Србима. Трпе те ти зли Срби овде на сајту и ако си много пута лагао, пљувао и хулио. Треба бре да те је срамота ако образа имаш.

Остало нисам цитирао- доста оволико.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Ведран* рече

Барт каже да даје аутокефалност Украјини :)), а не Цркви. А ти тражиш да када се смање границе државе да се смањи и јурисдикција. Цариград је онда требало укинути давнијех дана.

:smeh2:  ...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ведран* рече

А ти тражиш да када се смање границе државе да се смањи и јурисдикција. Цариград је онда требало укинути давнијех дана. 

@MKD13 Ајде прочитај, пет (5) пута!

Јел мислиш да ти млатиш сламу? 

Подели на овим сајтовима

Aво, немој се љутити, али некада претераш са шпекулацијама :) Овде си сада превазишао и најгоре протестанте.

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

12:smeha:12:smeha:12:smeha:12:smeha:12:smeha:

И успостављена вам је. Ето имате је сад. 

Не рекох ли да би по теби требало укинути СПЦ јер нема краљевине.

И све ово позивање на државне и народне Цркве, нема везе са етнофилетизмом који се само нама спочитава. Мало морген.

Барт каже да даје аутокефалност Украјини :)), а не Цркви. А ти тражиш да када се смање границе државе да се смањи и јурисдикција. Цариград је онда требало укинути давнијех дана. 

Који циркус је ово? 12:smeha: Јефтин а добар. 

Dobro, onda mi ti objasni Tomos o autokefaliji SPC. Po kojim kanonima Tomos tvrdi da ste dobili nove eparhije? Nema te kanone, samo politicki motiv. I jeste Cirkus, al ne moj vec cirkus Tomosa na kojoj se zasniva vasa autokefalnost. Objasni mi Tomos

Vi tvrdite da sve ste dobili po kanonima pravoslavne crkve. Po kojim kanonima? babe Smiljanje iz Paracina?

I zasto kad mi govorimo da Carigrad nam je nekanonski za vreme Osmanlije uzurpirao nase Eparhije, a onda 1922 dao nekanonski vama, vi kazete da je sve to kanonski? A sad kad se mesa je nekanonski? Objasni mi zasto...koja je razlika?

Sto se tice etnofiletizma ima ga svugde, niko ne tvrdi da je samo kod vas, problem je to sto mi nemamo priznatu svoju crkvu kao vi.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zayron рече

Святой Амвросий

Там, где есть Петр, есть Церковь. 

Ubi Petrus ibi ecclesia, et ibi ecclesia vita eterna

Where there is Peter there is the Church, where there is the Church there is life eternal!

— St. Ambrose of Milan!!!

https://ru.wikipedia.org/wiki/Амвросий_Медиоланский

Upravo, Petar, najvisehristaljubeci, Petar, cija je vjera Stijena na kojoj se zida Crkva, koji prvi Gospoda vidi kao Sina Bozjeg, koji postavlja episkope od Judeje preko Antiohije i dalje, koji nije imao nista zvanicno ni nezvanicno s Rimom u to doba... vise je imao Pavle, on je pravi duhovni otac rimske biskupije.. zar ne? Petar neuki, nepropovjedni, Petar silni u vjeri, u cudima, skromni, naopako raspeti... Petar, koji se od Pavla ne moze razdvojiti, i PC ih tako jednake i slavi, Prvovrhovni apostoli, ali koji se ne mogu odvojiti od ostalih Jedanaestorice, i potom i drugih desetina i stotina apostola, ispovjednika i sviju redom? Gdje su oni SVI zajedno, TU je Crkva.

Isticanje Petra samog, vodice vas u dubiozu: a gdje je onda Crkva, ako on u Rimu nije bio? samo u Jerusalimu, gdje je bio? ondje gdje je episkope postavio? sta rekose, da u Rimu nije postavio? hm...

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Вилер Текс рече

Ајде када ме вучеш за језик, мада теби, бугарском националисти (врло могуће и фашисти), не вреди причати. Ал ајде.

Сад нема те Краљевине јер су је уништиле усташе, Албанци и муслимани а (Бугари одмах скочили у помоћ) који су стали на фашистичку (твоју?) страну. Нестала је у геноциду над српским народом= Црквом. И да ли ти хоћеш да нам кажеш пошто је српски народ тј Црква из три покушаја само на територији данашње Хрватске сведен на мизеран проценат, да над том територијом јурисдикцију треба да има некаква фантомска болесничка организација Хрватска Праволавна "црква"? Она коју је Павелић стварао? Јеси ли ти бре нормалан? И немој да причаш о злим Србима. Трпе те ти зли Срби овде на сајту и ако си много пута лагао, пљувао и хулио. Треба бре да те је срамота ако образа имаш.

Остало нисам цитирао- доста оволико.

Kad me vec pitas, reci cu sta je mislim. Treba formirati  drzavne crkve shto pre. I umesto Miras ili kako se zove, recimo Amfilohije bi trebao da bude Arhiepiskop Autokefalne Crnogorske Crkve koja bi bila u veoma prisnim i bratskim odnosima sa SPC, al lojalan Crnogorskoj drzavi i vlasti tamo. Tako bi bilo i pravedno i bolje ne samo za crkvu u Crnoj Gori, vec i za same srbe tamo. Po analogiji to bi trebalo da bude i u drugih  drzava.

Подели на овим сајтовима

Ију, мучи тамо!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, MKD13 рече

Kad me vec pitas, reci cu sta je mislim. Treba formirati  drzavne crkve shto pre. I umesto Miras ili kako se zove, recimo Amfilohije bi trebao da bude Arhiepiskop Autokefalne Crnogorske Crkve koja bi bila u veoma prisnim i bratskim odnosima sa SPC, al lojalan Crnogorskoj drzavi i vlasti tamo. Tako bi bilo i pravedno i bolje ne samo za crkvu u Crnoj Gori, vec i za same srbe tamo. Po analogiji to bi trebalo da bude i u drugih  drzava.

Ово нема везе за животом. 

Кад научиш да држава не кроји капу Цркви онда се јави. 

Иначе да, ти си у неку руку фашиста јер је твој бог држава. 

А иначе кад смо код те аналогије, Цариградска патријаршија треба да буде само надлежна за Цариград и Турску.

И кад смо код те аналогије- ти мртав ладан поредиш Цетињску Митрополију са рецимо сектом и умоболничком групацијом званом Хрватска православна "црква". Леба ти онда треба да буде и нека Босанско-херцеговачка "црква", па сутра можда "црква" Републике Српске... Није теби лако.

Даће Бог да се уразумиш.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, MKD13 рече

Objasni mi Tomos

Vi tvrdite da sve ste dobili po kanonima pravoslavne crkve.

Објаснићу ти Томос кад ти код мене нађеш да сам говорио тако како ти представљаш, да смо ми по канонима, а ви не по канонима, тра ла ла...

То јест, никад. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, MKD13 рече

Kad me vec pitas, reci cu sta je mislim. Treba formirati  drzavne crkve shto pre. 

Па добро нек си најзад рекао, да свима буде јасно шта за тебе представља Црква. 

пре 11 минута, MKD13 рече

Autokefalne Crnogorske Crkve koja bi bila u veoma prisnim i bratskim odnosima sa SPC, al lojalan Crnogorskoj drzavi i vlasti tamo.

Дакле Црква да буде подрепак држави и власти. Драго ми је да си јасно рекао.

Али на то што ти хоћеш:

:trtmilo:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

@Ведран* Кажем ја, МКД13 је фашиста. Држава па држава. Због држава у којој ти увек фали један папир оће човек да изгуби визу за Небо. Слепац.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, MKD13 рече

Pa zar tako već i nije ako ,se tako krenulo onda treba ići do kraja.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Вилер Текс рече

А иначе кад смо код те аналогије, Цариградска патријаршија треба да буде само надлежна за Цариград и Турску

Ни то није сасвим тачно. По његовој логици треба је укинути. Јер је Турска муслиманска држава. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, MKD13 рече

Проблем је у томе што се код вас и сличних не ради о људима који траже истиниту веру и Цркву, што не идете путем разговора у духу побожности. Мислиш ли да су наши епископи сисали весла, да би Порошенко или Ђукановић могли бити саговорници у вери зарад јединства Цркве? Радије би вас предали сатани на мучење да вам се некако душе сачувају.

Ваша теологија је мржња према православној Русији и њеној сили, према Русији која може сачувати интересе Цркве у свету, истиниту веру и сведочење истинитога Бога. Теологија коју заговара Цариград данас пуно је лукава и дискутабилна, на први изглед савршена и истинита, као што је истинито да људи требају постати Богови, али не онако како сатана планира, да нас на концу упропасти.

Да није у питању овако опасна ствар, давно бисте добити шта год бисте пожелели, у светлости вере и љубави. Али зато што је ваш интерес у злоћи и пропасти вере, нећете добити ни у ком случају никакву аутокефалију, све док се те ствари у потпуности не исправе, а тада ћете можда бити скромнији и задовољни с тим што имате.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...