Jump to content

У ЧЕТИРИ ОКА: Теолог Благоје Пантелић: Цркви не требају велики храмови, већ самокритика

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Broken рече

Obi, zašto lažno smirenje ? Kako si to pronašao ? Ja čak i sad kad čitam taj citat pokušavajući da pronađem lažno smirenje, ne vidim ga.

Sta, on kao ne bi ponudio Hrista da se skloni kod njega jer ima mali stan?? Ta recenica je cisto pros.....vanje, ili ako cemo finijim jezikom - lazno smirenje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Broken

Evo jos, ima toga solidno u celom clanku...

пре 12 часа, Поуке.орг инфо рече

- Бићу искрен. Немам херменеутички кључ за откључавање смисла активности Патријаршијског управног одбора.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Sta, on kao ne bi ponudio Hrista da se skloni kod njega jer ima mali stan?? Ta recenica je cisto pros.....vanje, ili ako cemo finijim jezikom - lazno smirenje.

Da, ali ja , na primer, nisam to shvatio tako, kao da baš Hristos dolazi. Odmah sam gledao iz perspektive one Hristove eshatološke besede iz Mt. kad On sebe identifikuje sa ljudima koji imaju potrebu da im se pomogne na neki način, i šire sa svakim čovekom. Koliko često odbacujemo drugog čoveka uz razne izgovore ili stavljamo sopstvene planove n aprvo mesto i ne dozvoljavamo da od njih odstupamo radi bližnjih.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Broken рече

Da, ali ja , na primer, nisam to shvatio tako, kao da baš Hristos dolazi. Odmah sam gledao iz perspektive one Hristove eshatološke besede iz Mt. kad On sebe identifikuje sa ljudima koji imaju potrebu da im se pomogne na neki način, i šire sa svakim čovekom. Koliko često odbacujemo drugog čoveka uz razne izgovore ili stavljamo sopstvene planove n aprvo mesto i ne dozvoljavamo da od njih odstupamo radi bližnjih.

Pa dobro, i tako razumi, nista se ne menja. Mali ti stan? Ali taj mucenik sto nema krova i ne trazi za sebe apartman, nego samo suvo i toplo cose, i malo ljudske paznje.

Provala da nekom ne mozes da pomognes jer ni ti nemas bas neke uslove je prosto provala. Ako to rekne jedan teolog, onda je to... lazno smirenje...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Broken рече

Opet ne vidim problem. :smeh1:

Salis se? "Херменеутички кључ за откључавање смисла активности Патријаршијског управног одбора" - ovo ti je normalan govor?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Salis se? "Херменеутички кључ за откључавање смисла активности Патријаршијског управног одбора" - ovo ti je normalan govor?

Biću iskren. Ne šalim se. Verujem da je tebi zasmetao način na koji je to rekao, meni nije. :)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, obi-wan рече

Ђе није нормално браЦки, тако тисе прича касе народ приводи у Цркву, разумијеш, треба им дати станове и по 1500 еура плата, а не у ону бетонску зграду на Врачару дасе бачају паре!

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Broken рече

Biću iskren. Ne šalim se. Verujem da je tebi zasmetao način na koji je to rekao, meni nije. :)

Nije mi zasmetao, nego moram da mazem kremu protiv alergije...

Подели на овим сајтовима

Mislim da kad bi ga Obi Wan intervjuisao da bi to bio razgovor u tri oka...:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Sve drugo manje-vise, ali ako nekad naleti na Tasu, obrao je kaktus... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

U njegovom odgovoru, koji je general imenovao lažnim smirenjem, vidim samo gorki sarkazam. Ostalo, "sve pet". 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...