Jump to content

Мартиновић: Човек није власник својих органа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 17 минута, Avocado рече

Ali to (kršenje zakona) nema ama baš nikakve veze sa izmenom zakona... ako će neko da ti ukrade organ, onda je potpuno nebitno šta u zakonu piše... šta više, kao što sam već X puta ponovio, ako ima dovoljno donora tada nema nikakve potrebe da se organi uzimaju od nekog protivzakonito...

A narocito je nebitno u ovakvom raspadu od sistema kakav je nas...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 211
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Avocado рече

Samo ne znam koji Darth Wader je tamo doneo takav zakon...

Neki sasvim slican ovom nasem... ne brini, ima takvih na kilo i na metar svuda po svetu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, obi-wan рече

...

"Дакле, новим законом сваки мушкарац, жена или дете у Србији аутоматски постају извор органа за трансплантацију – ако неко то не жели, мораће да дâ изјаву у суду и, као такав, да буде регистрован у полицији. Репресивност овако замишљеног закона заиста је фасцинантна."

...

A ovima cu da zvrljnem, jos kako cu da im zvrljnem...

I nije to jedini takav, šta je Istanbulska konvencija nego isto djubre, samo drugo pakovanje. I tamo se isto tako "předpokládá" tj. pretpostavlja vaša apriorna saglasnost s bolje da nikad ni ne saznate sa čim svim (sa svih 9999 spolova, spolnih pripadnosti, orijentacija i sexualnih tehnika i praktika)! To su luciferijanski zakoni, Darth Wader je možda tamo samo pisar, sekretar a autorem je sam Lucifer!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zayron рече

I nije to jedini takav, šta je Istanbulska konvencija nego isto djubre, samo drugo pakovanje. I tamo se "předpokládá" tj. pretpostavlja vaša apriorna saglasnost s bolje da ni nikad ni ne saznate svim čim (sa svih 9999 spolova, spolnih pripadnosti, orijentacija i sexualnih tehnika i praktika)! To su luciferijanski zakoni, Darth Wader je možda tamo samo pisar, sekrertar a autorem je sam Lucifer!

Ma Darth Wader se odavno pokajao, nemojte njega medju te zlikovce... :D

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, obi-wan рече

Neki sasvim slican ovom nasem... ne brini, ima takvih na kilo i na metar svuda po svetu...

Aha, znači ne samo da je svaki zakon koji donese ovaj režim loš po (nepromenjivom) defaultu jer su oni "epski zlikovci" nesposobni da urade bilo šta dobro, nego je i svaki drugi režim koji je doneo sličan zakon "epski zao" po defaultu? 

(srpski zakon je zao jer je Vučić zao, a češki režim je zao jer je doneo isti zakon kao Vućić... zanimljiva cirkularna logika...)

Inače, ne mogu sad da izmenim, a nije trebalo da stavim Darth Vadera jer se na kraju Return of the Jedi ispostavilo da je čak i on sposoban da uradi nešto dobro... ne znam sa kim da uporedim pa pišem za sad "epski zlikovci"... zaista je i u literaturi malo takvih likova...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Aha, znači ne samo da je svaki zakon koji donese ovaj režim loš po (nepromenjivom) defaultu jer su oni "epski zlikovci" nesposobni da urade bilo šta dobro, nego je i svaki drugi režim koji je doneo sličan zakon "epski zao" po defaultu?

Konacno si sve ukapirao!

пре 1 минут, Avocado рече

Inače, ne mogu sad da izmenim, a nije trebalo da stavim Darth Vadera jer se na kraju Return of the Jedi ispostavilo da je čak i on sposoban da uradi nešto dobro... ne znam sa kim da uporedim pa pišem za sad "epski zlikovci"... zaista je i u literaturi malo takvih likova...

Bez brige, za to sam se vec pobrinuo par poruka iznad ove.

• Радостан 1

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Avocado рече

(srpski zakon je zao jer je Vučić zao, a češki režim je zao jer je doneo isti zakon kao Vućić)

Ајде да лепо пређемо на суштину, на страну вучкова банда, ово је чист етички конфлик. Овај закон отворено третира људе као ресурс, о томе нема расправе, људи су у њему ресурс. Мени је сама та идеја неописиво одвратна и не занима ме никаква њена практична вредност, док теби из неког разлога није ни најмање, не знам зашто, можда зато што си натуралиста а можда си и огуглао на гледање човека као на ресурс; напротив не само да ти се не гади,  већ видиш то као потенцијално добро, све док је корисно. Ти си прагматичар и утилитаријанац, оно што је корисно људима је и добро, док мени, као деонтологу и хришћанину, сам такав поглед на човека и таква практичарска етика је огавна.

Дакле, нема потребе за даљом расправом о овоме, ми се никада не можемо сложити нити један другог убедити, јер имамо фундаментално другачије схватање човека.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

Ne vidim zato što ovde nema nikakvog ukidanja slobode.

Da sutra ukinu građansko vaspitanje i propišu da sva deca idu na versku nastavu osim one dece čiji roditelji obaveste školu da to neće i da neki ateista povodom toga tvrdi da je obavezan da šalje dete na versku nastavu, smejali biste mu se... i ja bi mu se smejao zajedno sa vama...

Nego kad već pominješ veru i prisilu i to kako se svi slažemo o tome, kakvo je tvoje mišljenje o tome što sam putem doplatne markice prisiljen da finansiram izgradnju Hrava Svetog Save ako želim da pošaljem neku pošiljku (a moram zbog svog posla da šaljem poštu)?

Онда баш не видиш.

Да али да обавесте институцију која не постоји.

Јел ти фрка за пар динара? 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Вукашин Ковачевић рече

Ајде да лепо пређемо на суштину, на страну вучкова банда, ово је чист етички конфлик. Овај закон отворено третира људе као ресурс, о томе нема расправе, људи су у њему ресурс. Мени је сама та идеја неописиво одвратна и не занима ме никаква њена практична вредност, док теби из неког разлога није ни најмање, не знам зашто, можда зато што си натуралиста а можда си и огуглао на гледање човека као на ресурс; напротив не само да ти се не гади,  већ видиш то као потенцијално добро, све док је корисно. Ти си прагматичар и утилитаријанац, оно што је корисно људима је и добро, док мени, као деонтологу и хришћанину, сам такав поглед на човека и таква практичарска етика је огавна.

Дакле, нема потребе за даљом расправом о овоме, ми се никада не можемо сложити нити један другог убедити, јер имамо фундаментално другачије схватање човека.

Ja ne vidim da ovaj zakon tretira ljude (a ni njihove organe) kao resurs... a i rekao bih da je nešto drugo suština...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

Онда баш не видиш.

Nemam taj talenat da vidim stvari koje ne postoje...

Цитат

Да али да обавесте институцију која не постоји.

Ti stvarno zamišljaš da će neko sad da uzima organe od svih ljudi bez obzira što nije ni formirana institucija koja vodi evidenciju o tome ko nije donor?

Цитат

Јел ти фрка за пар динара? 

:D

Tačno sam znao dokle se "slažemo" o prisili...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Nemam taj talenat da vidim stvari koje ne postoje...

Ti stvarno zamišljaš da će neko sad da uzima organe od svih ljudi bez obzira što nije ni formirana institucija koja vodi evidenciju o tome ko nije donor?

:D

Tačno sam znao dokle se "slažemo" o prisili...

Па ајде, плаћаш толико измишљњених такси а 2 динара за Храм је фрка...ајде бре не млати сламу. Потпуна зманена теза иначе.

А шта их спречава?

А шта ћу ти ја, потруди се мало па ћеш видети-

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Вилер Текс рече

Па ајде, плаћаш толико измишљњених такси а 2 динара за Храм је фрка...ајде бре не млати сламу. Потпуна зманена теза иначе.

Ma nije uopšte frka za lovu, kad ti i ostali hrišćani nećete da se otvorite, mogu i ja prinudno da finansiram, šteta da onolika zgrada ne bude završena... nego mi baš bude toplo oko srca kad kod nekih hrišćana vidim tu konzistentnost u stavovima... ono u smislu ispravno je sve ono što meni odgovara da bude ispravno...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вилер Текс рече

А ти ниси такав?

Nisam.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...