Jump to content

Како унапредити "КАНУ", помоћ за оне који желе да упознају особу за брак

Оцени ову тему

Препоручена порука

Циљ нам је да ово живи и да се још развија, да помогнемо људима који желе да упознају праву особу за брак. 

Како да се унапреди? Шта да се уради да добије на масовности (ово није нужно, али јесте пожељно), да се људи отворе, да се више женâ које желе брак пријаве, да се мушкарци ослободе при јавним писањима итд...

Молимо вас конкретне предлоге. 

Злонамерне, неповезане, "тек да кажем" коментаре ћемо ограничавати без упозорења. Ово је озбиљан пројекат желимо да му дамо још већег простора, да постане један од најважнијих наших пројеката. 

Такође, да ли мислите да треба (мора) да се тражи помоћ од државе и како да се то изведе? Како да се у Цркви још више ово препозна? Оно што знамо јесте да многи свештеници препоручују "КАНУ" својим парохијанима. 

Још једном, молимо вас тачне, конкретне предлоге.

Подели на овим сајтовима

Nista bolje nema od upoznavanja uzivo. :ok:

Ja bih organizovao takve skupove i ako se ljudi stide da pridju i pricaju inicirao bi razgovore, . Ako u okviru crkve postoji neko ko bi organizovao putovanja, drugim recima dogovore se dvoje ljudi (mentori) iz dve razlicite parohije da povedu one koji bi zeleli brak (ne bi valjalo vece grupe, sto vece grupe ljudi se vise side, iskreno kod uzivo kontakta najgora je opcija taj prvi prilazak, kako prici i probiti led), i postave za sto devojke sa jedne strane, momke sa druge, predstave ih jedni drugima i pokusaju da iniciraju pricu da pokusaju daih zblize. Ili bi osmislio neki upitnik, pa bi na osnovu odgovora u tom upitniku upoznavao ljude sa slicnim interesovanjima, postavio bih ih za sto, upoznao i pustio ih da pricaju. Tu bi mogle i vece grupe da se uklope. Pa bih samo one koji imaju slicno popunjene formulare u saradnji sa drugim mentorom odveo u dogovoreni manastir na litiju,posle liturgije bih ih upoznavao.

A sto se tice konkretno dopisivanja ovdena forumu moje misljenje je da se zabrani pristup Kani onim osobama koje nemaju sliku i imaju nadimak a ne puno ime. Znaci samo pravo ime i slika, i uveo bih opciju video cat . Generalno smatram da nije ovo najbolji vid upoznavanja, jer ima dosta ljudi koji dodju u grupu cisto da bi ubili vreme ili pretrazivali sajt bez neke namere za necim konkretnim (a to isto moze da se radi i na fejsu, instagramu...). Tako da eto, moje misljenje je da je uzivo upoznavanje, ili video cat jedn od boljih opcija. Jer generalno dok ne dobijes br telefona i ne sednes sa osobom da uzivo pricas, dopisivanje je samo gubljenje vremena (moje iskustvo) posto su ljudi uzivo drugaciji nego preko poruka. Cas se javi, cas se ne javi, poruke razume osoba koja cita na svoj nacin, a ne na nacin kako je taj drugi napisao (uglavnom).  Ja bih to tako uradio samo oni koji su konkretni u svojoj nameri. A eto, naleteo sam i na neke devojke koje su u Kani ali kazu da njih ne zanima brak vec samo su tu da ubuju vreme. Tako da je bitno da se uvede neki filter.

Ili da se popununeki formilarcic pre ulaza u grupu, kako bi bili sigurni da su ti ljudi stvarno zainteresovani za brak, pa ako im se poklope zelje u formularu da ih moderaror preporuci jedno drugom.

A pisanje na forumu je vise neko druzenje, zezanje nego konkretno upoznavanje.

Hvala.

To je neko moje skromno misljenje. Nadam se da nisam napisao nista lose, i da ce neki od ovih predloga da se usvoji.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Поуке.орг инфо рече

Шта да се уради да добије на масовности (ово није нужно, али јесте пожељно), да се људи отворе, да се више женâ које желе брак пријаве, да се мушкарци ослободе при јавним писањима итд...

пре 20 часа, Поуке.орг инфо рече

Како да се у Цркви још више ово препозна? Оно што знамо јесте да многи свештеници препоручују "КАНУ" својим парохијанима. 

Super je što postoji mesto gde će se pravoslavni hrišćani upoznati, družiti,  možda i zavoleti. :)Slažem se da treba raditi na masovnosti, mnogi vernici ni ne znaju za Kanu. Može se reklamirati na drugim društvenim mrežama, odštampati pamflete i deliti u crkvi... Što se tiče otvaranja ljudi jednih prema drugima, samim učlanjenjem u klub pokazali su interesovanje i otvorenost za tu ideju. Ipak, individualna želja za upoznavanjem konkretne osobe ostaje između to dvoje ljudi. Ako se oni dopadnu jedno drugom, neće ih ništa sprečiti da razmene lične kontakte, i da se upoznaju uživo. Suprotno, ako želje u inicijalnom virtuelnom kontaktu (dopisivanju) nema, onda je besmisleno forsirati. 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ninaana рече

Super je što postoji mesto gde će se pravoslavni hrišćani upoznati, družiti,  možda i zavoleti. :)Slažem se da treba raditi na masovnosti, mnogi vernici ni ne znaju za Kanu. Može se reklamirati na drugim društvenim mrežama, odštampati pamflete i deliti u crkvi... Što se tiče otvaranja ljudi jednih prema drugima, samim učlanjenjem u klub pokazali su interesovanje i otvorenost za tu ideju. Ipak, individualna želja za upoznavanjem konkretne osobe ostaje između to dvoje ljudi. Ako se oni dopadnu jedno drugom, neće ih ništa sprečiti da razmene lične kontakte, i da se upoznaju uživo. Suprotno, ako želje u inicijalnom virtuelnom kontaktu (dopisivanju) nema, onda je besmisleno forsirati. 

Баш тако.

Одлично би било штампати неке памфлете и слично... Ето, то је једна од идејâ које треба разрадити.

Подели на овим сајтовима

Кана Discord сервер. Највећа препрека упознавању на Кани је неизвесност и потреба за формалним упознавањем на прву лопту. Заиста не видим да ће неко слати приватне поруке неком о коме не зна апсолутно ништа сем онога што је одлучио да наведе о себи. Зато мислим да је потребан неки простор где људи могу да причају о свему и свачему, да стекну утиске једни о другима, па да тек онда пређу на приватну комуникацију. То би требало да буде сам форум, али из неког разлога, можда временске инвестиције која је за то потребна или те баријере коју претставља монолит тема и дискусија које се воде годинама, то се не чини. 

Подели на овим сајтовима

A da se u svakom gradu makar u jednoj crkvi organizuje citanje akatista i/ili molitava za Svetu tajnu braka, jednom nedeljno, dvonedeljno kako god, dolazili bi neozenjeni/neudate...?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ninaana рече

A da se u svakom gradu makar u jednoj crkvi organizuje citanje akatista i/ili molitava za Svetu tajnu braka, jednom nedeljno, dvonedeljno kako god, dolazili bi neozenjeni/neudate...?

Имали смо идеју да ово заживи, нешто није било повратне информације... а идеја је одлична.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вукашин Ковачевић рече

Кана Discord сервер. Највећа препрека упознавању на Кани је неизвесност и потреба за формалним упознавањем на прву лопту. Заиста не видим да ће неко слати приватне поруке неком о коме не зна апсолутно ништа сем онога што је одлучио да наведе о себи. Зато мислим да је потребан неки простор где људи могу да причају о свему и свачему, да стекну утиске једни о другима, па да тек онда пређу на приватну комуникацију. То би требало да буде сам форум, али из неког разлога, можда временске инвестиције која је за то потребна или те баријере коју претставља монолит тема и дискусија које се воде годинама, то се не чини. 

Ово бисмо могли да покренемо. Јави се на пп да видимо како да изведемо.

Подели на овим сајтовима

Покренут је чет, да видимо како ће то да функционише, линк ка чету је у сâмом клубу

Capture.JPG

Подели на овим сајтовима

@Плаво Небо Хвала... жеља нам је да се људи ослободе и да се осмеле на тај корак, а овде опет долезе младићи и девојке (и они мало старији) који колико-толико размишљају хришћански. Верујемо да ће бити још оних којима ће се олакшати начин упознавања који је само корак до оног највећег и најзначајнијег - брак...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ninaana рече

Отац Симеон манастир Рукумија,раније је једном месечно ( сваке прве суботе или уторка нисам сигуран ) организовао литургију за неожењене и неудате долазило је много света. Можда је укинито или даље траје?!?

• Свиђа ми се 1

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Mali Marko рече

Отац Симеон манастир Рукумија,раније је једном месечно ( сваке прве суботе или уторка нисам сигуран ) организовао литургију за неожењене и неудате долазило је много света. Можда је укинито или даље траје?!?

То је свакако одлична идеја...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Mali Marko рече

Ne znam da li i dalje traje, nisam upućena. Daleko mi Rukumija. :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...