Jump to content

Јм. Макарије, нови старешина Привине Главе: Пушачи више неће моћи да се причешћују

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Гајић рече

А тебе премудрог бих замолио да ми покажеш човека који не пада, сваки има своју несвест по сушти! Но, није сушт крива, јер је по потреби у нехотичном! 

Трик питања и надигравање, нису учтиви, веома су нељубазан однос, опадачки су, јер би ти и теби слични ловци да ловите. 

Због себе потребе немам писати, но због дрзника који се камењем бацају и куцам, а ти свој посао и не смућуј слабе!

Ti prvo uzmeš i zameniš teze, pa onda malo izdramiš, onda te uhvati neka plitka poetika, da bi na kraju oponentu učitao ono što ti odgovara a na šta ćeš se u nastavku ostrviti kao da je on to mislio ili rekao.

Neko sa strane bi mogao da pomisli kako diskutuješ sam sa sobom.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Вилер Текс рече

А шта си ти хтео да кажеш? Не разумем те. Објасни ми молим те.

Ма не могу више ништа да објашњавам Гајић ме непрестано засмејава, неозбиљан, уопште не могу да пратим шта се ради на часу овај теми:))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vladan3 рече

Ма не могу више ништа да објашњавам Гајић ме непрестано засмејава, неозбиљан, уопште не могу да пратим шта се ради на часу овај теми:))

Ајде пробај да се уозбиљиш и реци ми шта си ти хтео конкретно да кажеш о дувану. Може?

Јер те заиста не разумем. Ја у посту који си горе делимично цитирао сам изнео све јасно и како мислим и како сам тебе схватио.

Шта ћемо са пушењем и пушачима?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

Ајде пробај да се уозбиљиш и реци ми шта си ти хтео конкретно да кажеш о дувану. Може?

Јер те заиста не разумем. Ја у посту који си горе делимично цитирао сам изнео све јасно и како мислим и како сам тебе схватио.

Шта ћемо са пушењем и пушачима?

пре 21 часа, Vladan3 рече

Него сам питао: Ако имате став да се од пушења треба уздржати пре литургије какав став имате о пушењу (убрзо) после литургије?

Шта мислим о дувану рекао сам у посту на првој страни теме.

Онда је кренула паљба на личној основи као да смо нешто рекли о људима, а нисмо. Зашто се то десило објаснио сам у једном од постова касније али ме сада мрзи да тражим: укратко пушење је јавни грех па се људи лакше нађу прозваним иако их нико лично или колективно не прозива...

О пушењу треба да дискутијемо као и о сваком другом проблему у нашој Цркви и животима као што и непрестано радимо на овом форуму и у животу.

За пушаче као и са све нас за све грехе се треба молити и пружити подршку ако је траже.

А последњи део рапсраве је кренуо од питања које сам горе поновио трећи пут на које конкретног одговора нема осим скретања са теме, прозивања, етикетирања итд.

Једино је Снежана делимично одговорила на питање кроз свој лични пример.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vladan3 рече

Jel ti to mene zekaš..pa ako jedan čovjek,starješina jednog manastira Bože mi oprosti nije čovjek više baš dobro u glavi ne treba ga stavljati na tu funkciju više i "sakriti" ga a ne sprdati se njime ..uostalom neka on svojim monasima određuje štogod hoće,ne može svim vjernicima naređivati.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Jel ti to mene zekaš..pa ako jedan čovjek,starješina jednog manastira Bože mi oprosti nije čovjek više baš dobro u glavi ne treba ga stavljati na tu funkciju više i "sakriti" ga a ne sprdati se njime ..uostalom neka on svojim monasima određuje štogod hoće,ne može svim vjernicima naređivati.

Нико не спори да тај старешина претерује, осим што постоји спорење шта би по том питању требало или могло да се уради, вероватно ништа. Али то није тема снимка на линку.

На снимку о. Рафаило говори о два пушача (мада за св. Николаја колико сам испратио није све поуздано) и расуђивању о та два примера. Један од закључака тог расуђивања је да та два примера не треба генерализовати на свима у смислу копирања него их имати на уму ради поуке о покајању и смирењу.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 14 минута, Vladan3 рече

Онда је кренула паљба на личној основи као да смо нешто рекли о људима, а нисмо. Зашто се то десило објаснио сам у једном од постова касније али ме сада мрзи да тражим: укратко пушење је јавни грех па се људи лакше нађу прозваним иако их нико лично или колективно не прозива...

О пушењу треба да дискутијемо као и о сваком другом проблему у нашој Цркви и животима као што и непрестано радимо на овом форуму и у животу.

За пушаче као и са све нас за све грехе се треба молити и пружити подршку ако је траже.

А последњи део рапсраве је кренуо од питања које сам горе поновио трећи пут на које конкретног одговора нема осим скретања са теме, прозивања, етикетирања итд.

И онда си мене убацио да те ја тикетирам?

Ја сам изнео личан пример и отац Јоило ме је причешћивао, јер се исповедих пред присутнима у храму, те ме позива да приђем.

Теби није годио мој одговор на од тебе цитирану посланицу Апостола Павла. 

А пре и после причешћа ће свако иоле нормалан и упућен да се уздржи, а онај ко је у незнању ће доћи у знање уколико га жели! Твоје, или моје, па и ма чије цимање за рукав га неће увести у знање.

Све и један мој одговор су против спопадања слабих. 

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Vladan3 рече

Рекао сам да ситиничариш са тиме кад је ок после причешћа запалити, а ја ти конкретно одговорих  никад, али људи имају слабости и то ће да реше са својим свештеницима а не да ми мудрујемо овде. Мислим да је конкретно.

Тако да су ово Маркови конаци.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ђорђе Р рече

Невезано за дуван. Сваки грех је смртан. Грех одваја од Бога. Одбацивање греха и покајање води ка Богу.

Епитимија је мера, пут ка покајању.

Не можемо причати о гресима који нису смртни, јер то нису греси.

Наравно, на свештенику је да одреди меру епитимије, и то дал да се човек причести, или не. Ал немојмо причати о несмртним гресима, пошто таквих грехова нема.

Ajde? Znači i ubistvo i praznoslovlje se isto tretira prilikom pristupanja Čaši? Trgovina ljudskim organima ili trgovina duvanom, takođe isto? Prodavanje žena u belo roblje i prostituciju i prodavanje te proizvodnja duvana, opet isto?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Гајић рече

цимање за рукав га неће увести у знање.

Све и један мој одговор су против спопадања слабих. 

И како се зове тај кога сам ја цимао и спопадао? Себе учитаваш у тог непостојећег и у све остале постојеће пушаче?

пре 4 минута, Вилер Текс рече

а ја ти конкретно одговорих  никад

Тако да су ово Маркови конаци.

Да али изједначавајући то са другим гресима који, по тврдњама самих пушача, не могу једнако да се посматрају као ово. Осим тога ја сам питао пушаче а ти то, хвала Богу, ниси.

Јесте Маркови конаци, то право велиш...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...