Jump to content

Јм. Макарије, нови старешина Привине Главе: Пушачи више неће моћи да се причешћују

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Vladan3 Ваљда је јасно свима да је пушење лоше? Не знам постоји ли пушач који то не зна?

То нема спора.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Ђорђе Р рече

Шта ту има воајерски? Какава удба? Не разумем против чега се ти буниш?

Имамо очи да видимо, ал не смемо да причамо? Њих није срамота због тога, не крију се у тоалету, као у школама што раде. Не кажем да треба да се крију, ал ме то подсећа управо на пушење деце у школским тоалетима. Окупљају се у групе, праве посебне "агапе" око цигарета. Зашто је то табу тема, зашто је примећивање те појаве "воајеризам", шпијунирање, "удба"?

Издајници. Док остали седе око кафе и ракије, а ни то није здраво или јесте?

Капираш ли до ког цепидлачења овим моралистичким ставом можемо да идемо?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

@Vladan3 Ваљда је јасно свима да је пушење лоше? Не знам постоји ли пушач који то не зна?

То нема спора.

Ја нисам питао: Да ли пушачи мисле да ли је пушење лоше?

Него сам питао: Ако имате став да се од пушења треба уздржати пре литургије какав став имате о пушењу (убрзо) после литургије?

Подели на овим сајтовима

То нема спора.

Наравно да постоји. Па не рађа се човек као пушач. Људи пуше зато што у томе не виде ништа лоше. Зашто би неко постао пушач, ако зна да је пушење лоше?

Пушење је свесни избор сваког пушача.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vladan3 рече

Ја нисам питао: Да ли пушачи мисле да ли је пушење лоше?

Него сам питао: Ако имате став да се од пушења треба уздржати пре литургије какав став имате о пушењу (убрзо) после литургије?

Исто као и да питаш какав став треба имати о псовању, оговарању,генву, преједању. Није добро никада.

И шта да радимо са људима који падају на томе? Ми не можемо ништа, то је ствар за конкретну особу и духовника.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ђорђе Р рече

Наравно да постоји. Па не рађа се човек као пушач. Људи пуше зато што у томе не виде ништа лоше. Зашто би неко постао пушач, ако зна да је пушење лоше?

niđe veze

Подели на овим сајтовима

Издајници. Док остали седе око кафе и ракије, а ни то није здраво или јесте?

Капираш ли до ког цепидлачења овим моралистичким ставом можемо да идемо?

Не капирам. Ја често стојим са њима и дружим се са њима, иако не пушим. Не видим у томе никакав моралистички став.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ђорђе Р рече

Човек се рађа грешан. Можда би требало од тога да се крене.

Подели на овим сајтовима

Не капирам. Ја често стојим са њима и дружим се са њима, иако не пушим. Не видим у томе никакав моралистички став.

Па што онда пишеш о одвајањима и дуванским сектама? Није ми јасно заиста.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Човек се рађа грешан. Можда би требало од тога да се крене.

Ал какве то има везе са било чим. Па нормално да се рађа грешан, јер грешке су ту да напредовали. Не може дете да научи да хода ако не падне. Ал човек се не рађа са немогућношћу да се исправи. Дете када падне може да устане. То што може да падне, не значи да због тога не треба да устане. То што ми имамо могућност да направимо грешку, грех, не оправдава нас у истрајавању у греху, у погрешкама.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Па што онда пишеш о одвајањима и дуванским сектама? Није ми јасно заиста.  

Зашто не бих писао? Пишем зато што та појава постоји. Или ја лажем?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Исто као и да питаш какав став треба имати о псовању, оговарању,генву, преједању.

Сваким одговором скрећеш са теме тј. питања...

Преко свега (више) ниси ни пушач а ја сам пушачима поставио питање... ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Ал какве то има везе са било чим. Па нормално да се рађа грешан, јер грешке су ту да напредовали. Не може дете да научи да хода ако не падне. Ал човек се не рађа са немогућношћу да се исправи. Дете када падне може да устане. То што може да падне, не значи да због тога не треба да устане. То што ми имамо могућност да направимо грешку, грех, не оправдава нас у истрајавању у греху, у погрешкама.

Нисам ја рекао да треба да се истрајава у греху. Напротив. То што се човек рађа грешан има везе са свим. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan3 рече

Сваким одговором скрећеш са теме тј. питања...

Преко свега (више) ниси ни пушач а ја сам пушачима поставио питање... ne_shvata

Скрећем? Не мислим тако. Ал добро.

Бивши сам пушач и знам какво је то зло. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ђорђе Р рече

Зашто не бих писао? Пишем зато што та појава постоји. Или ја лажем?

И шта би ти са том појавом?

Како би ти решио сраст пушења? Можеш ли ти излечити пушача својом причом коју је чуо много пута да то није добро?

Можда можеш, али то је више не него да. Зато кажем да постоји духовник коме се исповедамо и који нас руководи у борби са страстим.

Капирам ја твоју добру вољу али мислим да би се залетео са парадајзем на Русију а то не иде.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...