Jump to content

Јм. Макарије, нови старешина Привине Главе: Пушачи више неће моћи да се причешћују

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 11 минута, Vladan3 рече

Ма које црно хејтовање... То се ја и мало шалим са тобом а и како бих показао да и ја знам неке цитате :))

Ma znam ja to. Nisam džabe rekla da si prepodoban pa  me začudilo gde baš ti  da me hejtaš kad smo se uvek slagali oko gorućih pitanja u najteološkijoj temi Mušakrci i žene pitaju :smeh2:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Phoebe рече

Ma znam ja to. Nisam džabe rekla da si prepodoban pa  me začudilo gde baš ti  da me hejtaš kad smo se uvek slagali oko gorućih pitanja u najteološkijoj temi Mušakrci i žene pitaju :smeh2:

А па опет ме ти преподобишеш.... Разјаснићемо поподне ту догму на теми Мушкарци питају... :smeh1:

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

Што се тиче оца Макарија,добра је то монашка школа.Верујем да је затекао(благо речено) хаос што се тиче манастирског живота и ово што ради,ради више да пречисти ситуацију :)

Као неко ко је био пушач некад,тврдим одговорно,да ме је Христос призвао и Његова љубав на остављање дувана.То је процес који се деси једноставно. али треба радити на томе,имати свест колико су цигарете лоше и погубне по наш живот.

Отац Макарије кад буде тамо мало средио ситуацију,видећете и сами,да је то добар и широк човек али свакако да неће да благосиља пикслу на сваком кораку,опушке од цигарета и тоне дима дувана тамо где треба да се осећа само мирис тамјана.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Макрина рече

Што се тиче оца Макарија,добра је то монашка школа.Верујем да је затекао(благо речено) хаос што се тиче манастирског живота и ово што ради,ради више да пречисти ситуацију :)

Као неко ко је био пушач некад,тврдим одговорно,да ме је Христос призвао и Његова љубав на остављање дувана.То је процес који се деси једноставно. али треба радити на томе,имати свест колико су цигарете лоше и погубне по наш живот.

Отац Макарије кад буде тамо мало средио ситуацију,видећете и сами,да је то добар и широк човек али свакако да неће да благосиља пикслу на сваком кораку,опушке од цигарета и тоне дима дувана тамо где треба да се осећа само мирис тамјана.

Одакле је отац Макарије? Видим да је дошао из Кувеждина, тамо је игуман отац Варнава и знам да је он по питању цигарета и генерално по сваком питању веома строг, али посебно по питању цигарета има исти став као овде изнет оца Макарија.

И волео бих, кад будеш имала времена, да издвојиш да појасниш у вези твоје ситуације, пушења, остављања дувана и целог тог процеса где си схватила да су цигарете погубне претпостављам и за телесни и духовни живот.

Просто као неко ко је пушио па оставио, баш ме занима а верујем и друге форумаше како је та спознаја изгледала и како се десило.

Хвала унапред

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

А да питамо оца Гаврила његовог савременика а

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Иначе колика је величина Свети Владика Николај, да ето сви га присвајају, сви желе да га присвоје, сви желе да кажу да је он баш њихов...

Пушачи тврде да је пушио

Масони тврде да је био масон

Католици да се причешћивао са њима

Екуменисти да је био екумениста

Зилоти да је био зилот

А он само био Божији и зато га Господ и прослави.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Да не буде забуне и ја сам чуо да је свети владика Николај пар пута у животу пушио, али не зато што је био пушач или зато што је био зависник од проклете цигарете , већ је у тренуцима када су људи почели да га сматрају за живог светитеља, деду свеца,  извлачио лулу управо да би показао да је обичан човек, а са друге стране прикрио дарове које му је Господ још за живота очигледно дао. Дакле из своје скромности...

Сви смо читали монаха Калиста а и друге савременике светог Николаја и знамо какве је он подвиге имао, да је могао да по 40 дана не стави ништа у уста, да не пије воду, зато је злонамерно тврдити да неко са тим подвигом тако тешког поста ипак пуши.

Подели на овим сајтовима

@МилошБГ Ja sam čula od Vladete Jerotića da se patrijarh Pavle protivio kanonizaciji  vladike Nikolaja zato što je bio pušač, ali to ne znači da je i jedno i drugo istina.  Sve su to glasine i baš mi je milo što si ovo iskopao.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Макрина рече

Ко је икад реако да пушење треба да се благосиља? Немојмо ићи у крајности. То никад није била тема расправе.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Phoebe рече

@МилошБГ Ja sam čula od Vladete Jerotića da se patrijarh Pavle protivio kanonizaciji  vladike Nikolaja zato što je bio pušač, ali to ne znači da je i jedno i drugo istina.  Sve su to glasine i baš mi je milo što si ovo iskopao.

И ја сам чуо исто. А то ни једног ни другог не чини мање светим.

пс: Врло могуће да нису гласине. Не битно. Али светост није морална категорија, него надморална. Мислим да код Бога нема кантара на ком се мери као у трговини. Светост је надзаконска ствар, али то подразимева анархију и препоуштањ раслабљености. Никако.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...