Vladan :::. Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle to su dve zasebne teme I jedno I drugo je štetno. Utoliko je tema komleksija. Meni ova priča nije normalna. Мислим да смо се сви испуцали и да нам више није до комплексности И ја мислим да прича није нормална. Мени је скоро обилазак једног манастира пресео због једног сличног. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Матусал рече То је поп измислио такве глупости код бачког владике не пролазе. Новосадске цркве пуне деце и народа који се причешћују сваке недеље. Men prosto neverovatno da bi Irinej to trpeo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Може ли се причестити ако се пије пуно кафе? Tavita, Volim_Sina_Bozjeg, TSCHeTSCHen and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 3 минута, Матусал рече То је поп измислио такве глупости код бачког владике не пролазе. Новосадске цркве пуне деце и народа који се причешћују сваке недеље. Мој лапсус реч је о банатској епархији. Матусал, АлександраВ and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 1 минут, Vladan3 рече Мислим да смо се сви испуцали и да нам више није до комплексности И ја мислим да прича није нормална. Мени је скоро обилазак једног манастира пресео због једног сличног. Pa to, muka mi je više od "bokanovih" odbrana, nenormalnih praksi ili od miloševog ne slaganja sa praksom ali razumevanja, da je taj iguman to mogao recimo da nadje u spisima svetih otaca. Takve polemike ne vode ničemu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Men prosto neverovatno da bi Irinej to trpeo. Не би трпео уколико зна за то, гарантујем 100%. Vladan :::. and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Men prosto neverovatno da bi Irinej to trpeo. Мој лапсус реч је о банатској епархији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 4 минута, Vladan3 рече Мој лапсус реч је о банатској епархији. vidim i ja nešto mi čudno jer sam čuo da Irinej insistira da sveštenici pričešćuju narod АлександраВ and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 1 минут, Драшко рече vidim i ja nešto mi čudno jer sam čuo da Irinej insistira da sveštenici pričešćuju narod Један од мојих омиљених епископа у сваком погледу. Нисам у тој епархији и немам блиске људе тамо али оно што читам и слушам је увек на месту и на нивоу. АлександраВ, Volim_Sina_Bozjeg, Phoebe and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Драшко рече vidim i ja nešto mi čudno jer sam čuo da Irinej insistira da sveštenici pričešćuju narod Ja ne bi mogao da zamislim, normalnu facu koja kaže: "pušači da ne prilaze Čaši", još da se pitam, da li su to oni možda našli takvu veru I praksu u spisima svetih otaca..... Ili da neko dodje da se moli za zdravlje svog bolesnog deteta a sveštenik ili monah mu kaže; Da prvo ostaviš duvan, pa da se moliš. Ma ostaviću I svoj život čoveče Božji ali kakve veze ima duvan sa bolešću mog deteta I otkud takva praksa na kompleksnim stvarima kao što je bol za dete koje ti je teško bolesno I umire? АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 On 2/22/2014 at 21:15, Архимандрит Сава Јањић рече Заиста нисам експерт за дуван. Увек сам се питао какво задовољство људи налазе пушењу. Ипак, не видим то као неко толико велико зло, као што то чине поједини духовници. Пушење није грех, већ порок који као и многе друге ствари које природно нису потребне организму стварају зависност и ограничавају нашу слободу и угрожавају наше здравље. Сваки порок, па и пушење слаби човекову вољу и зато је тако тешко ослободити се зависности. Управо је та раслабљена воља највећи проблем јер човеку отежава борбу са много озбиљнијим духовним проблемима. Ипак, треба се потрудити и с Божијом помоћи сигуран сам да ћете успети. Важно је да се поуздате у Бога. Tavita је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ja ne bi mogao da zamislim, normalnu facu koja kaže: "pušači da ne prilaze Čaši", još da se pitam, da li su to oni možda našli takvu veru I praksu u spisima svetih otaca..... Ili da neko dodje da se moli za zdravlje svog bolesnog deteta a sveštenik ili monah mu kaže; Da prvo ostaviš duvan, pa da se moliš. Ma ostaviću I svoj život čoveče Božji ali kakve veze ima duvan sa bolešću mog deteta I otkud takva praksa na kompleksnim stvarima kao što je bol za dete koje ti je teško bolesno I umire? Има смисла да га у тој ситуацији саветује да остави пушење али не би смео да га условљава. Још више би смисла имало да га посаветује да умножи на првом месту милостињу ради молитава за дете, а још више би имало смисла да споји сва три: да новац од дувана ако може да у милостињу па да је и помогао невољнима и да има молитве и за дете и да има молитве за себе за порок. То је Црква два или три у име моје а не сецкање и условљавање, много незгодно, много опасно, много тешко. Не бих био у кожи свештеницима и духовницима... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ja ne bi mogao da zamislim, normalnu facu koja kaže: "pušači da ne prilaze Čaši", još da se pitam, da li su to oni možda našli takvu veru I praksu u spisima svetih otaca... оци кажу: ,,ко седи на хладном бетону нема причешћа.,, Volim_Sina_Bozjeg and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 2 минута, Матусал рече оци кажу: ,,ко седи на хладном бетону нема причешћа.,, __________________________________________________ Па и нема. Добијеш упалу бешике и не можеш из кревета 7 дана минимум, а камоли до цркве Матусал, Таша and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa to, muka mi je više od "bokanovih" odbrana, nenormalnih praksi ili od miloševog ne slaganja sa praksom ali razumevanja, da je taj iguman to mogao recimo da nadje u spisima svetih otaca. Takve polemike ne vode ničemu. Najlakše je slijepo pridržavanje pravilima i sve riješeno , primijetio sam da su rijetki svećenici koji imaju hrabrosti individualno pristupiti i ako treba prekršiti pravilo(subotu) koje je radi čovjeka. Paradoksologija, АлександраВ and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука