Jump to content

Јм. Макарије, нови старешина Привине Главе: Пушачи више неће моћи да се причешћују

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 17 минута, Гајић рече

Погрешно поимаш грех!

@Ana B. Никада није био законска категорија. Можда сам нисам у праву али мислим да га тако доживљаваш.

Мени сада прво што пада на памет је књига Старца Силуана где каже "Држи ум свој у аду и не очајавај". Можда је то најбољи опис нашег стања грешног, наше Наде и спасења од свих страсти и "живота" у греху.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 22 минута, Ana B. рече

ili ajde ti zivi bez zene i sluzi narodu sigurno nije lako, mislim na Nikolaja

А ко има жену а мора да служи Богу и народу може и да се дрогира ако хоће... :))

Подели на овим сајтовима

"Ако се погледа може да се види да и телесни блуд (када постане страст и порок) има све ове исте деструктивне последице, а он јесте препрека за причешће као правило и став Цркве, како због директих заповести тако и због својих последица (које су добрим делом вероватно и разлог за саме заповести)."

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Матусал рече

А ко има жену а мора да служи Богу и народу може и да се дрогира ако хоће... :))

A ako ima i ljubavnicu još? Onda ga je ugasio načisto :-) 

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 1 минут, Ana B. рече

"Ако се погледа може да се види да и телесни блуд (када постане страст и порок) има све ове исте деструктивне последице, а он јесте препрека за причешће као правило и став Цркве, како због директих заповести тако и због својих последица (које су добрим делом вероватно и разлог за саме заповести)."

И тако се створише митарства :aplauz:

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 10 минута, Вилер Текс рече

@Ana B. Никада није био законска категорија. Можда сам нисам у праву али мислим да га тако доживљаваш.

Мени сада прво што пада на памет је књига Старца Силуана где каже "Држи ум свој у аду и не очајавај". Можда је то најбољи опис нашег стања грешног, наше Наде и спасења од свих страсти и "живота" у греху.

Поставих тему о поимању греха у одељку за почетнике, али нико не пуца :)))

Лакше је разобличавати "заблуделог" Авву, те бити ревнитељ но нормалан чо'ек од крви и меса :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Гајић рече

Поставих тему о поимању греха у одељку за почетнике, али нико не пуца :)))

Лакше је разобличавати "заблуделог" Авву, те бити ревнитељ но нормалан чо'ек од крви и меса :0205_whistling:

Мора се писати-СЕНЗАЦИОНАЛНО НОВО НОВО! Поимање греха.

"Хвала" Жељку Митровићу за начин на који нам умови функционишу. Људи уопште не капирају које смо ми умне комуњаре и турбофолкери као народ.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 2 минута, Вилер Текс рече

Мора се писати-СЕНЗАЦИОНАЛНО НОВО НОВО! Поимање греха.

"Хвала" Жељку Митровићу за начин на који нам умови функсицонишу. Људи опште не капирају које смо ми умне комуљаре и турбофолкери као народ.

Е сада баш ништа не разумем :)

Митровић са Пинка? Шта са тим човеком? ТВ не гледам преко 20 година.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ana B. рече

У модерном савременом животу човека постоје много горе навике од цигарете које је сада већ скоро немогуће елеминисати и њих нико не сматра за препреку у причешћивању. Цигарета се може означити као непожељна лоша навика али не услов за причешће.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Гајић рече

Е сада баш ништа не разумем :)

Митровић са Пинка? Шта са тим човеком? ТВ не гледам преко 20 година.

Е бре...Ајде сад. Како не капираш? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...