Jump to content

Папа: Прихватите мигранте широм отворених руку

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Извини али нешто мораш и сама да схватиш. Немам ја снаге,памети ни живаца да се додатно појашњавам вазда.

Моје помињање Химне Љубави је било више у служби стилског изражаја.

Па кад моје писање поредиш са Протоколом сионских мудраца, схватам то лично, јер мислим да имаш неки идеолошки проблем са тиме да се неко противи исламској миграцији и осетио сам се етикетираним као неки "клерофашиста". Ако сам погрешно доживео, извини. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 211
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Џуманџи рече

Дај нешто из Химне за чије стихове кажеш да их Папа изврће, а који се баве том проблематиком. 

Recimo :

6. Не радује се неправди, а радује се истини.

Ljubav bez gledanja na objektivno stanje stvari, nije prava ljubav.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Извини

Немам шта.:)

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Моје помињање Химне Љубави је било више у служби стилског изражаја.

Ахам, Ок, ето, одлично је што смо разјаснили пошто је оно претешка оптужба. 

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Па кад моје писање поредиш са Протоколом сионских мудраца,

Не твоје писање, него сам у последњој реченици сумирала доживљаје многих ("муслимани битишу...") и за то рекла да ме подсећа на Протоколе, зато рекох да се тај део мог пост-а није односио на тебе. 

пре 5 минута, Bokisd рече

Recimo :

6. Не радује се неправди, а радује се истини.

Ljubav bez gledanja na objektivno stanje stvari, nije prava ljubav.

А контекст, ништа? По обичају... :))) Long live, citatologia!

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

Немам шта.:)

Ахам, Ок, ето, одлично је што смо разјаснили пошто је оно претешка оптужба. 

Не твоје писање, него сам у последњој реченици сумирала доживљаје многих ("муслимани битишу...") и за то рекла да ме подсећа на Протоколе, зато рекох да се тај део мог пост-а није односио на тебе. 

Види, ја јесам користио Химну љубави ради стила, али и даље мислим да је папа човек из стакленог звона и да је дао поптуно неразумну изјаву.

А што се тиче контекста, мислим да ти читаш ствари ван контекста. Љубав без гледања на реалне ствари није љубав него неки истриповани облак из кога обично гром удари недужне а и онога ко на облаку седи. Мислим да је то потпуно у складу са Јеванђељем. Што би онда имали дар расуђивања?

Нико није рекао да мрзимо муслимане,Боже сачувај! Али да будемо опрезни свакако. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Џуманџи рече

Pa, mislio sam da je bar malo jasno.

Treba da se gleda i realno stanje na terenu, sto se tice izbeglica. To je ono objektivno. Sta znaci otvoreni poziv za izbeglice ?

Mozda ce nagrnuti mnogo veci broj, jer im se otvaraju sva vrata. Koliko ljudi se u EU ne slazu sa izbeglickom politikom ? ( sta se desava u katolickoj Poljskoj , koja je skroz protiv takve politike ).  Papa ne misli na sve  njih , mora i za njih da ima ljubav.

Sta cemo sa kontrolom ? Koliko je teroristickih ataka izvrseno zbog pojave izbeglicke krize ? Koliko ljudi strahuje zbog toga ? Kako oni gledaju na ovu Papinu izjavu. On mora i na njih misliti i imati ljubav. 

Ljubav treba misliti na sve ljude i na sve situacije. Ne treba izdvajati samo jednu situaciju.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

Što treba  Papa reći u vezi ovog pitanja?

Pa, u neku ruku se bavi i politickim pitanjima, pa, ja licno ocekujem jasan i kompletan odgovor za izbeglicko pitanje, koji bi mogao da pomogne u nalazenju resenja, jer ipak, Papa ima neki autoritet u svetu.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Bokisd рече

Pa, u neku ruku se bavi i politickim pitanjima, pa, ja licno ocekujem jasan i kompletan odgovor za izbeglicko pitanje, koji bi mogao da pomogne u nalazenju resenja, jer ipak, Papa ima neki autoritet u svetu.

Misliš zato što ima onu kapicu ko čarobnjak iz Oza pa će izvući riješenje iz šešira.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, kopitar рече

Misliš zato što ima onu kapicu ko čarobnjak iz Oza pa će izvući riješenje iz šešira.

Dobro, bar malo jasniji od onog 'pustite sve', .....i, kud' koji mili moji... . :ani_biggrin:

To moze svako da odradi. ne_shvata ( i nije neka pamet )

Ili, bar da se zalaze i trazi , da neko drugi nadje resenje, od onih koji su i zaduzeni za takve stvari.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, kopitar рече
пре 3 часа, Bokisd рече

Sta znam, postoji ono, mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi.

Nije to pitanje migranata tako jednostavno politicko i svako drugo ( pitanje ).

Što treba  Papa reći u vezi ovog pitanja?

Mozda za promenu - nista! Okupljati na molitvu- da. Reci su postale jeftine, pa makar to bio I Papa. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Прихватите мигранте широм отворених руку

Требао  је да се  овим позивом  обрати Америма, пошто они оће од Сирије најбољи део колача . Америка је земља велика, па нека их прими, знам да звучи непојмљиво и парадоксално, али би тако требало да буде, ко је закувао нека решава . Мислим да и Гризли нема ништа против...:D   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, kopitar рече

To bi i on volio ( pobeći negde daleko što dalje ....).

Ali, to je mogao da uradi kada su mu ponudili papstvo. ( da odbije )

Sad je druga situacija. Odgovorna je stvar, predvodi preko 1 milijarde katolika, svaka njegova rec se slusa i analizira.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...