Jump to content

Александар Ламброс: СПЦ није на висини историјског тренутка, и није довољно блиска својим верницима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 минута, ana čarnojević рече

narod

Pa treba narod jer je on tu zbog naroda a ne narod zbog njega i bez naroda on nije vladika jer nema sabranja.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 17 минута, ana čarnojević рече

Domara priupituje onaj ko mu je nadredjen, isto kao i svestenika.

Ko treba da ispituje Vladike... narod, gejevi, drugosrbijanci, istorijski trenuci ili neko pak Drugi, zaista ne znam.

Заједница, народ чији су пастири, јер они имају и дужност да управљају тим народом, а не само права. И лаици су део Цркве, подједнако важан колико и клир, па је за све боље да их исправљају браћа и деца на земљи, него Бог на небу...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, ana čarnojević рече

pa pitajte ih onda ako vas zanima stogod. imam jednu drugaricu ciji je deda bio poznat po tome da je umeo da propita Vladiku sta ga zanima.

izvolte pa pitajte, nemojte okolo ko strine. pa javite jel bilo ili nije, valjda ce da vam kazu.

Питам, и питамо се, годинама, на највећем црквеном форуму, ја, као што видите, потписан правим именом и презименом.

Ако то није било довољно и за шта, сумњам да би било ефективно да пошаљем приватно писмо.

Тужно је што могу закључити да вас и не занима превише и да вам је канда мило што је ситуација таква да пре могу да добијем на лутрији него одговор на најнормалнија питања.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 8/21/2017 at 16:25, Avocado рече
On 8/21/2017 at 15:59, Grizzly Adams рече

Тотално женски одговор...

Zato što mu je glavni uspeh u životu to što se udao za francuskog aristokratu?  :D

Да, обојица су гејови штоно се рече.

Био сам са њима у неколико новосадских кафића. Пију Јелен пиво и овај његов аристократа Орацио обожава српску кујну.

Седимо тако Ламброс и Орацио с једне стране стола (што је сигуно сигурно је) а с друге мој другар који је вако мало традиционалиста и србенда и ја наравно.

И пита их овај мој другар тј. пита Орација, Ламбросовог мужа, шта му се највише свиђа у Србији. Ова вели: Клопа је добра, људи су гостољубиви јако пријатни и пријатељски распополежни (иначе били су и по манастирима Овчарско-кабласрким и то им се много допало), природа је пријатна, градови су мирни.

Добро, вели мој другар а вако јел су вам лепе женске по Србији. Каже Орацијо: Срби су јако леп народ, жене су изузетно лепе, а и мушкарци су јако лепи.

И ту настане тајац, запрепашћеног ми другара. Онда се ја наравно одвалим од смеха.

Иначе се обојица понашају као нека деца. Стално се сликују. Све им је занимљиво. Врло су хепи и простодушни и безазлени по прилично.  Купили су брдо неких сувенира, од којих највећи део са српским грбовима и незаобилазна за гејеве Мадона.

Подели на овим сајтовима

Што се тиче Ламбросове критике цркве. Довољно вам је упоредити његова претходна писанија на његовом блогу и ову сад изјаву у интервјуу и схватити да је човек максимално ублажио ставове.

Приде за то уопште није заслужна официјелна СПЦ са својим антигеј наступима, већ прост СЕРБСКИ народ који је пре свега одушевио Орација и којим је Орације буквално омађијан, а наравно то је утицало и на Ламброса јербо су ипак они у неким супружанским односима. Народ је заправо православље, он је црква, а не попови. Попови су ту само предстојатељи и то је Ламброс боље схватио од већине овде на форуму који чим виде мантију одмах падају у транс. То је људи мантијофилетизам.  Хехехе.

Зато вам је најбоље прво да прочитате Ламбросове претходне ставове о цркви. На крају, како човек уопште да има добро мишљење о цркви која без пардона и задршке критикује такве као што је он само зато што је такав какав је.

Па то је подвиг да се напише овако благо слово о цркви. Мало ко овде од нас на форуму би учинио такав подвиг према онима који га стално пљују и куде и који му вазда обећавају паклене муке јер је то што јесте а не неки балкан бој. Зато прво извади брвно из ока својега.

Љубав према српском народу је код Ламброса родила толеранцију према СПЦ и то је то, па свиђало се то вама или не.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Рапсоди рече

Геј није ОК ни у једном случају. Колико ја знам, увек осуђују грех као грех и ни у једном случају није Ок, ни у случају Пахомија ни у случају Качавенде. А никада не режу у смислу, да је за њих тај човек потпуно изгубљен и завршио у сваком погледу. Ни у случају клира ни у осталим случајевима.СПЦ још увек нема ломаче на свом  репертоару.   

Какве ломаче. Како Геј није ОК, ако су нам гејеви поједине владике? Ако се Ламброс разведе, могао би да нам буде владика? Поједини су дали завет на целибат, а не да га не поштују, него га крше са мушкарцима, и то се толерише, ал ови други Гејеви, који нису дали завет на целибат, су главни наш проблем?

Подели на овим сајтовима

@Жељкоconfused1Зашто промовишете овог човјека, по чему је он јако важан за нашу форумску заједницу? 

(Питање је што би рекла @Tavita...дип инсајд, из избосне!)

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, хахаха рече

@Жељкоconfused1Зашто промовишете овог човјека, по чему је он јако важан за нашу форумску заједницу? 

(Питање је што би рекла @Tavita...дип инсајд, из избосне!)

Ma verovatno nam se dopada, to bi čak mogao biti i logičan sled, jer očigledno mislite da Lambrus može nekog da zavede.

Ili mislite da bolje majmunima pustiti majmunska posla?

I još da pitam da li ste opšte pročitali njegov tekst ili ste zgađeno žmirili i sve što vam se zbilo u glavi jeste da je neki tamo gej pomenuo SPC?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, хахаха рече

confused1Зашто промовишете овог човјека, по чему је он јако важан за нашу форумску заједницу? 

Битно је да сви научимо да је геј ок и да ту нема ништа лоше, мислим да није тешко закључити чији је то план....

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Sasa Vojvoda рече

Битно је да сви научимо да је геј ок и да ту нема ништа лоше, мислим да није тешко закључити чији је то план....

Kako za koga. Vojvodo pokazali ste veliku dozu strašljivosti, prosto me dovodite u situaciju da verujem kako je Hristos  u vama i sa vama.

Ta plašljivost, je možda ipak prikrivena agresija nad ljudima kojima je Bog darovao da svoje vreme na ovom svetu provedu kako hoće a da pri tom ne ugroze nekoga.

Ta plašljivost nadalje, može jako da zbuni decu, pogotovo ako ih učite da nema milosti za geja i da treba svaki pod Mač bato, jer je Bog bio prezauzet noseći darove dobrim ljudima, pa nije stigao da uzme taj mač bato kojeg toliko volite.

Pazite da se ne zaljubite zaista ako samo žmireći gledate na gej populaciju, jer verovali ili ne katakombe imaju i svoju tajnu privlačnosti i čovek mora baš biti utrđen u ljubavi da ga ne bi ta tajna privlačnosti spustila na sred recimo neke gejevske katakombe.

Gledajte široko otvorenim očima i videćete da ono što vi podrazumevate pod opasnost, niti će biti opasna niti zadojena tajnom privlačenja u katakobme, situacija.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ђорђе Р рече

Какве ломаче

Ломаче за гејеве и остале грешнике. 

пре 6 часа, Ђорђе Р рече

Како Геј није ОК, ако су нам гејеви поједине владике?

Зашто геј, пишеш великим словима, ако није на почетку реченице ? 

И да су, разлика је што нигде не трубе о томе да је геј ОК. Не признају грех педерастије као нешто нормално. Свако може упасти у свеколике страсти, али постоји огромна разлика у " бити поробљен страстима и борити се противу истих ''  и  " бити поробљен страстима и признавати их као нешто нормално, природно против чега не треба да се бориш, већ да их јавно промовишеш и штавише намећеш као пожељно понашање ''. 

Е сад... реакција  на врху Цркве је мало закаснила у  случају владика који су били (јесу) поробљени овим страстима  .   

пре 6 часа, Ђорђе Р рече

Ако се Ламброс разведе, могао би да нам буде владика?

Само у овом случају не би.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Рапсоди рече

Е сад... реакција  на врху Цркве је мало закаснила у  случају владика који су били (јесу) поробљени овим страстима  .   

Да би нешто закаснило оно мора да постоји на првом месту :smeh1:

Подели на овим сајтовима

"Милости хоћу, а не жртве паљенице. "

Геј није ок, али осуђивањем личимо на оне који су хтели да каменују блудницу. Ако је ко без греха, нека баци камен. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Срђан Шијакињић рече

Да би нешто закаснило оно мора да постоји на првом месту :smeh1:

Не ради се то тако, на брзину, '' деде пали ватру и спали грешнике '' . А може бити, да сам ја само једна наивка...која воли да верује у то што верује.:)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Sasa Vojvoda рече

Моје мишљење о гејевима сам рекао милијарду пута на форуму. Из тог мишљења и става никако не следује да радим за геј лоби. Али сам свакако против унутар српских сукобљавања и дивљања по улицама Београда. Сваки члан друштва, без обзира на његове врлине и мане, ако може бити користан за заедницу је добродошао.

Критика коју је Ламброс изнео на рачун цркве потпуно стоји. Не слажем се са њим по неким атеистичким ставовима које он има, али по питању историјске улоге у овом моменту, по питању мисионарења у Србији се слажем. Мада је Ламброс ту по питању мисије пројавио национализам у смислу црква би требала порадити са српским муслиманима да их покрсти ја говорим о унутрашњој мисији са Србима који су већ крштени а благе везе немају о цркви. То нам је примарно, а муслимани су свакако верници по свој прилици много боље упућени у своју веру од Срба. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...