Jump to content

Кад неће Српкиње на село, хоће Албанке

Оцени ову тему

Препоручена порука

Брзо ће се то претворити у "жену која нема моје Ја... " :smeh1: 

Не схватам мушкарце који мисле да само својеглава жена има своје " ја". Мислим, појмови јесу слични али су небо и земља. Својеглав слуша само "унутрашњи глас" али не тихи него наметљиви, онај леви. Послушање је врлина и за то треба веома јак карактер, где човек савладава себе, своју палу природу... Савремени мушкарац је опет више заволео Еву од Нове Еве (Богородице). Зато је више налик Адаму него Христу...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Кратос рече

Ženu koja nema svoje ja ne smatram ženom.

Мислим теоретишемо, шта ако је жена има потпуно здраве темеље и реаговаће на сваку врсту "лудила" али долази из патријалхалног уређења и просто слуша мужа у тим неким свакодневним стварима.  

@Џуманџи Не знам зашто толико чуђење?

Заиста не видим ништа лоше у патријархалном уређењу у коме су здрави односи између мужа и жене.

Не доживљавам то као деспотију. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

Не схватам мушкарце који мисле да сами својеглава жена има своје " ја". Мислим, појмови јесу слични али су небо и земља. Својеглав слуша само "унутрашњи глас" али не тихи него наметљиви, онај леви. Послушање је врлина и за то треба веома јак карактер, где човек савладава себе, своју палу природу... Савремени мушкарац је опет више заволео Еву од Нове Еве (Богородице). Зато је више налик Адаму него Христу...

Слажем се ја. А кад се помене послушање, тј. да жена буде послушна мужу, већина помисли да та жена вероватно има ланац и букагију, да не сме да писне... 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, AnaLaz рече

Није тачно да немају своје ја. Мој млађи брат од ујака пре три-четири године довео је Албанку, католкињу. Млади су обоје. Она се ништа не разликује од осталих девојака. Чак га и грди за неке ствари, он воли да цирне сваког дана. Још је и највреднија међу њима свима. Немам прилике да их виђам често, али ових неколико пута што сам је видела, немам појма, делује ми скроз ОК. 

A ti?Jesi poslušna svom mužu,radiš sve što ti on kaže?

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

A ti?Jesi poslušna svom mužu,radiš sve što ti on kaže?

Тебра,а што послушност жене доживљаваш као робију?

И зашто стављаш то у категорију у којој је муж неки Баџа који мучи Оливу?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Тебра,а што послушност жене доживљаваш као робију?

И зашто стављаш то у категорију у којој  муж неки Баџа који мучи Оливу?

Pa zvuči robovski da radiš sve što ti neko kaže.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ovo više zvuči robovski,da radi sve što joj se kaže.Ne vidim tu ništa normalno da imam roba za ženu.Druga je stvar ako ona radi nešto da bi udovoljila mužu iz ljubavi a ne zato što to tako mora i zato što je od malena uzgajana da bude mentalna robinja.

Бркаш послушање стечено у васпитању и ропски однос. Веровао или не, оне постају носиоци домова. Ево, Ана лепо даје пример. Све су вредне и одлучне, послушне али и спремне да самостално доносе одлуке ако муж не уме, не може или није присутан. Све што је потребно са таквом женом је - да будеш човек. Еј, икону Богородице проглашаваш за роба... Да ли је било слободнијег људског бића ближег Богу...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Pa zvuči robovski da radiš sve što ti neko kaže.

И сам апостол Павле каже да жене буду послушне мужевима а да их ови воле као саме себе. Ту онда нема проблема. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Јанко рече

Савремени мушкарац је опет више заволео Еву од Нове Еве (Богородице). Зато је више налик Адаму него Христу...

Одличан закључак, после овога нема шта више да се каже. :D

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

@Џуманџи Не знам зашто толико чуђење?

Чудим се јер видим да си озбиљан, Чуј ово:

пре 32 минута, Вилер Текс рече

Па ако си нормалан нећеш јој рећи ништа ненормално, чак можеш и да утичеш позитивно на њу. Просто су из такве средине.

:))

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Џуманџи рече

Чудим се јер видим да си озбиљан, Чуј ово:

:))

А ти мислиш да мушкарац не може позитивно да утиче на жену и обрнуто?

Па нису они две стативе које деле исти простор а живе одвојене животе.

Колико је хришћана својим примерима деловало на своје брачне сапутнике и учинило их бољим. Ваљда смо со свету? Јесмо ли?

Подели на овим сајтовима

Послушна сам, брале, наравно да сам послушна. И послушност не значи радити СВЕ што ти неко каже,без да можеш да размотриш неке ствари, тј. да се договориш. Постоји опција договора,иначе, свако може да изнесе своје мишљење, па се размотре ствари и тражи најбоље решење. А код свакодневних ствари, наравно да сам послушна. Значи, нормално је да ћу поставити сто кад дође с посла, скувати кафу, опрати, испеглати ствари, спремити му храну коју ће понети на пут, чисте ствари. Али, зато, ако се деси да је он код куће, а ја идем с посла, он постави сто, или скува кафу. [emoji56]
Мислим да многи пре уласка у брак превише размишљају о трпљењу, послушању... А боље да мисле о томе шта ће сами допринети тој заједници. :)

Послато са LG-M250 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, AnaLaz рече

Послушна сам, брале, наравно да сам послушна. И послушност не значи радити СВЕ што ти неко каже,без да можеш да размотриш неке ствари, тј. да се договориш. Постоји опција договора,иначе, свако може да изнесе своје мишљење, па се размотре ствари и тражи најбоље решење. А код свакодневних ствари, наравно да сам послушна. Значи, нормално је да ћу поставити сто кад дође с посла, скувати кафу, опрати, испеглати ствари, спремити му храну коју ће понети на пут, чисте ствари. Али, зато, ако се деси да је он код куће, а ја идем с посла, он постави сто, или скува кафу. emoji56.png
Мислим да многи пре уласка у брак превише размишљају о трпљењу, послушању... А боље да мисле о томе шта ће сами допринети тој заједници. :)

Послато са LG-M250 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Е упоште ниси урбана...мисим...оно...:D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

А ти мислиш да мушкарац не може позитивно да утиче на жену и обрнуто?

Очигледно да не, него покушаваш да врдаш. А ја одо'. :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

Очигледно да не, него покушаваш да врдаш. А ја одо'. :D

Јел? Па мислим да је време да схватиш да сви ми утичемо једни на друге, вровала или не :)

Не покушавам да врдам, врдање је одлично за политику ал за љубав јок. Ај уздравље :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...