Jump to content

Бездетне породице - када пар не жели децу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Бездетне породице - када пар не жели децу

Бездетне породице  када пар не може да има децу ( мада увек може....да усвоји, да отхрани ) и могу да разумем. Могу да сагледам визуру  нехришћанских парова  који не желе децу , али стварно не могу да разумем да хришћански пар не жели децу.... ne_shvata

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Znači ako nema deca tu zapravo nema ni braka jer je brak onakav kakva su deca a pošto dece nema onda nema ni braka?Malko se zapleo Jerotić u ovoj svojoj izjavi.

Мени Јеротићева изјава потпуно разумљива и јасна. :) 

Пс: ево Ната објаснила све!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Сања Т. рече

Можда међу њима има оних који су заиста донели одлуку, обострану!

Треба ли да се стиде због тога? Не бих рекла.

Зашто да се о томе не прича као и о свему другоме? Зашто би некоме било непријатно да слуша о томе? 

Е, сад, ово је поента...можда међу њима има и оних који нису сасвим сигурни да не желе децу, али ето,због партнера....Ни то није фер.Према себи, а и партнеру.  

Треба причати о томе.

Ljude treba postovati u svakom smislu. Njima je Bog dao slobodu izbora, mogu da odlucuju o sopstvenom zivotu, da sami prepoznaju sta je najbolje za njih.

Ja se saosecam sa ljudima i veoma mi je tesko kada slusam kako neke tetka i strine zadiru u necije privatne stvari samo zato sto zele da zadovolje svoju znatizelju.

Partneri treba da pricaju o svojim odnosima medjusobno, jer to je tajna njihovog odnosa.

Ne znam. Mozda sam ja pogresno vaspitana po nekim merilima, ali to su moji stavovi.

reading.gif

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

да разумем да хришћански пар не жели децу....

ко тражи од нас да ли ћемо разумети или не, свако за себе ради, одговара, много ствари раније нисам могла и ја да разумем али ме живот научио да није баш све тако како изгледа, ми видимо споља, и на ту основу расуђујемо, а Бог види наше срце, зато свако од нас је једно у очима људски, друго у очима Божији..

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Данче* рече

Мени Јеротићева изјава потпуно разумљива и јасна. :) 

Пс: ево Ната објаснила све!

Ma jasna je i meni nego reko malo da trolujem.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Данче* рече

ко тражи од нас да ли ћемо разумети или не, свако за себе ради, одговара, много ствари раније нисам могла и ја да разумем али ме живот научио да није баш све тако како изгледа, ми видимо споља, и на ту основу расуђујемо, а Бог види наше срце, зато свако од нас је једно у очима људски, друго у очима Божији..

Наравно свако за себе ради и свако за своје изборе одговара. Тема.. је коментаришемо . Али хришћански  " редовно литургијски пар " :) здрав и прав да не жели децу, једноставно... но каписко... ne_shvata

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Рапсоди рече

Наравно свако за себе ради и свако за своје изборе одговара. Тема.. је коментаришемо . Али хришћански  " редовно литургијски пар " :) здрав и прав да не жели децу, једноставно... но каписко... ne_shvata

Nekad ljudi nisu razumeli žene koje se ne udaju do 25-e. Govorili su da su matore i da im je prošao voz. Danas ih nazivamo primitivcima, a žene se udaju kad hoće i ako hoće, hvala Bogu, liturgijske ili ne. Ja se udala u 31oj, pre 20 godina bi me otpisali, ono, mora da joj nešto fali kad je niko nije hteo dosad...ili bih se udala ranije jer je društvo tako "zahtevalo".

Jednostavno danas ljudi imaju više resursa i ne moraju puno da rađaju, niti da rade teške poslove. Kad bi se vratila ta vremena, prilagodili bi se. Tako da, "neki bolji ljudi u starim vremenima" su bili takvi jer su i uslovi bili takvi i ljudi su im se prilagođavali. Niti su bili bolji niti gori, samo ljudi oblikovani svojim prostorom i vremenom. Nisu hrišćani tu ni iznad ni ispod, ma koliko mi sebe nazivali "solju".

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Кратос рече

Nije reko ja predlažem nego zapoveda rađajte se množite i napunite zemlju.:D

Rekao je:

Blagoslovi ih i Bog i rece: Radjate se i mnozite se....

Zapovjeda gdje? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Rekao je:

Blagoslovi ih i Bog i rece: Radjate se i mnozite se....

Zapovjeda gdje? 

Rađajte se i množite.Gde je tu predlog?Gde to ima u Pismu da Bog predlaže nešto a ne zapoveda?Što on sam svoja obraćanja naziva zapovestima a ne predlozima?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Nekad ljudi nisu razumeli žene koje se ne udaju do 25-e. Govorili su da su matore i da im je prošao voz.

И сада их већином не разумеју и сада им говоре да су маторе и да им је прошао воз....:ani_biggrin: много бре код Срба примитиваца....:ani_biggrin: никако да изумру....

пре 3 минута, Natasa. рече

. Nisu hrišćani tu ni iznad  i ispod, ma koliko mi sebe nazivali "solju".

Ако нису, онда су мало раштимовани хришћани :ani_biggrin: поента је тежити ка промени, ићи ка обликовању бољег себе и наравно да треба да смо со ....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

поента је тежити ка промени, ићи ка обликовању бољег себе и наравно да треба да смо со ....

To je opšteljudska osobina, nema to veze sa hrišćanstvom. Ne treba ti religija da težiš za napretkom, to rade i ateisti.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, kopitar рече

A kak ti znaš da nije.:)))

Haha pa pertpostavljam da nije, jer da je zapovjest onda bi celibat bilo krsenje te zapovjesti i u celibat bi bili proizvedeni samo oni koji vrse takve poslove od znacaja za hriscansko misionarenje tako da ne mogu ni glavu da dignu od posla, a kamo li da imaju djecu i bave se porodicom. 

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

И сада их већином не разумеју и сада им говоре да су маторе и да им је прошао воз....:ani_biggrin: много бре код Срба примитиваца....:ani_biggrin: никако да изумру....

Koja ti je više fora sa tim cinizmom? Ne može nijedan post da ti prođe bez zelenila :0426_feel:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Koja ti je više fora sa tim cinizmom? Ne može nijedan post da ti prođe bez zelenila :0426_feel:

Ма много ми сладак зеленко, купићу једно јастуче ( осмотрила да има )  :smeh1: овај ми се никако не свиђа :D  овај ми је цакан. Али без зеленка не могу ... :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Ма много ми сладак зеленко, купићу једно јастуче ( осмотрила да има )  :smeh1: овај ми се никако не свиђа :D  овај ми је цакан. Али без зеленка не могу ... :stadaradim:

Ok.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...