Jump to content

Бездетне породице - када пар не жели децу

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Рапсоди рече

Наравно свако за себе ради и свако за своје изборе одговара. Тема.. је коментаришемо . Али хришћански  " редовно литургијски пар " :) здрав и прав да не жели децу, једноставно... но каписко... ne_shvata

A шта те се сматра? Не желе, можда имају неки други план (и Господ са њима) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Милан Ракић рече

A шта те се сматра? Не желе, можда имају неки други план (и Господ са њима) 

Мислиш да се угледају на пример св.Јована Кронштатског....?

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Марина Савковић рече

Како мислиш? Ако обоје здравствено можемо да имамо децу и нпр. ја их желим свим бићем својим, а муж не жели ама баш никако и не одступа, да ли онда треба да се разведемо? Озбиљно питам.

То хришћански брак није. Ако се уђе у хришћански брак и неко од партнера у браку ''скрене психички'' па не жели дјецу, мислим да таквог партнера не треба оставити, него му помоћи.

Подели на овим сајтовима

"Рађајте се и множите" је старозаветна заповест Адаму и Еви,када су били поприлично сами на свету...

У новом завету ама баш нигде се не потенцира на томе,уствари једино где се у неком контексту спомиње јесте "тешко трудницама у последња времена..."

Моје мишљење је да је то ствар договора супружника,какве су то сајко квалификације,многи бракови су катастрофа или се распадају,само зато што им је једини циљ било имати децу...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Sasa Vojvoda рече

То хришћански брак није. Ако се уђе у хришћански брак и неко од партнера у браку ''скрене психички'' па не жели дјецу, мислим да таквог партнера не треба оставити, него му помоћи.

Како му помоћи? Поготово што не жели помоћ, и не види ништа лоше у свом ставу, него је то просто нормалан став. Увек може да се нађе изговор, типа, само да још постигнемо ово, оно, што је често и разумљиво, и нормално, а за наше друштво недостижно, нпр, сталан посао, решено стамбено питање,... Чекамо да се "стекну услови", ал у ствари се не желе деца...

Нико неће рећи, ја не желим никада децу. Чак они који су такве изјаве давали, када су нашли правог партнера, су и желели, и добили децу.

Углавном су то изјаве, желим децу, ал није сада време, а питање је дал ће икада и доћи време за децу...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Зосима рече

многи бракови су катастрофа или се распадају,само зато што им је једини циљ било имати децу...

Mlada je trudna :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Марина Савковић рече

Пошто си рекла да је то превише за компромис, хтела сам само да мало појасниш (мени, јер можда само мени није скроз јасно) шта тачно мислиш (наравно, твоје мишљење, не наредба да тако треба/мора бити; само разговарамо).

Замишљам ову ситуацију и то превише реално је замишљам... Само, знаш да има емотивних манипулатора, нечасних људи (добрих као хлеб, али не довољно часних), који неће одмах отворити карте и рећи да не желе децу, него ће из себичне љубави (ако љубав уопште може бити себична) наводити на то да друга страна помисли да они желе децу, а онда када се венчају, почне нешто као "касније ћемо, не бих сада, још мало, шта нам фали овако, баш нам је лепо" итд. и сл. И тако се човек уплете у брак из љубави, све штима, а овамо изманипулисан за тако једну огромну ствар као што је потомство.

А и каква је то љубав која себи не жели дете?! Не верујем у такву љубав.

Ovo nije pitanje dece nego gnusne prevare.

Osoba koja udje u brak a ne kaze unapred da ne zeli deci, kao sto se desilo jednoj meni bliskoj osobi, je prevarant i apsolutno zasluzuje da bude ostavljen i to  sto pre.

Moja drugarica je posle dugog zabavljanja i 5 g braka i kojekakvih izgovora shvatila da njen muz nece decu, a bioloski sat kucao svo vreme. I sad kada pomislim na to najezim se!!! Razveli su se.

Tesko mi je zamisliti vecu prevaru u braku od ove!

Подели на овим сајтовима

А ко смо ми да некоме наређујемо да ли ће да има децу или неће?

Мало претерујемо понекад... То је лична одлука сваке особе, тј. пара и није наш бизнис уопште да се мешамо у то.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Sasa Vojvoda рече

А св. Јован Кронштатски?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...