Jump to content

Бездетне породице - када пар не жели децу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Матусал рече

Ја сам одговорио на горњи текст где особа једноставно не жели

Ali opet imaju jedno drugo da se brinu i ostare zajedno. Dakle nisu egomanijaci ili kreteni, jednostavno par koji ima dogovor.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Марина Савковић рече

Како мислиш? Ако обоје здравствено можемо да имамо децу и нпр. ја их желим свим бићем својим, а муж не жели ама баш никако и не одступа, да ли онда треба да се разведемо? Озбиљно питам.

То није довољан разлог да би развод могао бити благословен.

Узми неку летву па га клепи у главу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Снежана рече

Одакле мишљење да су бракови без деце осуђени на пропаст, одакле мишљење да је смисао брака - имати децу, деца су круна брака, али не и њен смисао. И напокон, одакле мишљење да су људи који не могу или не желе да имају (што да не) деце мање вредни. 

ја имам пар другарица које су дивне особе, нису се оствариле као мајке, неке нису ни у браку, и жао ми је, не зато што је најбитнија ствар у животу једне жене да се оствари као мајка, него зато што би биле дивне мајке неком детету.

Slažem se s tobom. Ono što sam napisala je toliko nehrićanski,nepravoslavno,nehumano,ali tako je ,uglavnom,u praksi.  Već sam pisala malo o tome u drugim temama pa mi je već pomalo neprijatno. Pratim temu :dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Ali opet imaju jedno drugo da se brinu i ostare zajedno. Dakle nisu egomanijaci ili kreteni, jednostavno par koji ima dogovor.

Објасни ми мотив једног човека који не жели децу а живи у браку. Можда променим мишљење ако даш добар разлог.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Natasa. рече

Taman posla da ja mogu da odgovorim na to pitanje.

To je više za parove koji nemaju jednake poglede na svet.

Zamisli situaciju - ti želiš jako, on nikako, šta bi uradila? Da li bi se udala za čoveka koji ne želi decu? Da li bi se odrekla mogućnosti da ih imaš da bi ostala sa njim? 

Пошто си рекла да је то превише за компромис, хтела сам само да мало појасниш (мени, јер можда само мени није скроз јасно) шта тачно мислиш (наравно, твоје мишљење, не наредба да тако треба/мора бити; само разговарамо).

Замишљам ову ситуацију и то превише реално је замишљам... Само, знаш да има емотивних манипулатора, нечасних људи (добрих као хлеб, али не довољно часних), који неће одмах отворити карте и рећи да не желе децу, него ће из себичне љубави (ако љубав уопште може бити себична) наводити на то да друга страна помисли да они желе децу, а онда када се венчају, почне нешто као "касније ћемо, не бих сада, још мало, шта нам фали овако, баш нам је лепо" итд. и сл. И тако се човек уплете у брак из љубави, све штима, а овамо изманипулисан за тако једну огромну ствар као што је потомство.

А и каква је то љубав која себи не жели дете?! Не верујем у такву љубав.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Матусал рече

Објасни ми мотив једног човека који не жели децу а живи у браку. Можда променим мишљење ако даш добар разлог.

Nemam. To je između samog para.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Сања Т. рече

. Било би добро да  информишемо једни друге, износећи сопствене ставове.

To su licne stvari svakog pojedinca i o njima se u civilizovanim drustvima ne prica. 

Ja sam mogo puta bila u prilici da cujem takve razgovore i ne mogu da vam opisem koliko mi je bilo neprijatno. 

Da li neki par zeli ili ne zeli decu, da li moze da ih ima ili zasto ih nema, to je njihova privatna stvar.

Da li zene koje nemaju decu vise pate od muskaraca? Sigurna sam da da. To je prirodna stvar.

reading.gif

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Марина Савковић рече

Пошто си рекла да је то превише за компромис, хтела сам само да мало појасниш (мени, јер можда само мени није скроз јасно) шта тачно мислиш (наравно, твоје мишљење, не наредба да тако треба/мора бити; само разговарамо).

Замишљам ову ситуацију и то превише реално је замишљам... Само, знаш да има емотивних манипулатора, нечасних људи (добрих као хлеб, али не довољно часних), који неће одмах отворити карте и рећи да не желе децу, него ће из себичне љубави (ако љубав уопште може бити себична) наводити на то да друга страна помисли да они желе децу, а онда када се венчају, почне нешто као "касније ћемо, не бих сада, још мало, шта нам фали овако, баш нам је лепо" итд. и сл. И тако се човек уплете у брак из љубави, све штима, а овамо изманипулисан за тако једну огромну ствар као што је потомство.

А и каква је то љубав која себи не жели дете?! Не верујем у такву љубав.

Tačno. O tome pričati pre braka.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Марина Савковић рече

Katolička crkva, recimo, uopšte ne dozvoljava razvod, ali ovo je jedna od situacija kada se kod njih brak poništava jer se smatra da nikad nije ni bio stvarno sklopljen, pošto je u jednom od supružnika u trenutku sklapanja postojala namera obmane.

U pravoslavlju je ovo jedan od razloga za razvod - ukoliko jedan supružnik (eksplicitno, žena, ali da ne ulazim u to sad) namerno trajno sprečava začeće suprotno željama drugog. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Svaka cast onima koji se odluce da nemaju djecu i iskreni su u tome, i priznaju da nisu za teret roditeljstva. Na prvu ruku izgleda sebicno, ali i nije jer niko nema obavezu da radja djecu. Kamo srece da se mnogi nisu odlucili na radjanje mnogo manje djece bi bilo obuhvaceno patnjom i uzasima koje nose neodgovorni roditelji. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Матусал рече

Мени ово није нормално, то егоисти и хедонисти сами себи довољни.

S moje tačke gledišta,isto ne razumem kako to može biti. A,s druge strane,ako im deca predstavljaju nepotreban teret i obavezu,možda je i bolje da ih nemaju.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

Svaka cast onima koji se odluce da nemaju djecu i iskreni su u tome, i priznaju da nisu za teret roditeljstva. Na prvu ruku izgleda sebicno, ali i nije jer niko nema obavezu da radja djecu. Kamo srece da se mnogi nisu odlucili na radjanje mnogo manje djece bi bilo obuhvaceno patnjom i uzasima koje nose neodgovorni roditelji. 

Amen brother.

Većinski podlegnu pritisku društva kako su egomanijaci i sebični ako ne rode ili ono čuveko - pa kad ćeš, ide ti vreme...i eto, muka njima, muka detetu.

Pustite ljude da žive život, ružno je lagati drugu stranu, ok je dogovoriti se.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Princess Bella рече

To su licne stvari svakog pojedinca i o njima se u civilizovanim drustvima ne prica. 

Ja sam mogo puta bila u prilici da cujem takve razgovore i ne mogu da vam opisem koliko mi je bilo neprijatno. 

Da li neki par zeli ili ne zeli decu, da li moze da ih ima ili zasto ih nema, to je njihova privatna stvar.

Da li zene koje nemaju decu vise pate od muskaraca? Sigurna sam da da. To je prirodna stvar.

Уклапамо се у друштво, пакујући се у шаблоне ,залепимо затварањем очију ту " кутију" и назовемо је " Цивилизација" ! Дивно.

Извини, не слажем се са написаним.

Овде причамо о паровима који не желе децу. Њихова ствар, тако је- али за мало.  

Све је нечија ствар и ствар цивилизације.

...а људи ( ми, ви или они ) су ти који тихо пате. Ето, из различитих разлога. 

Можда међу њима има оних који су заиста донели одлуку, обострану!

Треба ли да се стиде због тога? Не бих рекла.

Зашто да се о томе не прича као и о свему другоме? Зашто би некоме било непријатно да слуша о томе? 

Е, сад, ово је поента...можда међу њима има и оних који нису сасвим сигурни да не желе децу, али ето,због партнера....Ни то није фер.Према себи, а и партнеру.  

Треба причати о томе.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...