Jump to content

Правилно место емоција у животу

Препоручена порука

пре 50 минута, Јелена011 рече

Sto bi rekli hvala tebi i tvojemu junastvu ali nemoj da trosis energiju.

Da je hteo da shvati shvatio bi.

Ali ego cini cuda.

Neofitska faza procice.

Otkud znam. Ja kada sam svojevremeno pocela da citam i ucim o emocijama, meni ovo sto s lakocom sada pisem nije uopste bilo ni lako ni razumljivo, pa da se ponovi za svaki slucaj :)

Znas kako kazu, " ucenje necega je uvek tesko, sve dok ne postane lako" hahahahaj

Подели на овим сајтовима

• Одговори 295
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 14 часа, Снежана рече

Проблем савременог света, када каже љубав - мисли на емоције

Православље када каже љубав - мисли на стање.

Emotivno stanje?:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Grizzly Adams рече

Али немој са пушкама да дођете и мени да отимате.

Lov na crvene veštice nije završen tamo po Amerikama?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је већ неко ово послао а мени је ово "репер" да посматрам 
своја осећања (конкретно "фамозну" ама и дивну љубав):

"И то молим од Господа да ваша ЉУБАВ све више и више" (и више, и више....) "обилује у СПОЗНАЊУ и сваком ОСЕЋАЊУ,
да можете испитивати шта је боље, да бисте за дан Христов били чисти и без спотицања,
испуњени плодом праведности, који се Христом стиче, на славу и хвалу Божију."

св. Апостол Павле

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Toma рече

"И то молим од Господа да ваша ЉУБАВ све више и више" (и више, и више....) "обилује у СПОЗНАЊУ и сваком ОСЕЋАЊУ,
да можете испитивати шта је боље,

:dobro:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Аурор рече

4.1.2.jpg

Sve je to lepo I krasno, ali meni nikako ne ide ovo pod 7 I 8..... kada nemam kontrolu nad emocijom, automatski (bez pitanja) moj impulsivni ego provristi I tu nema "thinking and choosing the behavioural reaction), vec gnev na kub.... to je moja definitivna slabost koja me prati dugo godina; onda nastupi br.8 I... onda perje leti...

S godinama se stvari stisavaju tj. Gospod daruje obilje blagodati koja mi pomaze da pocnem kontrolisati te I takve emocije; nekad uspevam , a nekada I ne bas...; sta reci, vec da se ne treba predavati I pustati taj gnev da obuzme vec ga odbaciti Isusovom molitvom;

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, "Tamo daleko" рече

Sve je to lepo I krasno, ali meni nikako ne ide ovo pod 7 I 8..... kada nemam kontrolu nad emocijom, automatski (bez pitanja) moj impulsivni ego provristi I tu nema "thinking and choosing the behavioural reaction), vec gnev na kub.... to je moja definitivna slabost koja me prati dugo godina; onda nastupi br.8 I... onda perje leti...

Па управо о томе је ова тема. Кажу "емоције су корисне". Јесу, кад размишљање и понашање одвојиш од њих. Ако те емоција "обузме" и помути разум, управља твојим поступцима, онда нема ништа од тога. А исто је незгодно кад човек стекне навику да рационализује емоције, па онда се понаша као "разумно" и "смирено", а у ствари само измишља оправдања за своје емотивно стање. То је духовно веома опасна ствар.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Grizzly Adams рече

Ово је стварно ван сваке памети...

Ако ти добровољно пристајеш да ти неко узима паре, не значи да сви треба да пристану на силовање.

Ако ти хоћеш да дајеш паре само за нешто што ти мислиш да је неопходно да би друштво опстало - рецимо за војску - неко други неће хтети да даје своје паре за то исто, него мисли да је нешто друго битније и за то ће да да паре. А ти рецимо мислиш да је то његово небитно. Или неће да их даје уопште, можда је анархиста или га једноставно заболе да размишља о некаквим стварима које се тичу тамо некаквог функционисања државе, a које га се директно не дотичу свакодневно. Како мислиш да друштво/држава функционише под таквим околностима?

Подели на овим сајтовима

Da, zato sam I podrzala nastavak razmene misljenja na ovu temu, jer smatram da je korisna; ako mozemo svi barem ponesto izvuci iz ovog razgovora, neka je na slavu Boziju; s obzirom da smo svi na raznim stranama sveta, ovim putem nosimo bremena jedni drugima, a bogme nekad ih i natovarimo jedni drugima... ali to je deo tj posledica pisane reci koja bi bila drugacija da se gledamo oci u oci :-)

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, GeniusAtWork рече

Ако ти хоћеш да дајеш паре само за нешто што ти мислиш да је неопходно да би друштво опстало - рецимо за војску

Neophodni su policija, vojska, pravosuđe i možda par nekih inspekcija.

Sve ostalo je opcionalno, da ne kažem višak.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Ако ти хоћеш да дајеш паре за нешто што мислиш да је неопходно да би друштво опстало - рецимо за војску - неко други неће хтети да даје своје паре за то исто, него мисли да је нешто друго битније и за то ће да да паре. А ти рецимо мислиш да је то његово небитно. Или неће да их даје уопште, можда је анархиста или га једноставно заболе да размишља о некаквим стварима које се тичу функционисања деуштва, a које га се директно не дотичу. Како мислиш да друштво/држава функционише под таквим околностима?

Да не идемо у теоријску дискусију да ли би друштво могло да функционише на потпуно добровољном принципу.

Овде је само поента да се узима превише и неограничено. САД пре 100 година није имала порез на приход уопште. Никакав. Није постојао као појам у закону. Па су функционисали супер, најбоље на свету. То је доказ да држава може да функционише и без да се сваком грађанину појединачно отима од онога што је зарадио.

А моја примедба коју си цитирао односи се на аргумент "себичности"... По тој идеји ја сам себичан ако се буним или само поставим питање зашто ми неко отима паре. А ови који ми отимају су великодушни. Зар не звучи то мало чудно?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

По тој идеји ја сам себичан ако се буним или само поставим питање зашто ми неко отима паре. А ови који ми отимају су великодушни. Зар не звучи то мало чудно?

Perfidna fora po kojoj su oni humani, a ti ako nećeš si zao i nesaosećajan... ;)

Подели на овим сајтовима

Па данашње државе отимају и троше мноооого више него што је "неопходно за функционисање друштва".

Је л` она шарена музичка фонтана у Београду "неопходна за функционисање друштва"?

Два милиона евра бато...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...