Jump to content

Правилно место емоција у животу

Препоручена порука

пре 47 минута, Paradoksologija рече

Али, брате, од национализма је одлепила, ту није било различитих погледа и могућих интерпретација, но само Велика Србија наспрам масонске завере...

Što je zanimljivo, u tome su najradikalniji bivši komunisti... Npr. istoričarka Ćosa u našoj školi, možda zna @Juanito.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 295
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Juanito рече

Оно што хоћу да кажем да многи десничари алт-рајт типа мисле да је супротност политичкој коректности понашати се као кретен према свима.

To zapravo jeste tačno, ima ih. :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Što je zanimljivo, u tome su najradikalniji bivši komunisti... Npr. istoričarka Ćosa u našoj školi, možda zna @Juanito.

Уф Ћоса... Побегли смо с њеног часа на митинг ДОС-а (тамо негде пред 5. октобар), урнисала нас је после тога. А најјаче је да је са мном у одељењу био њен рођени сестрић. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Ах да, и то не било који митинг, него онај на кога је дошао Александар Карађорђевић. Још памтим кад је тада узвикнуо: ”Живела чачачни и вас Вела Илич!”

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Paradoksologija рече

Рецимо, они који збиља имају проблем са емпатијом (психопате, социопате, нарцисоидни, итд.) мисле да се сви остали такође фолирају и носе маске не би ли манипулирали, не могу да замисле да са друге стране потенцијално стоји човек с аутентичним људским емоцијама и саосећањем.

Кога брига шта неко осећа, гледају се последице одлука и акција.

Левичари, десничари и сви ауторитарци имају катастрофалне идеје. Нек се осећају како оће... Не ваља.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Логика 101. Никако не може да следи, али никако. Оно што хоћу да кажем да многи десничари алт-рајт типа мисле да је супротност политичкој коректности понашати се као кретен према свима.

И сматрати да је врлински држати да "слаби и мање способни" треба да цркну или бар изумру. А свако ко сматра да смо као друштво одговорни да потребити међу нама не цркну су хистеричне манипулативне женетине...

Пази, прихватам различите ставове  о уређењу друштва као потенцијално мање или више успешно оствариве.

Али свима њима је могуће приступати и етички и рационално и емотивно (не дирати моје паре! моје паре! бухухууу - након што сви дајемо своје паре па ипак не кукамо) па и еволутивно (човек је биће чија еволутивна историја није индивидуалистичка, опстали смо уз солидарност). Безвезе је кад се само једној страни приписује било шта од овог.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Juanito рече

Уф Ћоса... Побегли смо с њеног часа на митинг ДОС-а (тамо негде пред 5. октобар), урнисала нас је после тога. А најјаче је да је са мном у одељењу био њен рођени сестрић. :smeh1:

E pa eto... :)  

Pričala mi neka žena, koja joj je bila prva generacija, kako je bila tvrdi komunista, samo što nije parole uzvikivala na času.

Ja sam nju eskivirao, Bogu hvala, predavala mi je neka mlada i žustra žena (koju smo gotivili), pa je otišla na porodiljsko, pa nam je došla neka tunjava kod koje je predavanje bukvalno izgledalo kao kad neko odgovara za 3... Učili smo deset časova o engleskim dinastijama i pola časa o WW2.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

И сматрати да је врлински држати да "слаби и мање способни" треба да цркну или бар изумру.

Извини, а ко то тако сматра?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

не дирати моје паре! моје паре! бухухууу - након што сви дајемо своје паре па ипак не кукамо

Ово је стварно ван сваке памети...

Ако ти добровољно пристајеш да ти неко узима паре, не значи да сви треба да пристану на силовање.

пре 10 минута, Paradoksologija рече

Пази, прихватам различите ставове  о уређењу друштва као потенцијално мање или више успешно оствариве.

И ја прихватам све идеје које нису насилне. Ако имаш екипу са којом хоћеш све да делиш и да немате приватну својину - само напред!

Али немој са пушкама да дођете и мени да отимате.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Извини, а ко то тако сматра?

In this world, the laws of natural selection apply. Nature has given the stronger and healthier the right to live. Woe betides anyone who is weak and cannot stand his ground! He cannot expect pity from anyone.

hitlerhead.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Мени никада није пало на памет да Васу треба да жалимо. Напротив, песник каже ”ђаба било коња враних и долара инфлацијом девалвираних када ниси с оном коју волеш”. Можда баш зато Међед не воли. Каже да онај ко следи рационални интерес уместо срца рикне од срчке на сред бирцуза. :ani_biggrin:

Pa jeste, ali ne kaze da ona koju volis se menja kao sto se i ti menjas, menja se vasa ljubav, ne kaze sta se desava ako sledis samo tu jednu emociju i iskljucis razum, i sto je mozda najvaznije, ne kaze da nije nuzno jedno ili drugo vec najcesce i jedno i drugo jer emocije uticu na razum isto kao sto razum moze uticati na emocije... I tako, u sustini ti zagledanost u tu jednu zvezdu moze doneti da ne vidis celi jedan kosmos a to je bas tuzno...

Kao sto rekoh, nije Balasevic nuzno ni los ni nepotreban vec samo nedovoljan, plitak, kad predjes na jedan novi i zreliji emotivni nivo ako tako mogu da se izrazim...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Paradoksologija рече

А свако ко сматра да смо као друштво одговорни да потребити међу нама не цркну су хистеричне манипулативне женетине...

Па ја сматрам да смо одговорни. Само не сматрам да треба да узмем пушку и натерам комшију да то ради.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...