Jump to content

Правилно место емоција у животу

Препоручена порука

пре 46 минута, Аурор рече

Ljudi su samo životinje koje je Bog u jednom trenutku "apgrejdovao", imaj u vidu (nakon milijardi godina evolucije).

Taj "apgrejd" često zakaže i mnogo toga se zaista može razumeti iz evolutivne, tj. "životinjske" perspektive, jer nam je to, na kraju krajeva - druga priroda.

Видех скоро изузетно занимљиву теорију зашто су људима мраксизам и сличне лудости толико привлачне. Веома занимљиво, ал` за другу тему. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 295
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 40 минута, Juanito рече

@Аурор И још једна ствар, нико овде не спори ту животињску природу (еволутивну заоставштину) у нама, али је фора што Гризли (и ти наравно, далеко више од њега) износите превише генералне тврдње. Кад се бавиш тиме (рецимо мозгом у овом случају), видиш колико је ту све у ситним детаљима и колико наизглед логична тврдња испадне упитна кад се погледа у контексту тих детаља А ти детаљи код вас не достају. И наравно, то не би биол никакав проблем за једну опуштену форумску дискусију да нисте целу ствар дигли до нивоа моралног (ти) и практичног (Гризли) платонског идеала, као што рекох. 

Па за ову тему сам стварно током виш година "развијао теорију", јер сам желео да унапредим неке ствари. Имам можда целу свеску или две исписану са оваквим глупостима.

Е сад, тачно је да се бавим пре свега својим примером, шта ћу... Нисам имао неко друго заморче да експериментишем са њим. Него ко онај неки блесави доктор што је тестирао лекове на себи. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Видех скоро изузетно занимљиву теорију зашто су људима мраксизам и сличне лудости толико привлачне. Веома занимљиво, ал` за другу тему. :)

Pa otvori je, imam i ja neka objašnjenja... ;)

Mada, kao i druge stvari, i to stoji u Pismu - u priči o Kainu i Avelju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Него ко онај неки блесави доктор што је тестирао лекове на себи. :)

On je i Nobela dobio za to...

Helicobacter pylori i čir želuca :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Али по механизму кога тек треба да откријемо јер ови предложени не могу да створе једно тако несводљиво комплексно биће као што је жена. 

То класична физика не мож` да објасни, мораћемо да идемо у неки нелинеарни вишедимензионални простор-време...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Аурор рече

Што је добар овај форум... шта год да одвалиш, има неко ко зна тачно о чему се ради. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Аурор рече

E, ima jedan doca u Leskovac', koji je pre 20 - 25g. bio u Americi kod tog doktora i studirao medicinu. Vratio se kuci i sljaka na privatnoj klinici u Leskovcu.

I, imao sam probleme sa cirom dvanestopalacnog creva , (  kako mi je rekao kao krateri na mesecu ), imao strasne bolove......otiso' sam kod njega i covek me pregledao i propisao tri leka  na sedam dana i izlecio sam se za tih desetak dana.

A, bolovao sam dosta dugo. Tako da, ko ima problema sa cirevima, uz adekvatnu negu i lekove, moze da se izleci.

Samo je problem ona gastroskopija i 'gutanje' creva  :0228_hot:......pet puta sam lezao na stolu....

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Grizzly Adams рече

Па можда сам што се њега тиче промашио, али ме асоцирало на општепознату српску преемотивност која ми баш оно иде на живце. Ето видиш шта се деси кад си емотиван. ;)

Сад кад читам не делује ми уопште тако. Чух недавно једну генијалну мисао - перцепција је споља изазвана халуцинација.... :D

Нова анализа - ти си класични емотивац, па ти баш треба да се од тога дистанцираш и све рационално промислиш, што је у реду кад си тога свестан... једини проблем је кад то свима учитаваш.

Јер многи имају супротан проблем, често настао након уласка у Цркву - тражио си примере, имам гомилу, рецимо знам лика који је као најобичнији професор клавира у музичкој школи имао тешку моралну кризу јер су га утриповали да су Лист и Шопен и Бетовен претерано страсни и да је једини безбедно бестрасни начин бављења музиком појање за певницом... 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Нова анализа - ти си класични емотивац, па ти баш треба да се од тога дистанцираш и све рационално промислиш, што је у реду кад си тога свестан... једини проблем је кад то свима учитаваш.

Па да нисам не би морао да се бакћем са тим... Некад пожелим да сам псајкопат, ал` кажу да такав мора да се родиш. Не може да се увежба. :)

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Лист и Шопен и Бетовен претерано страсни и да је једини безбедно бестрасни начин бављења музиком појање за певницом...

Јесте, посебно кад цело време меркаш женске по цркви ко што је радио један што га знам... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А Балашевић и жене и емоције... брате... 

Прво, сећам се, пита мене профанка у гимназији да критички анализирам Лазаревићеву "Швабицу". И ја таман да кренем у дисекцију сваке огавне патетике и болесних породичних односа и приде блесавог национализма, 'начи све у свему тотално касапљење, кад ме прво пита: "А да ли ти се свидела прича?"

- Не, наравно.

- Наравно? А што?

- То је једна... љубавна прича...? (сви се смеју. подразумева се да су ми све љубавне приче по дифолту бљак, па имају шансу можда да се искупе ако нису патетика и сентиш, већ имају нешто приде)

Друго, мени "Васа Ладачки" вазда био баш таква бљак патетика. Брате, има право да се жали ова коју је неко женио из рачуна, ова остављена само да буде срећна што се ратосиљала беде, за Васу зрнце емпатије немам.

"Стева Ченејац" мање-више блесав фаталистички урадак са судбином као громопуцателним Зевсом или Перуном, осим оног прилично хришћанског дела уз успутну референцу на Диогена:

а ја цртам своје кругове

и праштам старе дугове

можда се варам ал'

што да се ја старам о том'

...

А скроз ми легне "Сале Нађ" - мало мементо мори, мало хришћански однос према ближњима:

Стрпљиви прсти неминовности

разлажу увод песме коју добро знам

И ако још ишта има да се опрости

и то ти ноћас опраштам.

пре 29 минута, Grizzly Adams рече

Па да нисам не би морао да се бакћем са тим... Некад пожелим да сам псајкопат, ал` кажу да такав мора да се родиш. Не може да се увежба. :)

Има свашта од тоталног емотивца до психопате... Психопате пре свега немају емпатију, способност саосећања и разумевања другог

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Психопате пре свега немају емпатију, способност саосећања и разумевања другог

Али тужно је кад људи који нису психопате развију идеологију по којој су саосећање и разумевање другог левичарске глупости...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Али тужно је кад људи који нису психопате развију идеологију по којој су саосећање и разумевање другог левичарске глупости...

Ко је то рекао?

Није уопште таква идеологија. Саосећање и разумевање за другог су врлине, само не могу да се наметну силом. Онда постају левичарске глупости.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Paradoksologija рече

Друго, мени "Васа Ладачки" вазда био баш таква бљак патетика. Брате, има право да се жали ова коју је неко женио из рачуна, ова остављена само да буде срећна што се ратосиљала беде, за Васу зрнце емпатије немам.

Мени никада није пало на памет да Васу треба да жалимо. Напротив, песник каже ”ђаба било коња враних и долара инфлацијом девалвираних када ниси с оном коју волеш”. Можда баш зато Међед не воли. Каже да онај ко следи рационални интерес уместо срца рикне од срчке на сред бирцуза. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Мени никада није пало на памет да Васу Треба да жалимо. Напротив, песник каже ”ђаба било коња враних и долара инфлацијом девалвираних када ниси с оном коју волеш”. Можда баш зато Међед не воли. Каже да онај ко следи рационални интерес уместо срца рикне од срчке на сред бирцуза. :ani_biggrin:

:))

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...