Jump to content

Правилно место емоција у животу

Препоручена порука

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Ко је то рекао?

Није уопште таква идеологија. Саосећање и разумевање за другог су врлине, само не могу да се наметну силом. Онда постају левичарске глупости.

Brate naravno da niko nije rekao. Samo sto Huanu to ne smeta da kaze da je neko rekao, ne prvi put. Trenutni emotivni vihor

Подели на овим сајтовима

• Одговори 295
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Ко је то рекао?

Није уопште таква идеологија. Саосећање и разумевање за другог су врлине, само не могу да се наметну силом. Онда постају левичарске глупости.

Читава ова нова десничарска прича се врти око тога. У суштини, саосећање и емпатија су или левичарске глупости или резервисане за жене. Прави мушкарац не треба да се замара тим глупостима јер је његова сврха да осваја свет и да га штити од ових или оних зала. А све заогрнуто у епску фантазију, наравно. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Juanito рече

Читава ова нова десничарска прича се врти око тога. У суштини, саосећање и емпатија су или левичарске глупости или резервисане за жене. Прави мушкарац не треба да се замара тим глупостима јер је његова сврха да осваја свет и да га штити од ових или оних зала. А све заогрнуто у епску фантазију, наравно. 

Не знам стварно о коме то причаш, ми таквих овде немамо и верованто не би дуго издржали тортуру ових пинк-новотараца-либералиста... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Paradoksologija рече

Стева Ченејац мање-више блесав фаталистички урадак са судбином као громопуцателним Зевсом или Перуном, осим оног прилично хришћанског дела уз успутну референцу на Диогена:

а ја цртам своје кругове

и праштам старе дугове

можда се варам ал'

што да се ја старам о том'

...

А скроз ми легне "Сале Нађ" - мало мементо мори, мало хришћански однос према ближњима:

Стрпљиви прсти неминовности

разлажу увод песме коју добро знам

И ако још ишта има да се опрости

и то ти ноћас опраштам.

А сад мало озбиљно. Не знам због чега бисмо очекивали да било који песник задовољи наше идеје, идеологије, религије? Он је то што јесте, као и сви други песници. Фаталиста, депресивац, романтик, небитно. Песник није неки супермен, него човек са гомилом мана, као и остали људи, чак често и далеко, далеко више мана. Једина разлика је што песник све то уме да ослика речима, за разлику од обичних смртника. Песник такође није дужан да пева о некој исправној философији, моралу, нити о било чему сличном. Они једноставно оно што носе у души преточе у речи и то је то. Нарочито ми је (не односи се на тебе) јадно када људи одбијају уметност људи који не деле њихове идеологије, то је баш бизарно.  

А све те интерпретације (што се уче у школи и што их пишу критичари) су ми вазда биле смешне. Претпостављам да би се у 99% случајева интерпретирани уметници крстили и не би веровали шта им све учитавају. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Не знам због чега бисмо очекивали да било који песник задовољи наше идеје, идеологије, религије? 

Ма ја од њега не очекујем ништа, ко га једе. Само кажем да ми не одговара његова роба и нећу да купим.

пре 3 минута, Juanito рече

Претпостављам да би се у 99% случајева интерпретирани уметници крстили и не би веровали шта им све учитавају. 

Ма Балашевић свесно ради то што ради, зна да се људи пале на те сентименталне причице. Продаје тугу.

Требало би ту да се стави нека етикета ко оно за цигаре - "Пушење убија". :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

А све те интерпретације (што се уче у школи и што их пишу критичари) су ми вазда биле смешне. Претпостављам да би се у 99% случајева интерпретирани уметници крстили и не би веровали шта им све учитавају. 

Па и критичари су само људи са гомилом мана и заслепљености. Проблем су професори који једну интерпретацију гурају као математички аксиом. Моја није била таква.

Али, брате, од национализма је одлепила, ту није било различитих погледа и могућих интерпретација, но само Велика Србија наспрам масонске завере...

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Није ми јасно о коме/чему се овде ради?

Па професорки књижевности, прати фабулу радње... :smeh1:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Juanito рече

Ako misliš da su levičari saosećajni, ne znam šta bih ti rekao... :)

To je samo maska sa kojom nastupaju, uopšte se ne radi o tome.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Аурор рече

Ako misliš da su levičari saosećajni, ne znam šta bih ti rekao... :)

To je samo maska sa kojom nastupaju, uopšte se ne radi o tome.

Рецимо, они који збиља имају проблем са емпатијом (психопате, социопате, нарцисоидни, итд.) мисле да се сви остали такође фолирају и носе маске не би ли манипулирали, не могу да замисле да са друге стране потенцијално стоји човек с аутентичним људским емоцијама и саосећањем.

А таквих има свуда на политичком спектру.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Рецимо, они који збиља имају проблем са емпатијом (психопате, социопате, нарцисоидни, итд.) мисле да се сви остали такође фолирају и носе маске не би ли манипулирали, не могу да замисле да са друге стране потенцијално стоји човек с аутентичним људским емоцијама и саосећањем.

А таквих има свуда на политичком спектру.

Levičari su saosećajni sa tuđim (ne može da se dovoljno naglasi) novcem i apologiraju nasilje.

To je anti-vrlina i anti-empatija. Be not deceived, moli te Auror.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аурор рече

Pa sledilo mi je iz onog da desničari misle da je saosećanje "za žene"...

Логика 101. Никако не може да следи, али никако. Оно што хоћу да кажем да многи десничари алт-рајт типа мисле да је супротност политичкој коректности понашати се као кретен према свима.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...