Jump to content

Бесплатни правни савети за чланове ЖРУ (пре писања на теми обавезно прочитати први пост)

RYLAH

Препоручена порука

Ја се RYLAH ето сад, и на као тај неки не буди лењ зонфић, дофатио дигиталне археологије... Кекеке, кад оно моји древни гифови https://ljubisaspasojevic.files.wordpress.com/2009/12/necupelcovanje.gif још плутају мрежом. Овај ми готиван с том рецитацијом https://ljubisaspasojevic.wordpress.com/2009/12/28/%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B0/ 'па онда ниш', ал' ако којим случајем наиђем неке мање simpa, јел' мо'ш ти да им узмеш меру? Да не речем офуљаш, оно, по пеесу, овоштиш к'о волове у купусу итсл.

Још увек одштете код нас нису на том нивоу да можеш да их назовеш "овоштавање", нису ни приближно, и требало би доста да се објашњава судијама које су информатички неписмене шта су гифови и у чему је вреднсот гифова, али на крају би могло нешто да се уради.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Још увек одштете код нас нису на том нивоу да можеш да их назовеш "овоштавање", нису ни приближно, и требало би доста да се објашњава судијама које су информатички неписмене шта су гифови и у чему је вреднсот гифова, али на крају би могло нешто да се уради.

Мада, и кад размислим мало зрелије, ем што нема земље дембелије него ми ни софтвери нису баш нарочито легални па би и за сваки евентуални профит овај глобализам им'о разлог да ме сјати... мис'им, мудрији сам кад на ту тему ћутим, то знам и сам, ал' опет и падам у искушења, поготово кад ми ови мање готивни, да речем мрско дрски, ту нешта својатају рођене пикселе на монитору, који су опед ништа друго но илузија, па и сама та идеја својатати илузију није баш... објективно, то, ауторска права&дужности је у суштини у нас само рефлекс на империјалне халуциногене имагинације, и ниш' више.

Да, заборавио сам... Ком год да се неки од мојих тих продукта доколице учине употребљивим слободно мож' да их користи у све сврхе. И распирује по мрежи ко'ко 'оће, од воље му. Бар ме неће пећи савес' због губљења времена, истраживања руда итсл.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

U pitanju je radnja .Vlasnik se dosetio da bi izbegao plaćanje reklame, i svih zavrzlama pravnih koje idu uz istu,    da stanu iznad/ fizičkom licu / plaća neku sitnu nadoknada a da ga ovaj gore / to jest fizičko lice / reklamira preko terase.Fizičkom licu niko ne može da zabrani da  na svojoj terasi postavlja šta želi, pa tako i da ove dole reklamira . Da li postoji još ta rupa u zakonu ili su je popunili.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

U pitanju je radnja .Vlasnik se dosetio da bi izbegao plaćanje reklame, i svih zavrzlama pravnih koje idu uz istu,    da stanu iznad/ fizičkom licu / plaća neku sitnu nadoknada a da ga ovaj gore / to jest fizičko lice / reklamira preko terase.Fizičkom licu niko ne može da zabrani da  na svojoj terasi postavlja šta želi, pa tako i da ove dole reklamira . Da li postoji još ta rupa u zakonu ili su je popunili.

Чекај сад, опет питање једно пре него што одговорим.

КАд кажеш "реклама" - да ли ту мислиш на то да се власник радње ту рекламира, или му ту стоји табла са именом фирме, која је по закону обавезна?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Sudsko poravnavanje - proces nivelisanja malina, metodom ubacivanja u usta, sa visinom lonca, kako bi se isti mogao poklopiti.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

Mozes li da mi pomognes da iskopam sta je potrebno da bi se otvorio azil za pse.
konkretno
1. Povrsina
2. Lokacija
3. Dozvole i odobrenja 

I jos nesto ako postoji.. ja sam iskopao gomilu nekih pravilnika, zakona, propisa.. iskreno ne mogu da se snadjem, cesto su uredjivani i "od grada do grada" 

Konkretno me interesuje za krusevac. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Млађони рече

Mozes li da mi pomognes da iskopam sta je potrebno da bi se otvorio azil za pse.
konkretno
1. Povrsina
2. Lokacija
3. Dozvole i odobrenja 

I jos nesto ako postoji.. ja sam iskopao gomilu nekih pravilnika, zakona, propisa.. iskreno ne mogu da se snadjem, cesto su uredjivani i "od grada do grada" 

Konkretno me interesuje za krusevac. 

То не може преко Интернета, то мораш да табанаш. И адвокати добар део свог времена табанају по катастрима и разним агенцијама сваке врсте, баш због шуме прописа и ужасне администрације.

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, RYLAH рече

То не може преко Интернета, то мораш да табанаш. И адвокати добар део свог времена табанају по катастрима и разним агенцијама сваке врсте, баш због шуме прописа и ужасне администрације.

Oke mozes li makar odokativno da mi kazes sta da trazim? Kako se zove pravilnik ili sta se vec koristi u tom slucaju. 

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Млађони рече

Oke mozes li makar odokativno da mi kazes sta da trazim? Kako se zove pravilnik ili sta se vec koristi u tom slucaju. 

Иди на сајтове министарства планирања и изградње, да видиш око грађевинских дозвола, иди на сајт министарства здравља да видиш око санитарних услова, ако је тако нешто уопште окачено. Пробај и да им пошаљем мејлове са питањима, можда ти скрати мало времена.

Али кажем ти, те ствари код нас не можеш преко Интернета да видиш. Мораш да одеш до катастра, и то више пута највероватније, и мораћеш да одеш до градске неке установе која се бави хигијеном. Види која се установа бави стерилизацијом паса луталица, то ти је добро место за почетак.

А пре свега тога мораш да имаш спремне пројекте, а то већ нема везе са правом.

Мислим чак да катастар и неће бити толики проблем колики ће проблем бити да ти неко изда дозволу да држиш азил за псе, јер пре тога мораш да имаш услове у којима држиш животиње, али највероватније и запослене људе ветеринарске струке, што подразумева и велике трошкове од самог старта. А највећи ће проблем бити да се види ко је надлежан за то. Пошто ће сви да перу руке од тога, врло вероватно да ће да те увале директно министарству да решава о том твом захтеву.

Подели на овим сајтовима

On 3/10/2016 at 20:20, RYLAH рече

Чекај сад, опет питање једно пре него што одговорим.

КАд кажеш "реклама" - да ли ту мислиш на то да се власник радње ту рекламира, или му ту стоји табла са именом фирме, која је по закону обавезна?

Да стоји му табла са именом фирме , која је по закону обавезна / и толико мала и упечатљива, да отприлике мрави могу да је виде и  мраве може да привуче /

али комшија изнад  уз минималну надокнаду  / физичко лице у питању /  преко целе терасе рашири транспарент са називом фирме, и закон му не може ништа, јер постоји рупа у закону, ако је у међувремену нису попунили / будући поучени искуством, које може да се омасови / :)  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Nije u pitanju pravni savet, ali nije ni samo radoznalost. Treba mi informacija, a ne uspevam ni u naznakama da je nađem kopajući ceo dan po netu. Pre nego što odem do Pravnog i tamo smaram nekog profesora, rek'o aj' da smaram vas:

Je li i kada u Srbiji (od Dušanovog zakonika preko zakona Kraljevine Srbije nadalje) postojalo krivično delo bogohuljenja/svetogrđa?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 6/27/2016 at 16:02, Рапсоди рече

али комшија изнад  уз минималну надокнаду  / физичко лице у питању /  преко целе терасе рашири транспарент са називом фирме, и закон му не може ништа, јер постоји рупа у закону, ако је у међувремену нису попунили / будући поучени искуством, које може да се омасови / :)  

ЗАвиси од града до града, не може то да се да један конкретан одговор, јер сваки град има своје комуналне прописе. Значи, треба ти неко ко познаје прописе у том месту одакле си. Али верујем да ако је ту постојала рупа, ни до сад је нису закрпили.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Paradoksologija рече

Nije u pitanju pravni savet, ali nije ni samo radoznalost. Treba mi informacija, a ne uspevam ni u naznakama da je nađem kopajući ceo dan po netu. Pre nego što odem do Pravnog i tamo smaram nekog profesora, rek'o aj' da smaram vas:

Je li i kada u Srbiji (od Dušanovog zakonika preko zakona Kraljevine Srbije nadalje) postojalo krivično delo bogohuljenja/svetogrđa?

У Душановом законику јесте било, и о богохуљењу, и о јереси латинској, односно казне за обраћање православаца у католичанство, итд.

За касније, не знам јер нисам нашао на Интернету нигде, ни из Краљевине Србије, ни из Краљевине Југославије. Али ако нађеш, волео бих да ми проследиш текстове :)

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, RYLAH рече

У Душановом законику јесте било, и о богохуљењу, и о јереси латинској, односно казне за обраћање православаца у католичанство, итд.

За касније, не знам јер нисам нашао на Интернету нигде, ни из Краљевине Србије, ни из Краљевине Југославије. Али ако нађеш, волео бих да ми проследиш текстове :)

Smaraću neke profesore na Pravnom pa ću poslati ovde odgovor. :)

Hvala!

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Kraljevina jugoslavija ne verujem da je imala takve zakone, jer je bila "polu serijatska" dozvoljavala je muslimanima trogivnske i porodicne odnose po seriatu, tako da ne verujem da je imala neke religjski netolerantne zakone. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...