Jump to content

Бесплатни правни савети за чланове ЖРУ (пре писања на теми обавезно прочитати први пост)

RYLAH

Препоручена порука

пре 11 минута, АлександраВ рече

Могу ли поново да замолим за помоћ око тумачења? :1405_love:

Meni deluje da bi trebalo da primene standarde iz 2017.g. ali to samo Ministarstvo i KAPK mogu da ti potvrde.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Avocado рече

Meni deluje da bi trebalo da primene standarde iz 2017.g. ali to samo Ministarstvo i KAPK mogu da ti potvrde.

Хвала :skidamkapu:

Едит: Да ли ми верујеш да ми је правник из Министарства рекао: Не знам.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, АлександраВ рече

Хвала :skidamkapu:

Едит: Да ли ми верујеш да ми је правник из Министарства рекао: Не знам.

Verujem. Često se dešava. Ređe zato što ih mrzi da objašnjavaju, a češće zato što zaista nemaju pojma.

Veruj mi da je i to mnogo bolje od situacije kada ne znaju, a sramota ih je da ti kažu, pa ti ispričaju pogrešno.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Најдражи моји форумаши Риле и Авокадо, надам се да ћете одговорити, ако БОга знате :)

Да ли дете коме је мајка умрла има право наследства ако су бабаи деда са мајчине стране оставили све уговором о доживотном  издржавању другој (живој ћерки ) при томе се не осврнувши на морално право. Мислим како то све функционише. Дете је малолетно. Да ли неко друго јаче право може бити старије од уговора о доживотном издржавању.  Хвала...

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Koliko znam ne može... osim ako se ne ospori ugovor o doživotnom izdržavanju...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Koliko znam ne može... osim ako se ne ospori ugovor o doživotnom izdržavanju...

Велико ХВАЛА...

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

Најдражи моји форумаши Риле и Авокадо, надам се да ћете одговорити, ако БОга знате :)

Да ли дете коме је мајка умрла има право наследства ако су бабаи деда са мајчине стране оставили све уговором о доживотном  издржавању другој (живој ћерки ) при томе се не осврнувши на морално право. Мислим како то све функционише. Дете је малолетно. Да ли неко друго јаче право може бити старије од уговора о доживотном издржавању.  Хвала...

Ништа није јаче од уговора о доживотном. Његова сврха управо и јесте да искључи наследнике да би оставодавци себи обезведили издржавање у старости.

Може да се оде на суд ако знате рецимо да је уговор симулован (односно да му сврха није била издржавање него нека друга), или да се није извршавао (да их та друга ћерка није гледала или после смрти сахранила) и слично.

Али знајте да спорови у којима се оспорава овај уговор обично дуго трају, нису јефтини, а шансе за успех су доста мање него у другим споровима.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, RYLAH рече

Ништа није јаче од уговора о доживотном. Његова сврха управо и јесте да искључи наследнике да би оставодавци себи обезведили издржавање у старости.

Може да се оде на суд ако знате рецимо да је уговор симулован (односно да му сврха није била издржавање него нека друга), или да се није извршавао (да их та друга ћерка није гледала или после смрти сахранила) и слично.

Али знајте да спорови у којима се оспорава овај уговор обично дуго трају, нису јефтини, а шансе за успех су доста мање него у другим споровима.

Баш безвезе закони....али шта ћеш....

У сваком случају велико хвала...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

On 2/9/2018 at 16:55, Рапсоди рече

У сваком случају велико хвала...

Izuzev ako ti nisi maloletno dete, ili njegova maceha, zasto pravni savet nisi trazila od lokalnog obucara ili pekara?

On 2/8/2018 at 20:10, RYLAH рече

...

...

Sanse za uspeh u ovakvom sporu su nikakve ako bi ti zastupao.

Kakva je tvoja odgovornost sto kao administrator ovog sajta anonimno delis pogresne pravne savete? Kakva je odgovornost ovog sajta (koji je "niciji")?

Kako te nije sramota?

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, soko.tica рече

Pre nego što dobiješ ban :) da li bi bio ljubazan da objasniš šta je to Rile pogrešno savetovao i zašto su šanse za uspeh nikakve ako bi on zastupao?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Pre nego što dobiješ ban :) da li bi bio ljubazan da objasniš šta je to Rile pogrešno savetovao i zašto su šanse za uspeh nikakve ako bi on zastupao?

Неће да добије бан ако образложи ово што је рекао, наравно. Можда нешто и научим :)

@soko.tica објасни где сам погрешио, исправи ме слободно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, RYLAH рече

Неће да добије бан ако образложи ово што је рекао, наравно. Можда нешто и научим :)

@soko.tica објасни где сам погрешио, исправи ме слободно.

Na ovoj temi ne delim ja besplatne i pogresne pravne savete.

Dakle, mogu detaljno da obrazlozim ako vas dvojica objavite brojeve svojih advokatskih legitimacija na svom profilu, kao sto sam ja to uradio. Takodje, za ovaj pravni savet ocekujem da mi platite po tarifi 16.500,00 RSD, pa mi lepo dajte i vase pib-ove i maticne brojeve i adrese da vam ispostavim fakturu kao solidarnim duznicima. Zbog cega bih vas dzabe poducavao?

Pre nego sto postavite pitanja, valjda treba da odgovorite na vec postavljena pitanja? Kakva je odgovornost vas dvojice i ovog sajta za pogresne anonimne pravne savete? Avocado se makar ogradio sa "koliko ja znam".

Dakle, sta bi u ovom "dugackom" sporu u parnici trebalo dokazati? Da ja zastupam, dokazivao bih: 1) da je ugovor zakljucen 2) da je preminula majka tuzioca/tuzilje dete odnosno sestra tuzenih. Dokazi iskljucivo pismeni, vremenski okvir - dva rocista. (Hint1 za ukljucivanje mozga: - vec u odgovoru pise sta bi bio osnov pobijanja. Hint2: kvalifikovati ugovor - aleatorni, dvostrano obavezni, teretni, kauza, motiv kao element kauze. Hint3: krug lica kod kojih postoji obaveza zakonskog izdrzavanja, Hint4: predmet obligacije, Hint5: rusljivost ugovora). Da ne bi bilo nesporazuma, ovo nije reklama i nakon ovog piskaranja po forumu ne bih mogao da prihvatim da zastupam u ovom predmetu, ali sigurno bih mogoa da preporucim bar pet renomiranih advokata za koje verujem da bi bili uspesni.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, soko.tica рече

Takodje, za ovaj pravni savet ocekujem da mi platite po tarifi 16.500,00 RSD, pa mi lepo dajte i vase pib-ove i maticne brojeve i adrese da vam ispostavim fakturu kao solidarnim duznicima. Zbog cega bih vas dzabe poducavao?

Много, куме  0703_read  Ајд да си бар тражио 16.400,00 RSD...ал ти га баш претера.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, soko.tica рече

Dakle, sta bi u ovom "dugackom" sporu u parnici trebalo dokazati? Da ja zastupam, dokazivao bih: 1) da je ugovor zakljucen 2) da je preminula majka tuzioca/tuzilje dete odnosno sestra tuzenih. Dokazi iskljucivo pismeni, vremenski okvir - dva rocista. (Hint1 za ukljucivanje mozga: - vec u odgovoru pise sta bi bio osnov pobijanja. Hint2: kvalifikovati ugovor - aleatorni, dvostrano obavezni, teretni, kauza, motiv kao element kauze. Hint3: krug lica kod kojih postoji obaveza zakonskog izdrzavanja, Hint4: predmet obligacije, Hint5: rusljivost ugovora). Da ne bi bilo nesporazuma, ovo nije reklama i nakon ovog piskaranja po forumu ne bih mogao da prihvatim da zastupam u ovom predmetu, ali sigurno bih mogoa da preporucim bar pet renomiranih advokata za koje verujem da bi bili uspesni.

Све је то супер колега, али Вас демантује судска пракса која дозвољава закључење ових уговора и међу сродницима код којих постоји обавеза законског издржавања, као што су брачни другови, родитељи и деца и остали сродници. И такви уговори опстају, наравно. Што се дужине спора тиче, слободни сте да наведете спор око побијања уговора о доживотном издржавању који се завршио без сведока обе стране, вештака, сведочења странака, и који је трајао само два рочишта, а да се није радило о поравнању или споразуму друге врсте између странака у поступку.

Што се накнаде тиче, не би Вам следовала, јер сте прво мишљење давали на страници која очигледно подразумева давање БЕСПЛАТНИХ правних савета, а друго, дали сте погрешан правни савет. Да не улазимо у оправданост висине накнаде коју сте тражили за савет, да не цепидлачимо.

Свако добро и следећи пут мало лакше и много темељније, сви смо професионалци и колеге.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...