Djapa Написано Март 10, 2018 Пријави Подели Написано Март 10, 2018 Depresija je vremenski period izmedju dve plate, moze da potraje duze a moze i krace. Najbolje se leci odlaskom odavde. Ako zelite da se uspesno izlecite ne oslanjajte se na najblize koji su vec "tamo" vec iskljucivo na sebe i potpune neznance, tad vam mozda i Bog pomogne, nadam se da ce i meni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 10, 2018 Пријави Подели Написано Март 10, 2018 пре 2 минута, Djapa рече Depresija je vremenski period izmedju dve plate, moze da potraje duze a moze i krace. Najbolje se leci odlaskom odavde. Ako zelite da se uspesno izlecite ne oslanjajte se na najblize koji su vec "tamo" vec iskljucivo na sebe i potpune neznance, tad vam mozda i Bog pomogne, nadam se da ce i meni. Bog ti pomogao ako je to tvoje čvrsto uverenje.....ne rešava to depru...i kad se otisneš i stigneš vidiš da trava nije zelena tako kao što ti se činilo iz tvog dvorišta Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Март 10, 2018 Пријави Подели Написано Март 10, 2018 пре 2 минута, Bokisha рече Bog ti pomogao ako je to tvoje čvrsto uverenje.....ne rešava to depru...i kad se otisneš i stigneš vidiš da trava nije zelena tako kao što ti se činilo iz tvog dvorišta Hvala. Ovom prilikom pozivam sve koji su to videli da se vrate na nase zelene (ruzicaste) pasnjake. I zamolio bih gastose da me ne citiraju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 10, 2018 Пријави Подели Написано Март 10, 2018 пре 5 часа, Djapa рече Ako zelite da se uspesno izlecite ne oslanjajte se na najblize koji su vec "tamo" vec iskljucivo na sebe Kažu sveti oci da upravo poboljevalju od depre oni koji se oslanjaju samo na sebe a uz put zaborave na Boga zbog svog samouzdanja Anastasija_ је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Март 10, 2018 Пријави Подели Написано Март 10, 2018 пре 28 минута, Bokisha рече Kažu sveti oci da upravo poboljevalju od depre oni koji se oslanjaju samo na sebe a uz put zaborave na Boga zbog svog samouzdanja Ta recenica koju si citirao ima nastavak, ne kapiram zasto vadis reci iz konteksta i menjas smisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 10, 2018 Пријави Подели Написано Март 10, 2018 1 hour ago, Djapa рече Ta recenica koju si citirao ima nastavak, ne kapiram zasto vadis reci iz konteksta i menjas smisao. Pa nastavak posle uzdanja u sebe kaže TAD vam MOŽDA i Bog pomogne. Ja kolko razumem tu rečenicu akcenat je na samouzdanje i na potpune neznance a ne na Boga....nije vađenje iz konteksta Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Март 11, 2018 Пријави Подели Написано Март 11, 2018 пре 8 часа, Bokisha рече Pa nastavak posle uzdanja u sebe kaže TAD vam MOŽDA i Bog pomogne. Ja kolko razumem tu rečenicu akcenat je na samouzdanje i na potpune neznance a ne na Boga....nije vađenje iz konteksta Tad vam mozda i Bog pomogne, mozda vam posalje neke dobre ljude (neznance) da vam pomognu kad se sami potrudite, jer dok god se oslanjate na "prijatelje i familiju koji su preko, ostacete ovde jer oni jednostavno u 90% slucajeva nece da pomognu. I da se razumemo ja nisam depresivan vec tako na saljiv nacin nazivam zivotni standard u srbiji, cisto da spomenem posto primecujem da si bukvalista. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 14, 2018 Пријави Подели Написано Април 14, 2018 Kada su ljudi depresivni i anksiozni, cesto govore sebi: ja sam manje vredan (inferioran), ja sam budala, smesan, gubitnik. Jedna od stvari koja se moze uciniti ovim povodom jeste da se zapitamo sta ovi pojmovi, etikete uopste znace?! Pokusaj da ih objasnimo i definisemo nije uopste lak, i doci cemo do zakljucka da: ili vaze za sve ljude, ili ne vaze ni za koga, ili nemaju smisla, ili nisu primenjive na mene. Na primer, etiketa budala: Da li je to neko ko radi budalaste stvari stalno? Onda niko na svetu nije budala, jer niko ne radi budalaste stvari stalno. Da li je budala neko ko ponekad ucini budalastu stvar? Onda je svako na svetu budala, jer svi nekad urade po neku budalastu stvar. Ili gubitnik: da li je to neko ko nikada ni u cemu nije uspeo? Pa svako je uspeo u necemu, mozda ne spektakularnom, ali svakako u obicnim zivotnim stvarima (simptom depresije je izmedju ostalog i zanemarivanje pozitivnog). Da li je gubitnik neko ko gubi vise od prosecne osobe? Onda je mozda i pola svetske populacije (prosek je neka sredina), preko 3 milijarde ljudi, sve gubitnik do gubitnika. Da li je to neko ko nije postigao nesto veliko, ili cak spektakularno? U tom slucaju vecina ljudi na planeti su gubitnici, jer veoma mali broj postize velike i spektakularne stvari. Dakle, nema smisla, i nema koristi, biti grub prema sebi, jer to samo doprinosi teskobi. Ali ima koristi raditi na sebi, i promisljati o svojim ubedjenjima, da li su realne ili ne, i u kolikoj meri, jer to donosi olaksanje. Prafrazairao sam Dejvida Burnsa St. Jefrem Filotejski: ,,Dete moje, svako ko je verovao lošim pomislima bio je oštećen. Ma šta loše ti padalo na pamet, ne veruj, to je laž i obmana. Ništa ne veruj! Tako je bilo i samnom, moj starac (sv. Josif Isihasta) mi je govorio da takve misli prezirem. Poverovao sam mu i odmah to počeo da pirmenjujem. Tako sam se lečio." Аурор and Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 17, 2018 Пријави Подели Написано Април 17, 2018 https://www.nature.com/articles/s41467-018-03819-3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anastasija_ Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 Pozdrav svima. Na forum sam došla čitajući ovu temu. Ne znam da li sam depresivna, nisam bila lekaru... Povremeno imam periode neobjašnjive tuge, ne znam zašto. Porodica mi je na okupu, sa zdravljem sam dobro, osim migrene i iščašenog članka. Ne znam zašto ujutru ustajem, umorna sam od života i šta god mislila, mislim kao da neću dočekati sledeće proleće. Ni ovo me nije obradovalo. Bokisha, Иван ♪♫ and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 1 сат, Anastasija_ рече Pozdrav svima. Na forum sam došla čitajući ovu temu. Ne znam da li sam depresivna, nisam bila lekaru... Povremeno imam periode neobjašnjive tuge, ne znam zašto. Porodica mi je na okupu, sa zdravljem sam dobro, osim migrene i iščašenog članka. Ne znam zašto ujutru ustajem, umorna sam od života i šta god mislila, mislim kao da neću dočekati sledeće proleće. Ni ovo me nije obradovalo. кажу свети оци да је све туга без Бога...само је потребно да то схватимо....кад је мука кад је туга беж у цркву...не устручавај се...крени Богу у сусрет и убрзо ће слатки плодови Natasenka and Anastasija_ је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 9, 2018 Пријави Подели Написано Јун 9, 2018 пре 13 часа, Anastasija_ рече Pozdrav svima. Na forum sam došla čitajući ovu temu. Ne znam da li sam depresivna, nisam bila lekaru... Povremeno imam periode neobjašnjive tuge, ne znam zašto. Porodica mi je na okupu, sa zdravljem sam dobro, osim migrene i iščašenog članka. Ne znam zašto ujutru ustajem, umorna sam od života i šta god mislila, mislim kao da neću dočekati sledeće proleće. Ni ovo me nije obradovalo. Obavezno se obrati istom. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана90 Написано Јун 9, 2018 Пријави Подели Написано Јун 9, 2018 @Anastasija_ I ja sam u nekoj fazi depresije. Isto nemam volju da ustanem. Definitivno sam depresivna, to vise nije povremeno nego je konstantno. Ne znam kako da se iskobeljam iz tog stanja. Н И Н Е and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 9, 2018 Пријави Подели Написано Јун 9, 2018 Depresija nece proci sama od sebe, necete se jednog dana samo probuditi drugaciji. Nemojte ljudi da se salite s tim. Potrazite strucnu pomoc, nije to bauk zaista. Ukoliki ste u Beogradu od skora u Beogradjanci postoji centar mentalnog zdravlja, na dvadesetom spratu, tamo rade iskusne doktorke psihijatri i paihoterapeuti, sve je potpuno besplatni, bez uputa i bilo cega. To nisu stanja koja prodju uz "malo napora i dobre volje" ne ide to tako. Kao sto niko nije svesno i namerno doneo odluku "eto od sutra sam depresivan" ne ide ni u drugom pravcu. Redovan san, redovni obroci, redovne setnje su prvi korak. Druzenje, slobodne aktivnosti i hobiji idu posle. Podrazumeva se sto cesce pricescivanje, i za duhovne stvari razgovor sa duhovnikom. Милан Ракић, Војвода7, ВИЛМА and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anastasija_ Написано Јун 9, 2018 Пријави Подели Написано Јун 9, 2018 Ne želim da budem obeležena kao psihički bolesnik i zato sam do sada izbegavala stručnjake. Čak ni roditeljima ne želim da se poverim. Moraću ako ovo postane neizdrživo. Ironično, ali čak sam se i Boga pre setila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука