Jump to content

ВИЛМА

Члан
  • Број садржаја

    4529
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

10 Пратилаца

Profile Information

  • Пол :
    Женско
  • Локација :
    канцеларија Дрвеног Адвоката

Скорашњи посетиоци профила

25114 посетилаца

ВИЛМА's Achievements

  1. Zar je moguce da je ovaj virus "skakac s motkom" pa je preskocio nasu zemlju a sve u okruzenju ne ? Ocigledno je da se krije da je virus medju nama. Uzasno uznemirujuce je to sto svi znamo i ocekujemo da ce ova vlast prikrivati istinu i pustiti stihijski da virus cirkulise pa ko prezivi,pricace.
  2. Da li vas je strah ? Jeste li se osecali ugrozeno kada je bila epidemija SARSa ? Ja ne znam sta da mislim,ne znam kako se osecam,klackam se od panike do totalnog neinteresovanja. Aktuelno me vise brine ova viruscina koja ovih dana obara decu,sa temperaturama preko 39.
  3. Ja sam jos pod utiskom,sinoc gledala sa decom. Odjednom sam se "zaljubila" u Kajlo Rena
  4. Jel gledao neko ? Kad mozemo da komentarisemo film ?
  5. Sećam se,moj prvi porođaj,ja sva srećna zbog baby-friendly programa, moja beba stalno sa mnom, cimerke iz sobe divne,pomažemo jedne drugima,samo je problem bio dojenje. Ne znam ja,ne zna beba, ja potražim pomoć medicinske sestre sa odeljenja oko nameštanja bebe na dojku. Ona dođe,sva nadrndana, namesti mi bebu,dojku, uz opasku :" Evo,ovako,nije to nikakva mudrost". Uložim silan trud,dobijem ragade,a dete gladno. Počnem da molim da ga dohrane,neće. Tek na moje obraćanje povišenim tonom i traženje načelnika,smiluju se da mi donesu dohranu. Drugi dan isto. Treći dan se rastrojim od frustracije što je dete gladno,što ne mogu da ga lepo namestim,što mi bradavice krvare, i izađem onako razjarena na hodnik (a bilo zabranjeno da porodilje izlaze iz soba osim za vreme obroka i kad idu u wc),sa sve bebom u rukama, i počnem da se derem da odzvanja ceo hodnik : " Hoće li se neka sestra smilovati da dođe da mi pomogne da podojim dete !" Sjurile se dve odmah,izgrdile me što sam sa bebom izašla u hodnik, kandžama mi jedna ščepala dojku i kao retardu krenula da drobi. Bar da je drobila konstruktivno,nego sve u stilu kakva sam ja to majka kad ne umem da namestim bebu za podoj,a već mi je jednom pokazala kako se to radi. Kasnije,kad smo već bii kući,bila sam član jednog roditeljskog foruma gde je bila propaganda extremnog dojenja. Koliko sam suza otplakala zbog komentara da nemam dovoljno mleka jer se ne trudim dovoljno i da sam nemajka što dodajem bebi dohranu.
  6. ВИЛМА

    Blokade puteva po Srbiji

    Ja ne mogu da verujem koliko ovaj nečovek ponižava i pljuje po ovom narodu, neprekidno,svakodnevno, bez trunke sramote i stida, uličarskim rečnikom, bahato, ma,ma...prosto nemam adekvatne reči. Što neko lepo napisa na tviteru : " Zašto ćuti udruženje psihijatara Srbije" ?
  7. Kao sto seceras ili hipertonicar mora da uzima lekove da bi preziveo, tako i osoba sa psihickim tegobama mora da uzima lekove da bi mogla da funkcionise. Zasto je tema psihijatrijskog lecenja i dalje tabu ? Pa hajde razmisli : organske bolesti su somatizovane psihicke tegobe. Ono sto potiskujes i ne zelis da vidis,odrazi se na organe, tako nastanu akutne organske bolesti,koje kasnije predju u hronicne. Dakle, secerasi,hipertonicari i ostali "organski" bolesnici su ustvari propustili da na vreme porade na mislima i emocijama koje ih razboljevaju. Nesvesni svega toga,misle da su u boljoj poziciji od onih koji imaju "samo psihickih tegoba". Ironija. Razmisli da li ti je bolje da izbegavas lekove i psihoterapiju (jer ce te neko,uglavnom tebi nebitan,"obeleziti") i tako se muciti,osiromasenog psihickog zivota. ili ces piti lekove/ici na terapiju i voditi kvalitetniji i ispunjeniji zivot.
  8. Bilo bi dobro kada bi se vise cenio i uvazavao taj rad. Zena radi na poslu,posle nastavlja kod kuce,malo li je. I ne pitaju je da li moze, jednostavno mora. I opet sve postigne. Zato su zene superiorna bica
  9. Biti majka je nagrada sama po sebi,bar kod vecine zena (ne racunam one koje su emotivno zaravnjene zbog ranog emotivnog lisavanja ili sa poremecajima licnosti).
  10. Nema tih para koje mogu dovoljno da "plate" sav taj rad,pogotovo kada se uzme u obzir i emotivna komponenta,jer to nije "posao" koji se odradjuje.
  11. Da, u danasnje vreme ispadne da su to previsoki kriterijumi,a ja opet mislim da je to skromno sto trazim,samo da nije psiho i da je zreo
  12. COMMANDER PERSONALITY. Uopste nisam taj tip,ali uopste. Test je podbacio kod mene.
  13. https://en.wikipedia.org/wiki/David_Draiman covek ima takve modalitete u mekoci /grubosti glasa,odusevljava me,najezim se kad ga slusam.
  14. Posle iskustava koja imam, najvise volim normalne muskarce ,ono,kao,psihicki uravnotezene,zrele,odgovorne,inteligentne i moralne.
  15. Moj (bivsi) muz je prisustvovao mom prvom porodjaju i meni je to mnogo znacilo, u smislu da sam se osecala sigurnije jer je neko tu sa mnom, brisao mi je znoj sa cela, poturao gusku (da,da.i to je radio), nadgledao uredjaj za ctg i govorio kad ce kontrakcija da pocne a kad da prodje,zvao babice kad god smo mislili da treba da su u sali,fotografisao bebu kad se rodila. Hteli smo da sve ponovimo i na drugom porodjaju,ali je tada bila proglasena epidemija svinjskog gripa pa nije bilo dozvoljeno prisustvo oceva. Sta znam,oboje imaju zelju,mislim da je to lepo iskustvo. Oh,wait,pitanje je za muskarce a ne za zene ...
×
×
  • Креирај ново...