Jump to content

Anastasija_

Члан
  • Број садржаја

    20
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О Anastasija_

  • Рођендан 05/05/2000

Profile Information

  • Пол :
    Женско
  • Локација :
    Beograd

Скорашњи посетиоци профила

998 посетилаца

Anastasija_'s Achievements

  1. Nadala sam se da će mi biti jasnije kad pogledam video... uzalud.
  2. Moraću da probam. Ništa gore od savesti koja muči, a ne zna se zašto.
  3. Sve zavisi od kvaliteta ličnosti.
  4. Kada bih ovakvog našla, ne bih ga bila dostojna. Previše sam egoistična da bih umela da cenim ono što on može da pruži.
  5. Daleko sam ja od Hrista. Čak ni milost od Boga ne tražim toliko koliko brzu presudu, da me već jednom pregazi i završi sa mnom. Počinjem da razumem svoj promašaj. Tražim spas od ovog besmisla i prolaznosti, rešenje za egzistencijalnu krizu, a ne Hrista kao ličnost. Ne poznajem ga, ne vidim ga kao spasioca, nego kao sudiju. I vere sam se setila da bih zaobišla psihologa. Naglo sam izgubila detinju nesvesnost sopstvenih greha, a pokajanje ne umem da artikulišem. Mislila sam sad u nedelju da odem na liturgiju, daleko od moje parohije, ali ni za to nisam smogla snage.
  6. Ja želim da se potrudi da me osvoji. Da znam da želi baš mene i da mu nisam jedna u nizu kod koje proba.
  7. Razmišljam i shvatam da moj slučaj nije ovakav. Ja sam previše egoistična da bih osetila nezadovoljstvo samom sobom. Osećam tugu i besmisao, a za verom sam izgleda posegla kao za bromazepančićem. Samo da prođe, a ne da nađem smisao koji mi nedostaje i da mi se svest razvedri.
  8. Nema mi spasa. Ne znam da li mi je gore da uspem sve ovo da ispunim i da idem okolo kao neka svetica sa dignutim nosem, ili da dignem ruke. Kad pogledam, skoro svi moji razgovori spadaju u prazne i besmislene, uz smejanje i kikotanje, ali sam ih svejedno nekada volela. Mogu samo da molim Boga da me zgazi već jednom, jer ovo i pored najbolje namere neću postići. Ili da me skameni kao onu Zoju, da ne činim grehe. Bilo bi lepo u ležećem položaju.
  9. Nisam baš najsrećnije izabrala taj izraz. Htela sam da pitam kako izvući te grehe iz pamćenja i pokajati se za njih.
  10. Šta da radim ako osećam da mi savest nije čista, a ne mogu da se setim svega što sam zgrešila? Pri tome ne mislim samo na konkretna i krupna zlodela koja pamtim, nego na mržnju koju sam osećala nekada u prošlosti, kada nisam oprostila nego zaboravila potpuno na tu osobu. Mislim i na ogovaranja i laganja za koja u tom trenutku nisam ni pomislila da su nešto loše, kada sam bila "blaženo" nesvesna da grešim.
  11. Ne verujem. Poslao bi mi pravog čoveka, a ne periode gde se smenjuju tuga i apatija. Toliko da sam poželela da me zgazi i oduzme mi život, samo da to prođe. Želela bih samo da mi otkrije zašto, pre nego što se to desi.
×
×
  • Креирај ново...