Лидија Миленковић Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 18:30, jedan čovjek рече Liječi se hladnim tušem i fizičkim radom, česta posljedica je da ljudi tada pretjeruju sa alkoholom, narkoticima, hranom, trgovinom... Može se prevesti i tako da osoba koja je trenutno duhovno otupjela ili nedovoljno duhovno zrela naspram svoje preizražene empatije Expand Е, погодио си к'о прстом у пекмез ! Не дао Бог да те снађе, па би видео да ли би те излечио хладан туш и физички рад. Говорим из ЛИЧНОГ искуства. И да, нисам користила алкохол, наркотике, храну тек толико да преживим, а ово са трговином не капирам. Баба, "Tamo daleko", александар живаљев and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 18:34, Paradoksologija рече пакао постоји, у мени је. Expand Управо тако . александар живаљев, АлександраВ and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 18:58, jedan čovjek рече Ja sam teoretski htio da obuhvatim, sa mojim skromnim iskustvom.. Expand Извини, молим те, ако сам била груба. Једва сам се ишчупала из тог ужаса ( хвала Господу што ми је помогао ), који је увек ту негде, близу, вреба....и добро знам колико снаге је потребно да се човек бори против ње. Goku, АлександраВ, Иван ♪♫ and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 19:08, Лидија Миленковић рече Извини, молим те, ако сам била груба. Једва сам се ишчупала из тог ужаса ( хвала Господу што ми је помогао ), који је увек ту негде, близу, вреба....и добро знам колико снаге је потребно да се човек бори против ње. Expand Сва снага одлази на основно функционисање које наравно мора да укључи фолирање да је стање редовно, јер нећеш свима причати да у сваком тренутку машташ да ће те докрајчити неки астероид јер верујеш да самоубиство може само значити наставак до у бесконачно тог мрачног безнађа у коме си на дну црне рупе док те одозго притиска црна стена. Нема снаге за борбу против депресије... александар живаљев, Баба, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 18:31, Жељко рече Значи и осећај самоће је ту. Expand Ne možeš zamisliti to stanje brate a niko te živ ne razume a onaj koji bi mogao da te razume ne može zbog bolesti i takvog stanja da dopre do tebe. Ne ostavljajte takve ljude same braćo, čak i po cenu da morate rizikovati posao zbog toga ne ostavljajte ih same ipak se na kraju samo bližnjim vraćaju i u njih imaju najviše poverenja. Mnoge porodice ih šutnu u bolnice sa šakom lekova po čitav dan ili zahtevaju od takvih ljudi magiju u samoizlečenju i to od odmah. Premnogo je slučajeva samoubistava da bi odćutao sad na ovo. Lady Godiva, АлександраВ, Лидија Миленковић and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 18:03, Жељко рече Знам дефиницију али не знам како изгледа то стање душе. Знам шта је туга, жалост и душевни бол, али не разумем како то може бити трајно стање. Ако вам није тешко објасните ми. Expand Uff, mnogo tesko pitanje. I, teska stvar, bas. Vec jedno desetak godina, patim se sa bolescu ( na momente bas teska ), i tamo negde na pocetku, posle ( pocetnog ) stanja bolesti, kada sam radio na terenu ( vozac u firmi ) i kada sam bio i po nekoliko nedelja van kuce ( tako nekoliko godina ), narocito mi je tesko padala moja bolest. Ono, van kuce, pa, zaglavis malo po malo u urgentni centar. Pa, nemas odgovarajuce uslove u stranom gradu da se oporavis i mnoge druge poteskoce. I, tako sam, malo po malo, zapao u dosta jaku depresiju. Ne bih da ulazim u preterano u detalje, ali, jednostavno u jakim napadima, ne osecas nista, ni tugu, ni bol, nego nesto mnogo vise od toga. TOTALNA propast. Neprobojni zid ( skoro fizicki ) koji te okruzuje, kao da si sam na celom svetu. Potpuno odsustvo energije i mislenog pokreta. I tako dalje ( da ne preterujemo ). Hvala dobrom Bogu, da mi je dao veru i nadu u Njega i zivot, jer, ne znam kako bi se izvukao iz tog stanja. Nazalost, ne dao Bog nikome, ako to stanje preraste u trajno, ne znam kako covek moze da se izvuce iz toga. Verovatno u tom stanju, mnogo ljudi se odluciju na poslednji korak da izvrse samoubisvo, jer, su izgubili i poslednju nadu na izlazak iz teske zivotne situacije. Verovatno postoje i neke druge psiholoske i mentalne tehnike koje mogu da pomognu takvom coveku, ali, ja iskreno ne vidim bolji i jaci nacin od vere i nade u Boga. Eto, neko moje iskustvo. Ne bih ni pricao, ali, mozda i nekom pomogne. Bar da se ne udje u depresivno stanje. Kljucno je to spreciti. Uvek postoji resenje za bilo koji zivotni problem. To treba zapamtiti . Pozdrav. TSCHeTSCHen, Lady Godiva, Пг and 14 осталих је реаговао/ла на ово 17 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 како помоћи некоме у таквом стању ако не жели да му приђеш? како се опходити према њему? чини ми се да се услед искривљених представа јавља и несвесна манипулација у таквом стању? александар живаљев, Bokisd, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 ...не устаје ти се из кревета, не устаје ти се са столице, не можеш да се покренеш да нешто урадиш, све је око тебе црно, осећаш бол у души... александар живаљев, АлександраВ, Lady Godiva and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 19:32, Bokisha рече како помоћи некоме у таквом стању? како се опходити према њему? чини ми се да се услед искривљених представа јавља и несвесна манипулација у таквом стању? Expand Pa nije to narkomanska manipulacija, pa da se groziš toga. Pa pripremiš se jače kao na frontu tu spasavaš život takvom čoveku na sve moguće i nemoguće načine. Ja vam odgovorno tvrdim, zdravi ljudi su odgovorni za bolesne i ako bolestan ode samoubistvom zdravi smo počinili greh. АлександраВ, Јелена011, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 19:37, JESSY рече ...не устаје ти се из кревета, не устаје ти се са столице, не можеш да се покренеш да нешто урадиш, све је око тебе црно, осећаш бол у души... Expand A da neko od tvojih legne pored tebe u krevet i izdrži mesec dana, garantujem ti da bi se depresivni barem malo trgao dovoljno da ne zapadne u totalni haos i samoubistvo. Goku, Paradoksologija, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 19:39, Volim_Sina_Bozjeg рече A da neko od tvojih legne pored tebe u krevet i izdrži mesec dana, Expand извини, нисам ово разумела... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 Ја знам једну ствар а то је да се за мене лепе депресивци ко мушице на вино. И много ме сморе и исцрпеду. С друге стране ја немам појма шта је тим људима. Шта год да им кажем да ураде они не ураде. Али ми зато поједоше џигерицу. Ок ајде један па некако и да издурам, али 5,6 или више, то ми је много. На крају ја ни не знам шта да им кажем или урадим а да то помогне. На свако решење које имам они имају нови проблем. Боједу се без рационалног разлога, тугују без разлога, пате се без разлога, умишљају којешта о животу без разлога. Кажу: Нама је лепо код тебе, тако се опустимо и дајеш нам снагу и смисао. Ок је то али мени није лепо с вама. Не знам како је Богу с вама али мени је пакао. Не знам који је узрок депресије али ми се некако чини да је одсуство вере и наде. Неки од њих имају љубав и то велику али немају наду и веру. Неки имају мало вере али наду никако. Не верујем да ту лекари шта могу помоћи. Вера и нада и љубав су нешто што човек мора сам да стекне. Покушавам да схватим то стање да бих некако могао да помогнем или макар да избегнем терет који ми депресивци скоро свакодневно натоваре на главу и то потпуно бзвз. Видео сам људе који су били оно као нормални и после неког времена проведеног са депресивцима у браку или породици или дружењем и сами би постајали депресивни. То је нешто као заразна болест а нема вакцине. Матусал, Sanja Т., ............. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 19:42, JESSY рече извини, нисам ово разумела... Expand Hoću reći da ako neko od tvojih bližnjih dovoljno dobro shvati tvoj problem i recimo da uporedimo depresiju sa tim da si slomio nogu i da moraš da puziš, onda nek taj neko bližnji puzi pored njega i pridržava ga nek se spusti razumevajući na njegovu realnost ne gubeći iz vide istinsku realnost ali mu je ne nametati nego kao što dete uči da hoda i govori uz igru vaspitavati ga ponovo a da se to ne shvati kao vaspitanje... Mislim ne mogu manje komlikovanije kad je stvar zaista komplikovana. Paradoksologija, Goku and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 Помогли си ми, и психијатар, и мој парох, и Црква, и Господ. Самоубиство није долазило у обзир из три разлога : 1) то што сам хришћанка 2) то што нисам хтела да нанесем бол онима који ме воле и које волим А вољу, снагу и мотив за борбу ми је дала свест да собом дајем пример својој деци како да се боре са недаћама у животу. Goku, ............., Tumaralo. and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 On 29. 5. 2017. at 19:37, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa nije to narkomanska manipulacija, pa da se groziš toga. Pa pripremiš se jače kao na frontu tu spasavaš život takvom čoveku na sve moguće i nemoguće načine. Ja vam odgovorno tvrdim, zdravi ljudi su odgovorni za bolesne i ako bolestan ode samoubistvom zdravi smo počinili greh. Expand није грожење у питању него резимирање тј тражење потврде мог закључка неког искуснијег. ужас је гледати неког у таквом стању а не моћи утицати да се та особа покрене у тражење стручне помоћи иначе у случају који знам ,човек је постао омражен депресивној особи и дуго био ужаснут немоћи да икако помогне њеном стању или да је упути на разговоре код стручњака. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука