Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

пре 13 минута, JESSY рече

него све већи број људи има предиспозиције да се нађе у таквом стању...

Које су то предиспозиције?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Јој, враћате ми сећање.. јако болно... немоћ и  у физичком смислу толика да је неко морао да ме храни... страх превелиики да ће трајати вечно... нема излаза... сужени ум витла у круг.

Вероватно су се доктори послужили шок терапијом да би ме извукли, а онда решавање једног по једног проблема.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жељко рече

Али не контам ја то какве то везе има са равницом, равница је баш кул ко свемир.

Не волем равницу. Тако ми је монотона, једнолична, депресивна. Валовита Шумадија ме разгаљује. Наравно, то је индивидуалнно . Несмо сви исти.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisha рече

Мисија немогућа 

Brate veruj mi da je toliko nelogičnosti ako analiziraš svaki pojedinačan problem, da prosto moraš doći do zida smrti i nemoguće misije u startu.

Zato više ni lekari ne analiziraju situaciju niti se vode nekim dubokoumnim mogućim razlozima zašto je neko stanje trenutno takvo kakvo jeste. Nego brate gledaju da te uhvate u neki tren i taj trenutak razvuču što duže i opšte se ne bave prošlošću niti mogu da očekuju da depresivan čovek shvati zbog čega je opšte sada u takvom stanju i šta ga je do toga dovelo.

Prošlost više za takve ljude ne treba da postoji, negde su zbog nečega u vazduhu izgubili smisao da realno sagledaju situaciju i to je neppopravljivo otišlo u nepovrat. Dakle sagradite trenutak i od trenutka gradite zajedničku budućnost ne vraćajući se nazad i ne rešavajući ono što realno zdravi ljudi mogu da reše sagledaju i dogovore se.

Prošlost i razlozi više ne postoje, bolje da izvadite album se slikama iz detinstva ili iz nekih divnih zajedničkih životnih situacija i da mesecima samo o tome pričate i samo se tome radujete bez ikakvih drugih planova ili obaveza bilo čega.

Bolje "izgubiti" mesec dva dana nego nekoga za ceo život...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Сања Т. рече

Да ли депресивни људи осећају умор , иако ништа посебно  не раде? Типа: тешка ми глава. Стално сам уморан.

Od jutra do mraka su stalno umorni kao da kopaju po čitav dan. Nije šala. iscrpljeni su fizički do maksimuma iako samo leže.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Сања Т. рече

Да ли депресивни људи осећају умор , иако ништа посебно  не раде? Типа: тешка ми глава. Стално сам уморан.

Да, константан умор. Немају вољу ни зашта, чак и одлазак под туш представља невиђен напор.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bolje "izgubiti" mesec dva dana nego nekoga za ceo život...

скоро 6 година је прошло њима брате.она на лековима без жеље да иде на психотерапије .Само је на контролама за промену доза лекова.он и даље на опрезу да било какву иницијативу покрене због њених могућих реакција.јер ту се десио и развод и трагови тога су у мислима...и још којшта што може особа у таквом стању да учини

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

По светим оцима то је стање душе у промашају циља. Стога су често и људи којима ништа не недостаје у овоме свету ипак депресивни. Ја ову појаву знам да проценим само кроз добротољубље, где се депресија ( туга ) наводи као једна од седам страсти и супротна је хришћанској нади. Углавном је њен узрок у жељама које су овладале срцем а потом остале неиспуњене, те стога доводе до осећаја празнине и немоћи.

Подели на овим сајтовима

У данашње време је сама реч депресија злоупотребљена, исто као "искушење"

Није то свака туга, ни немоћ у датом трену. Много је сложеније , неки пут налик живом песку.

Кад су ми дали задатак да напишем десет особина које волим код себе, помислих да се шегаче... тад написах само две.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Матусал рече

Углавном је њен узрок у жељама које су овладале срцем а потом остале неиспуњене, те стога доводе до осећаја празнине и немоћи.

Код мене је био страх од болести и смрти најдражих.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Матусал рече

По светим оцима то је стање душе у промашају циља. Стога су често и људи којима ништа не недостаје у овоме свету ипак депресивни. Ја ову појаву знам да проценим само кроз добротољубље, где се депресија ( туга ) наводи као једна од седам страсти и супротна је хришћанској нади. Углавном је њен узрок у жељама које су овладале срцем а потом остале неиспуњене, те стога доводе до осећаја празнине и немоћи.

донекле тачно. Некад  те околина, сплет околности, гурну у провалију.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Лидија Миленковић рече

Код мене је био страх од болести и смрти најдражих.

Зато сада имамо наду васкрсења

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisha рече

скоро 6 година је прошло њима брате.она на лековима без жеље да иде на психотерапије .Само је на контролама за промену доза лекова.он и даље на опрезу да било какву иницијативу покрене због њених могућих реакција.јер ту се десио и развод и трагови тога су у мислима...и још којшта што може особа у таквом стању да учини

Na žalost brate nikad više neće biti isto.

Međutim na sreću, može još puno lepih ali drugačiji trenutaka da se desi iako je ona još pod lekovima ili će te lekove sa manjim ili većim prekidima piti čitav život.

Bolje je za sve vas da znate da prošlost ne možeš vratiti i tamo gde je bio prekid zalepiti otkinuti tih 6 godina i zalepiti i krenuti sve po starom i lepom.

Razgovarajte sa onim što je trenutno činjenično stanje i nadjite neku lepotu tu, i odatle krenite, izgleda da je glavni problem samo u tome što je jedino ona koja je bolesna svesna da više povratka nema a vi zdravi se nadate da je to neki san koji će proći i da ćete se jednog dana probuditi i biće sve po starom od pre 6 godina.

M jock, nego lepo da vidite šta sada imate i da od toga izvučete maksimum radosti jer život je jedan i kratko traje a ljubav ne prašta ako stagnira i ne razvija se kakva god da je situacija ili stanje u kom se čovek nalazi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Матусал рече

Зато сада имамо наду васкрсења

Наравно, она ме је излечила. :)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...