Jump to content

Ава Римски о посту

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Bokisha рече

а што је Исус постио?

Koliko se secam, tumacenje otaca za Isusovu cetrdesetnicu jeste, da se postom duhovno spremao za iskusenja koja su trebala da dodju od djavla. Mojsej je postio 40 dana pre nego sto je primio ploče sa Deset  Božjih zapovedi. Sustina je valjda u duhnoj pripremi  koju dobijamo postom.

Nesto kao sto danas kazemo ,... treba nam  jaka psiha i mentalna stabilnost da bi se izborili sa nekim teskim zivotnim situacijama .

Подели на овим сајтовима

• Одговори 666
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 15 минута, Bokisha рече

то значи да треба да свесно изигноришемо заповести и само волимо до даске?

Da treba samo i isključivo da volimo do daske i onda se dešava da se držanje zapovesti samo po sebi čini, čak toliko da ti udje u samu prirodu i ne pomišljaš da radiš stvari kao što je ubij, laži,želi tudje,imaj druge Bogove, ne ljubi bližnjeg svog...

Dakle cilj je voleti do daske.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Bokisha рече

хотимично или нехотично?

Pogledaj se u ogledalo i videćeš da zapovesti kršiš i hotimično i nehotimično, dakle da su one same po sebi cilj, ti i ja i niko od nas se ne bi smo spasili nikada.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja nikako ne mogu da razumem da neko i zapovesti čak doživljava kao cilj. Evo lepo si rekao sva pravila su donešena zbog stanja u kojem se čovečanstvo nalazi a da bi ona bila sama po sebi cilj, onda se niko ne bi ni mogao spasiti jer nema čoveka koji nije prekršio neku od zapovesti.

Свако ко се не причешћује ван Четиридесетнице јер није држао седам или шест или колико год дана је управо такав. Њима је пост циљ. Они мисле да постом постају синови а не Чашом.

Свакоме ко не даје другима да се причесте, такође, пост је циљ.

Имам утисак да се такви ни у чему и не труде сем у том суздржању и храну. Јадни они ако само то испуњавају а опет Богу хвала што приносе једино што имају. Не знам аршине по којима ће им Господ мерити. Додуше, знам само да ће погинути ови који другима бране Чашу.

Туга. 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Koliko se secam, tumacenje otaca za Isusovu cetrdesetnicu jeste, da se postom duhovno spremao za iskusenja koja su trebala da dodju od djavla. Mojsej je postio 40 dana pre nego sto je primio ploče sa Deset  Božjih zapovedi. Sustina je valjda u duhnoj pripremi  koju dobijamo postom.

Nesto kao sto danas kazemo ,... treba nam  jaka psiha i mentalna stabilnost da bi se izborili sa nekim teskim zivotnim situacijama .

Истина. Не заборавите да је Он био човек. :-) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Леон Професионалац рече

Они мисле да постом постају синови а не Чашом.

Pa da li si ti lood brate, kad bi se oni pričešćivali stalno pa onda ni sami sebe više ne bi mogli da lažu da nisu grešni. :))

Подели на овим сајтовима

Nema većeg osećaja sopstvene grešnosti nego kad prilaziš Čaši i šta god da si učinio i postom i molitvom shvataš da je jedino Ljubav i Milost ta koja ti daje Telo I Krv a ne tvoj podvig trpljenje ispošćavanje,pravednost.

Zato se i ne pričešćujemo redovno valjda a najjači su oni koji govore da se ne treba pričešćivati jer to nije supa i jer darovi treba dobrano da se osveštaju :))

Подели на овим сајтовима

Biblija sadrzi razlicite stavove o postu i kaze da post ne pravi razliku pred Bogom. Hristos je postio 40 dana u pustinji i kritikovao je posebno fariseja praksu posta u javnosti...Kada postis pomazi glavu  i umij lice da ne zapaze ljudi da postis, nego Otac tvoj, koji je u tajnosti. I Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, uzvratit ce ti. Uglavnom jasno da je to izmedju mene i Boga, izmedju tebe i Boga, otuda smiri dozivljaj ili se zarumeni u licu kad postavis ljudima pitanje da li poste.  [emoji4]

Мислим да је питање постављено у циљу Аввиног свргавања [emoji4]. Туга је кад се слобода у опхођењу замени непоштовањем свештеног чина.

Sent from my SM-J710F using Pouke.org mobile app

"A цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи:"Боже, милостив буди мени грешноме!"(Лк 18;13)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa da li si ti lood brate, kad bi se oni pričešćivali stalno pa onda ni sami sebe više ne bi mogli da lažu da nisu grešni. :))

Да!

Сетите се овога:

-Моpате да постите пред сваку литургију ако хоћете да причестите.

-А да ли сте Ви оче постили?

-Нисам.

-Па како сте се онда причестили?

-А, па ја сам свештеник.

Нешто најболесније икада! Толико ми је бололесно да сам гадан сам себи што сам написао ову епизоду.

Причамо како ће се од нас више тражити а као попови не постимо више од народа него мање.

Па се онда с правом онај из приче пита: ко је овде луд?

Подели на овим сајтовима

ili  ,,pricescujem se po sluzbenoj duznosti". :D

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Благовесник рече

ili  ,,pricescujem se po sluzbenoj duznosti". :D

Ова Bам је пара вредна!

Да,  за такве кажем да браћи спочитавају предестинацију а они су се(бе) предестинисали пре предестинације. Кретени! 12:smeha:

Oвo је, мислим, ауторскo. :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zašto je u Hrišćanstvu ukinuta savest kad se sav odnos izmedju Boga i čoveka upravo na tome zasniva?

Не знам брате!

Шта све човеку падне на памет, Боже сачувај! ;-) 

Због таквих питања су канони настајали. 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Најмучније је када се свештеници забаракадирају у олтар да се причесте.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Најмучније је када се свештеници забаракадирају у олтар да се причесте.

Ma da ne sablazne druge kad su nekulturne barabe oni cugaji iz flaše a ne ko mi na kašičicu. :))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...