Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

1 hour ago, Ula Mark рече

TE uči da je do pojave čoveka na Zemlji vladao pakao …

Odakle ti ova ideja? Ozbiljno pitam... gde si ovo procitao?

Ne ljudi... ozbiljno... na kojim ste drogama? Ako je travica  u pitanju, zelim br.tel... ako je nesto jace onda ipak ne, nisam  u tom fazonu, izvinjavam se...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Ne ljudi... ozbiljno... na kojim ste drogama? Ako je travica  u pitanju, zelim br.tel... ako je nesto jace onda ipak ne, nisam  u tom fazonu, izvinjavam se...

… Imaš li pitanje, formuliši ga dostojno. Došao si da ovde kradeš Bogu dane i provociraš – zaobiđi me! ;)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ivan Marković рече

Бајдвеј, ако митологија није наука, што би се Шелинг толико намучио да напише ону дебелу књижурину Увод у филозофију митологије.

Haha, pa zato sto FILOZOFIJA jeste nauka (iako se ni tu mnogi ne bi slozili) ali mitologija nije ;)

TI mozes da napises vrlo naucni rad na temu "filozofija narodnih obicaja"... to ce biti naucni rad ali narodni obicaji ni posle tog rada nece biti svrstani u nauku. ;)

Za nekog ko se intenzivno hvali svojim naucnim bekgraundom, mnogo kuburis s nauku, djole... :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ula Mark рече

… Imaš li pitanje, formuliši ga dostojno. Došao si da ovde kradeš Bogu dane i provociraš – zaobiđi me! ;)

пре 7 минута, cloudking рече

Evo povecao sam ga da ga sad bolje uoci. Ako gai dalje ne vidis slobodno mi reci pa cu u sledecem citatu cak i da ga boldiram!
Ne znam... jel ga vidis sad? AJ reci mi u sledecem postu, cisto da znam...

Ili mozda jutro nije dobro za tu vrstu komnikacije? Kad vam izvetravaju te supstance kojima se dopingujete?

Da me ne shvatis pogresno... problem je sto cak i ja zvucim razumnije od vas dvojica a ja provereno duvam svakodnevno... to ti je da se zabrines...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Pa u pravu je čovek.Šta je drugo  gomile smrti ,krvi i patnji živih bića dok se nisu izmutirali i prirodno selektovali do nastanka čoveka nego sam pakao?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Kratos рече

Šta je drugo  gomile smrti ,krvi i patnji živih bića

od

пре 2 минута, Kratos рече

nastanka čoveka nego sam pakao?

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Goku рече

od

Ne ne,do ,pričamo o TE.Smrt je prisutna tu od samog početka.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kratos рече

Ne ne,do ,pričamo o TE.Smrt je prisutna tu od samog početka.

Pa i sada je pristuna nakon Hristovog vaskrsenja, mijenja li sta stvar? Sto je problem samo taj pocetak. Diskutovali smo to onda pa smo se negdje zagubili i nismo do kraja istjerali to na cistac. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Haha, pa zato sto FILOZOFIJA jeste nauka (iako se ni tu mnogi ne bi slozili) ali mitologija nije ;)

TI mozes da napises vrlo naucni rad na temu "filozofija narodnih obicaja"... to ce biti naucni rad ali narodni obicaji ni posle tog rada nece biti svrstani u nauku. ;)

Za nekog ko se intenzivno hvali svojim naucnim bekgraundom, mnogo kuburis s nauku, djole... :)

Oblačiću, postoje i filozofije politike, religije, umetnosti, sporta i slično. Takođe sve se te oblasti izučavaju bilo kao posebne naučne discipline (politikologija), bilo rasejane po drugim naučnim disciplinama. Isto važi i za mitologiju. Ima je na etnologiji, klasičnim naukama  i slično...sad, što ti to ne znaš, nije moj problem. Inače, znam i za te što se ne bi složili za filozofiju da je nauka...to su one intelektualne AS gromade...filozofija zapravo i nije nauka...ona je mnogo više od nauke...ona je tu da da kriterijum naučne objektivnosti, uz matematiku...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Pa i sada je pristuna nakon Hristovog vaskrsenja, mijenja li sta stvar? Sto je problem samo taj pocetak. Diskutovali smo to onda pa smo se negdje zagubili i nismo do kraja istjerali to na cistac. 

Prati fabulu.Ovde je reč o tome da po pravoslavnoj teologiji smrt nije prisutna u svetu sve do pada dok je po TE ona prisutna tu daleko pre bilo kakvog nastanka čoveka.Ja sam u jednoj od poruka izneo da je to suštinski problem između TE i hrišćanske teološki misli o padu u greh kao uzroku smrtnosti koja je sunovratom čoveka izopačila čitav stvoreni svet.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ivan Marković рече

Ах да, заборавих да те књиге нема на сајту АС. Тамо је само озбиљна литература, попут оне Пеђине о логичким грешкама које заправо то и нису...

Kakve li veze sad AS ima sa mojom i tvojom primedbom o mitologiji, verovatno samo ti znas... :D

Kazem ja... opasne su to... frekvencije :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Oblačiću, postoje i filozofije politike, religije, umetnosti, sporta i slično. Takođe sve se te oblasti izučavaju bilo kao posebne naučne discipline (politikologija), bilo rasejane po drugim naučnim disciplinama. Isto važi i za mitologiju. Ima je na etnologiji, klasičnim naukama  i slično...sad, što ti to ne znaš, nije moj problem. Inače, znam i za te što se ne bi složili za filozofiju da je nauka...to su one intelektualne AS gromade...filozofija zapravo i nije nauka...ona je mnogo više od nauke...ona je tu da da kriterijum naučne objektivnosti, uz matematiku...

Probaj da me pratis sad.

Da li je filozofija politike nauka?

- Jeste.

Da li je politika nauka?

- Nije

Da li je filozofija mitologije nauka?

- Jeste

Da li je mitologija nauka

-----  ajmo da vidimo, kakav li odgovor moze biti ovde...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

I te kako se menja. Posle Hristovog vaskrsenja više nije ništa kao što je bilo – jer je smrt pobeđena. Jeste ljudi i dalje umiru, međutim više ne u agoniji i očaju – ako veruju, jer će jednog dana i da vaskrsnu …

+ Sveto Pismo kao osnova hrišćanske teologije lepo uči – Bog sve što je stvorio bilo je dobro! Uči o padu Adama, tj. o prvorodnom grehu. Sa njim u biće je ušla smrt. Ona nije »blagoslov« čovečanstvu – jer da nije toga, ljudi ne bi mogli ni da se pojave - tako uči TE – već prokletstvo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ula Mark рече

I te kako se menja. Posle Hristovog vaskrsenja više nije ništa kao što je bilo – jer je smrt pobeđena. Jeste ljudi i dalje umiru, međutim više ne u agoniji i očaju – ako veruju, jer će jednog dana i da vaskrsnu …

Ljudi ne umiru u ocajanju i agoniji poslije Hrista, pa da li se ti salis? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...