Jump to content

Ne postoji veza izmedju vakcina i autizma!

Ronald

Препоручена порука

пре 38 минута, Avocado рече
пре 6 часа, Bokisd рече

(mislio sam da odgovorim na predhodne poruke, ali ova tvoja poruka se tice sustine stvari)

Okey, deluje razumno, samo opet, moram da napomen, zbog toga sto je u pitanju mali broj dece koja postoje i koja se povezuje sa vakcinom i autizmom, ipak je po meni, strana studije koja se bavi statistikom mozda trebala da se odradi jos studioznije od tog 'prostog' pracenja dece njihovih lekara koje posle obradjuju doktori koji se bave samom studijom, jednostavno govorimo o metodologija gde deluje da je bas bitna u ovom slucaju jer postoji mali broja slucajeva (vakcine i autizma) pa svako i najmanje statisticko odstupanje mozda nece bas prikazati 100% realnu sliku.

Mozda gresim, to je neki moj laicki utisak.

Ne znam šta uopšte zamišljaš pod studiozniom studijom od ove...

Pa, recimo, da sama ekipa doktora koja se bavi studijom kontrolise ceo proces od pocetka do kraja (mislim na ono da se primarnim skupljanjem podataka bave 'opsti' doktori pedijatri)

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Avocado рече

Sasvim mi je očigledno da je ovo što si napisao "appeal to emotion" te ne da nije dobar argument, nego je poznata greška u razmišljanju... kakve veze za istinitost neke tvrdnje ima da li ću je reći ovakvim ili onakvim roditeljima???

Ne znam koja supstanca je bila u toj crvenoj piluli koju si uzeo, ali izgleda da pravi probleme u rasuđivanju...

P.S. Autistična deca su i vesela i sretna...

Nije nikakva greska u rasudjivanju...Znaci ako potpuno zdravo dijete nakon cijepiva, postane " drugacije", znaci nagla promena nakon cijepiva, I to isto se dogodi stotini drugoj djece, isto nakon cijepljenja, tvoj ili vas zakljucak bi bio da to sigurno nije od cijepiva, nego od praska za ves npr ? 

Msm, koliko vas placaju da nas pravite ludim. Hm.

Crvena pilula, Matrix ? 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Bokisd рече

Pa, recimo, da sama ekipa doktora koja se bavi studijom kontrolise ceo proces od pocetka do kraja (mislim na ono da se primarnim skupljanjem podataka bave 'opsti' doktori pedijatri)

Koji proces? Od kog početka do kog kraja?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, SerbCro рече

Nije nikakva greska u rasudjivanju...Znaci ako potpuno zdravo dijete nakon cijepiva, postane " drugacije", znaci nagla promena nakon cijepiva, I to isto se dogodi stotini drugoj djece, isto nakon cijepljenja, tvoj ili vas zakljucak bi bio da to sigurno nije od cijepiva, nego od praska za ves npr ? 

Da, ako se isto to dešava drugoj deci koja nisu primila vakcinu i ne dešava se deci koja jesu primila vakcinu...

Tvoje pitanje je zaista na nivou: ako u neko u mraku popije kafu i nakon toga izađe sunce i isto to se dogodi stotini drugih ljudi tvoj ili vaš zaključak je da sigurno nije izašlo zbog kafe, nego od praška za veš npr?

пре 12 минута, SerbCro рече

Msm, koliko vas placaju da nas pravite ludim. Hm.

:D

A šta ako nisi u pravu? Kako ćeš znati da nisi u pravu ako je svako ko pokuša da ti to objasni automatski nekakav plaćenik? Kako ne shvataš da si u svojoj glavi kreirao sistem u kojem ništa racionalno ne utiče na tvoje predubeđenje?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, SerbCro рече

To idi reci onim roditeljima cija su djeca bila vesela I sretna I sasvim normalna, dok nisu primila cijepiva, I zamisli, ta slucajnost se dogodila stotinama porodica. Meni nemoj prodavati x I y, ja sam uzeo crvenu pilulu.

Jel moguce da ti koji cijenis dobar argument imas toliko zatvorene oci na nesto kaj je ocigledno ?

Овде поједини бране идеологије и заступају стране....о каквој ви истини говорите ? 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Da, ako se isto to dešava drugoj deci koja nisu primila vakcinu i ne dešava se deci koja jesu primila vakcinu...

Tvoje pitanje je zaista na nivou: ako u neko u mraku popije kafu i nakon toga izađe sunce i isto to se dogodi stotini drugih ljudi tvoj ili vaš zaključak je da sigurno nije izašlo zbog kafe, nego od praška za veš npr?

:D

A šta ako nisi u pravu? Kako ćeš znati da nisi u pravu ako je svako ko pokuša da ti to objasni automatski nekakav plaćenik? Kako ne shvataš da si u svojoj glavi kreirao sistem u kojem ništa racionalno ne utiče na tvoje predubeđenje?

Ti si kreirao sistem u svojoj glavi, s postovanjem, druze Ilija Cvorovic. Ja dozvoljavam da me argumenti mijenjaju, do prije 2,5 god nikad nisam sebi uopce postavljao pitanja o cijepivima ili razmisljao o tome. 

Obzirom da postoji historija slucajeva da su djeca posle primanja cijepiva umrla, ili dozivjela autizam I niz drugih oboljenja, moja roditeljska zdravorazumna duznost jeste da zastitim svoju djecu. Nemam strah od necijpljenja, imam od cijepljenja.

Za sad su moja djeca sigurna, ali izboricemo svoje pravo, I u Srb I u Hr.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, SerbCro рече

U cemu vidite ideologije I strane, ne kuzim?

Дали сте сами одговор у претходном посту /црвена пилула /

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Дали сте сами одговор у претходном посту /црвена пилула /

Ne znam kaj za vas predstavlja crvena pilula, ja sam asocirao na film Matrix, gdje crvena pilula predstavlja ruznu istinu, a plava zivot u ugodnoj lazi.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, SerbCro рече

Ti si kreirao sistem u svojoj glavi, s postovanjem, druze Ilija Cvorovic. Ja dozvoljavam da me argumenti mijenjaju, do prije 2,5 god nikad nisam sebi uopce postavljao pitanja o cijepivima ili razmisljao o tome. 

Koji argumenti i dokazi bi mogli da ti promene mišljenje o vakcinama?

Подели на овим сајтовима

P.S. Malo je retardirano da me nazivas Ilijom Cvorovicem nakon pominjanja zavera i pitanja koliko me placaju da pravim ljude ludim...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Koji argumenti i dokazi bi mogli da ti promene mišljenje o vakcinama?

Npr da upoznam ljude koji nisu cijepili svoje dijete, a ono ima autizam, jer znam neke ljude koji su imali jako negativna iskustva poslije cijepiva, autizam, epilepsiju I multiplesklerozu.

Da vidim da su djeca koja su cijepljena zdravija od necijepljenih, u sto se do sad nisam uvjerio.

Dakle, nikakva studija podmitljivih znanstvenika farmacije, nego razgovor sa zivim ljudima koji imaju iza sebe da pokazu rezultate.

Npr, moja djeca su puno zdravija od cijepljene koju poznajemo, I drugi necepisi imaju isto uglavnom zdraviju djecu od cijepisa.

Onda, isto kao sto nam uvaljuju cijepiva, isto tako nam uvaljuju "zdrave" sokove sa secerima, gmo hranu, hranu sa pesticidima....

Toliko sa sad.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече
1 hour ago, Bokisd рече

Koji proces? Od kog početka do kog kraja?

Pa, vec smo nesto malo pricali o tome na temi, da sy skupljanje podataka o nekoliko stotina hiljada dece kroz deset godina morali da obavljaju i drugi doktori pedijatri (verovatno zbog obimnosti posla) koji zatim salju podatke na dalju obradu onima koji se bave ovom studijom. Znaci, trebao je ceo proces da bude bas dobro organizovan sa minimalnim odstupanjima da bi dobili pouzdane rezultate, u tom smislu sam mislio kontrola procesa od ljudi koji su sa bas bavili studijom.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...