Jump to content

Ne postoji veza izmedju vakcina i autizma!

Ronald

Препоручена порука

пре 42 минута, Avocado рече

Koji argumenti i dokazi bi mogli da ti promene mišljenje o vakcinama?

Zatim, neko bolje objasnjenje od " krda ", tj, jeftinog trik objasnjenja za neucinkovitost cijepiva. 

Zatim, zakaj djeca cijepljena protiv necega ipak obole ako je cijepivo ucinkovito.

Zastrasivanje I prisila su jezik koji ne volim, a upravo tako nam se obracaju ne bi li nas cijepili.

Izmisljaju razno razne epidemije, pa onda onih 5 sto umrlo tko zna od cega, pripisu tome. Zakaj ne proglase epidemiju raka ?

Svinjski grip, pticji grip, sorry what, gdje je nestalo to, tko je pobrao lovu I tko je odgovarao za dizanje panike u narodu ?

Tko je u Srb ili Hr dobio odstetu od nuspojava cijepiva ? -Nitko ili skoro nitko.

Zakaj su Amisi skoro najzdraviji narod, a ne koriste nikakve kemije? 

I na kraju, medicina je uspjela, skoro svi su bolesni.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, SerbCro рече

Npr da upoznam ljude koji nisu cijepili svoje dijete, a ono ima autizam, jer znam neke ljude koji su imali jako negativna iskustva poslije cijepiva, autizam, epilepsiju I multiplesklerozu.

Čekaj, ti stvarno misliš da uopšte ne postoje deca koja imaju autizam, a da nisu vakcinisana? I ako bi upoznao ljude koji imaju takvo dete, onda bi to bitno uticalo na tebe da promeniš mišljenje?

пре 2 часа, SerbCro рече

Da vidim da su djeca koja su cijepljena zdravija od necijepljenih, u sto se do sad nisam uvjerio.

A šta bi moglo da te uveri u to?

пре 2 часа, SerbCro рече

Dakle, nikakva studija podmitljivih znanstvenika farmacije, nego razgovor sa zivim ljudima koji imaju iza sebe da pokazu rezultate.

Koje rezultate mogu da ti pokažu u razgovoru?

пре 2 часа, SerbCro рече

Npr, moja djeca su puno zdravija od cijepljene koju poznajemo, I drugi necepisi imaju isto uglavnom zdraviju djecu od cijepisa.

Ti znaš zdravstveno stanje sve vakcinisane dece koju poznaješ???

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, SerbCro рече

Zatim, neko bolje objasnjenje od " krda ", tj, jeftinog trik objasnjenja za neucinkovitost cijepiva. 

Imunitet krda nije uopšte objašnjenje za neučinkovitost vakcina, nego za to zašto su učinkovite za populaciju iako nisu 100% učinkovite za pojedince...

Objašnjenje zašto nisu 100% učinkovite za pojedince je jednostavno - nije ni jedan lek jer su naši organizmi previše kompleksni i različiti.

пре 1 сат, SerbCro рече

Zatim, zakaj djeca cijepljena protiv necega ipak obole ako je cijepivo ucinkovito.

Zato što vakcina nije 100% učinkovita... niko nikad nije ni tvrdio da jeste.

пре 1 сат, SerbCro рече

Izmisljaju razno razne epidemije, pa onda onih 5 sto umrlo tko zna od cega, pripisu tome. Zakaj ne proglase epidemiju raka ?

Zato što nije zarazan?

пре 1 сат, SerbCro рече

Svinjski grip, pticji grip, sorry what, gdje je nestalo to, tko je pobrao lovu I tko je odgovarao za dizanje panike u narodu ?

Tko je u Srb ili Hr dobio odstetu od nuspojava cijepiva ? -Nitko ili skoro nitko.

:)

Preskočiću...

пре 1 сат, SerbCro рече

Zakaj su Amisi skoro najzdraviji narod, a ne koriste nikakve kemije? 

Odakle ideja da su Amiši skoro najzdraviji narod i ideja da ne koriste nikakve kemije??? Obe teze su netačne.

пре 1 сат, SerbCro рече

I na kraju, medicina je uspjela, skoro svi su bolesni.

Naravno... i što je uspešnija to će veći procenat ljudi biti bolestan... jer da bi bio bolestan moraš da budeš živ, a što si duže živ veće su šanse da budeš bolestan... a kad npr. umreš u detinjstvu od bolesti koju vakcine sprečavaju, onda ne možeš više da budeš bolestan... pa nekom ko nije baš najbolje razmislio o svemu tome poboljšavaš statistiku zdravih tako nisi bolestan... jer si mrtav. :)

Jeste to kontraintuitivno ali su skontali ljudi to odavno... još Britanci u Prvom svetskom ratu... zbunilo ih prvo što imaju mnogo više ranjenih sa povredama glave od kad su svima dali šlemove... potpuno sumanuto i suprotno očekivanjima - kako to da imaju više ranjenih u glavu kada im je glava zaštićena... onda su skontali da taj veći broj ranjenih zapravo čine oni koji bi bez šlema bili mrtvi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Čekaj, ti stvarno misliš da uopšte ne postoje deca koja imaju autizam, a da nisu vakcinisana? I ako bi upoznao ljude koji imaju takvo dete, onda bi to bitno uticalo na tebe da promeniš mišljenje?

A šta bi moglo da te uveri u to?

Koje rezultate mogu da ti pokažu u razgovoru?

Ti znaš zdravstveno stanje sve vakcinisane dece koju poznaješ???

Uticalo bi na moje misljenje o autizmu. Mi razgovaramo sa prijateljima o djeci, zato znam. Gdje god se okrenes, nailazis na djecu sa puno zdravstvenih problema.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Imunitet krda nije uopšte objašnjenje za neučinkovitost vakcina, nego za to zašto su učinkovite za populaciju iako nisu 100% učinkovite za pojedince...

Objašnjenje zašto nisu 100% učinkovite za pojedince je jednostavno - nije ni jedan lek jer su naši organizmi previše kompleksni i različiti.

Zato što vakcina nije 100% učinkovita... niko nikad nije ni tvrdio da jeste.

Zato što nije zarazan?

:)

Preskočiću...

Odakle ideja da su Amiši skoro najzdraviji narod i ideja da ne koriste nikakve kemije??? Obe teze su netačne.

Naravno... i što je uspešnija to će veći procenat ljudi biti bolestan... jer da bi bio bolestan moraš da budeš živ, a što si duže živ veće su šanse da budeš bolestan... a kad npr. umreš u detinjstvu od bolesti koju vakcine sprečavaju, onda ne možeš više da budeš bolestan... pa nekom ko nije baš najbolje razmislio o svemu tome poboljšavaš statistiku zdravih tako nisi bolestan... jer si mrtav. :)

Jeste to kontraintuitivno ali su skontali ljudi to odavno... još Britanci u Prvom svetskom ratu... zbunilo ih prvo što imaju mnogo više ranjenih sa povredama glave od kad su svima dali šlemove... potpuno sumanuto i suprotno očekivanjima - kako to da imaju više ranjenih u glavu kada im je glava zaštićena... onda su skontali da taj veći broj ranjenih zapravo čine oni koji bi bez šlema bili mrtvi...

Ako ne mogu da zastite pojedince, onda ne mogu ni populaciju. Nisu efektivne, jos izazivaju nuspojave.

Ako bi svi koji su danas bolesni, bili zapravo mrtvi ,hm, onda bi valjda svecenici imali dobru zaradu. 

Ljudi su nekad bili zdravi I snazni, tj oni koji su preziveli neke bolesti za koje se tad nije znalo kako se izboriti sa njima.

Amishi, hm, gledao sam neku emisiju o njima, citao clanke...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, SerbCro рече

Ako ne mogu da zastite pojedince, onda ne mogu ni populaciju. Nisu efektivne, jos izazivaju nuspojave.

Ako bi svi koji su danas bolesni, bili zapravo mrtvi ,hm, onda bi valjda svecenici imali dobru zaradu. 

Ljudi su nekad bili zdravi I snazni, tj oni koji su preziveli neke bolesti za koje se tad nije znalo kako se izboriti sa njima.

Amishi, hm, gledao sam neku emisiju o njima, citao clanke...

baziras svoje stavove na osnovu cinjenica koje dobijas od ljudi koji eksploatisu tvoju naivnost time sto- te lazu.

Na primer, neko te je nekad ubedio da amisi ne vakcinisu decu i nemaju autizam. To nije tacno. Amici VAKCINISU svoju decu. Amisi IMAJU autizam.

Al ja te ne teram da verujes meni, veruj istrazivanjima:
Amisi vakcinisu decu- https://pediatrics.aappublications.org/content/128/1/79.abstract
Amisi imaju autizam- https://www.snopes.com/fact-check/the-amish-dont-get-autism/ (ovo nije studija ali ima linkove ka drugim izvorima)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Osecam da mi se priblizava zakljucak "Aha! Amisi imaju autizam ZATO sto vakcinisu svoju decu! Ha!" :D

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, SerbCro рече

Uticalo bi na moje misljenje o autizmu.

Da, ali pitao sam što bi moglo da promeni tvoje mišljenje o tome da vakcine izazivaju autizam.

Tvoj odgovor je prilično bizaran... otrplike na nivou: znam mnogo ljudi koji nikad nisu bili u Finskoj, a ne poznajem nikog ko je bio u Finskoj i dok ga ne upoznam, ne verujem da Finska postoji...

Цитат

Mi razgovaramo sa prijateljima o djeci, zato znam. Gdje god se okrenes, nailazis na djecu sa puno zdravstvenih problema.

Razgovaram i ja ali nemam ni blizu informacija da bi mogao da uporedim koje dete je zdravije. Većina dece je generalno zdrava u smislu da ne pate od ozbiljnih bolesti i skoro stalno bolesna u smislu da svako malo imaju neke dečije bolesti, prehlade i slično... ne znam kako bih uopšte mogao da ocenim koje od njih je zdravije... pa još i da napravim takvu podelu među vakcinisanim i nevakcinisanim... zar to nije nešto što bi svaki pedijatar primetio kada bi bilo tačno??? (oni za razliku od mene i tebe imaju sve informacije o deci koju leče)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, SerbCro рече

Niko nije rekao da ne mogu da zaštite pojedince i da nisu efikasne, već samo da nisu 100% efikasne... ne izmišljaj...

пре 3 часа, SerbCro рече

Aha... i ti bi mogao da kažeš kako je medicina super jer nema mnogo bolesnih... i ljudi* su zdravi i snažni...  :)

( * oni koji su preživeli)

пре 3 часа, SerbCro рече

Ljudi su nekad masovno umirali od bolesti kojih se danas niko i ne plaši...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Ljudi su nekad masovno umirali od bolesti kojih se danas niko i ne plaši...

Trenutno najveci problem homosapiensa, izostanak direktnog iskustva vodi do trivijalizovanja veoma ozbiljnih opasnosti. Prema mojim amaterskim zapaznjima (nisam se upustao u to dal postoje i neka ozbiljna istrazivanja na tu temu) period inkubacije neznanja je dve do tri generacije. Nakon toga svaka greska nacinjena u proslosti ma koliko ozbiljna bila ima veliku sansu da se ponovi.

Zato danas registrujemo porast bolseti zbog nevakcinacije ili takodje porast tolearncije ka fasizmu i nacizmu. Po toj teoriji, na pragu smo novog doba nuklearnih opasnosti, a kako mi stvari mirisu, trenutna politika planete nekako bas na to ukazuje...

Ovo je moja trac prica za uz kafu, nisam do sad trazio potkrepu ovih ovih mojih teologumena :D

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

baziras svoje stavove na osnovu cinjenica koje dobijas od ljudi koji eksploatisu tvoju naivnost time sto- te lazu.

Базираш своје ставове  на основу информација (нећу рећи чињеница) које добијаш од људи који те (да прећутим :ani_biggrin:) рачунаш на наивне  и неинформисане форумаше, и тиме храниш своју  ничим не поткрепљену сујету , притом  не дозвољавајући ни да се зуцне  у прилог друге тезе, односно да се посумња, односно да падна и најмања мрља , оћу рећи сумња  на  причу о вакцинама . :)))    

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

Базираш своје ставове  на основу информација (нећу рећи чињеница) које добијаш од људи који те (да прећутим :ani_biggrin:) рачунаш на наивне  и неинформисане форумаше, и тиме храниш своју  ничим не поткрепљену сујету , притом  не дозвољавајући ни да се зуцне  у прилог друге тезе, односно да се посумња, односно да падна и најмања мрља , оћу рећи сумња  на  причу о вакцинама . :)))    

Samo jedna razlika postoji imedju onog  sto sam ja napisao i ovog sto si nepsretno (kao i obicno) htela da insinurias.
Ja moje cinjenice dobijam od ljudi koji se tim cinjenicama bave i o tim cinjenicama pisu naucne radove. Koja ja zatim odmah i prosledim kako bi "druga strana" moga da se inormise (konstatno uzaludno verujuci da je to moguce)
A druga strana servira "cinjenice" za koje nikada (NIKADA) nemaju adekvatan izvor ili naucno istrazivanje kojim bi to misljenje potvrdili. Najjaci argument "Druge strane" se svodi na "u ta ta to je tako jer sam ja tako rekla a rekla sam jer nisam slepa, glupa, gluva i corava za razliku od tebe i umem sama da shvatim svet oko sebe... koj ce mi moj naucnici i ljudi iz struke, ja to sve nosim u malom prstu"

Ili "ti tvoji naucnici sto citav zivot posvete istrazivanju te stvari samo lazu a moji izvori informacija koji ne dolaze cak ni od strucnjaka nego istih takvih dokonih dileja ko sto sam ja koji nemaju pametnija posla nego da zaradjuju pare prodajuci muda za bubrege- jedini govore istinu!"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Ja moje cinjenice dobijam od ljudi koji se tim cinjenicama bave i o tim cinjenicama pisu naucne radove. Koja ja zatim odmah i prosledim kako bi "druga strana" moga da se inormise (konstatno uzaludno verujuci da je to moguce)

А, бе,  ма, ти си невиђени алтруиста.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Рапсоди рече

А, бе,  ма, ти си невиђени алтруиста.  

Ovim postom nisi ucinila da magicno nestane cinjenica da za svaku tvrdnju koju ovde iznesu "vakcinasi" postoji validna naucna studija koja to potkrepljuje.

tvoja strana jedva da zna sta je to uopste naucna studija a jos se nadamo buducem vremenu kad ce neko od vas da nam i potkrepi svoje stavove nekim konkretnim istrazivanjem (razjasnjenje- moj komsija mi reko da je vido, citala sam  u telegrafu, rekle mi Sladja Velkov i Maja Volk, ima dokumentarac na jućubu, "svi znaju", otvorila sam oci, uzela sam red pill- NE SPADAJU u naucna istrazivanja)

A najveca pobeda vas antivakcinasa (da, pobeda, majstorski ste to odradili) sto ste citav problem polarizovali te je sad kao normalno da se cuje  i druga strana a realno bi prema drugoj strani najlogicnije bilo imati odnos  poput "Molim?! Čibe bre tamo... Mrš!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...