Jump to content

Свештеник Ненад Илић: текстови и интервјуи

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 12.4.2020. at 10:34, Ćiriličar рече

Знаш како, свако пројектује оно што је у њему...ја ако сам спао да ми Ненад Илић буде путовођа ко је Црква, лоше ми се пише...фала Богу, није, ни он ни неки Мићевићи.

Отац да има иоле смирења, не би митинговао ни против власти, камоли против Патријарха и Синода. На крају, да је и у праву, нити је једини који мислее као он, нити је највићи по Чину....онда је могао да мало и ћути, па да позвани говоре на тему.

Но Нова и нове и јесту за неке Оље Бећковић и сл. Чуди ме, баш зато, шта отац Ненад поста савест и држави и Цркви?

То је твоје неко казаматно хришћанство. Далеко ти лепа кућа

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 38 минута, Dimitrije01 рече

То је твоје неко казаматно хришћанство. Далеко ти лепа кућа

Narvno da je moje, ali samo u zajednici sa "SNS Patrijarhom" u kojem sam (našao) ud(eo) - Bogu fala! U koju zajednicu ćeš ti, ne bih znao. Moj Patrijarh je naslednih Svetog  Save, i njegov blagoslov je za mene svetinja! Sigurno mi neće otac Baka Praseta davati časove vaspitanja, niti će mi Olja Beković davati pouke o demkratiji. Ona ni ne zna šta je demokratija, nikada u njoj nije živela pa zagovara neku svoju. Obrazovanje joj je dnevnopolitička kaljuga iz koje je izgradila neku svoju viziju demokratije. Više je Olja Bećković prdila preko ekrana ovom narodu 30 godina, nego Vučić - ma šta ja o njemu mislio! Ukoliko je dotični u zajednici sa Patrijarhom, utoliko bolje za dotičnog - meni ni u džep ni iz džepa. A, sigurno, ne ni na duhovno produbljenje preko mitinga i peticija.

Lepo je rekao Episkop banjalučki Jefrem popovima: nemate šta da govorite narodu, ako svoju decu niste kadri vaspitati. Ajde de, da uči narod, nego uči i Patrijarha i Sinod. Pored peticija, mitingašenje i držanje slova vrhu Crkve, fali još samo žargon Baka Praseta pa da bude sve upotpunjeno.

Ako njemu sadašnji Sinod i Patrijarh nisu Crkva - kako indirektno govori - meni jesu. On lično me ne zanima, samo neka mi, a verujem i mnogima u 100nama hiljada, ne dira naše.  I ne diram ja njemu njegovog sina, da je živ i zdrav nego on dira nama našeg duhovnog oca! Taj "umetnički" šupljak neka prosipa drugima.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ćiriličar рече

Narvno da je moje, ali samo u zajednici sa "SNS Patrijarhom" u kojem sam našao) ud(eo)! U koju zajednicu ćeš ti, ne bih znao. Moj Patrijarh je naslednih Svetog  Save, i njegov blagoslov je za mene svetinja! Sigurno mi neće otac Baka praseta davati časove vaspitanja, niti će mi Olja Beković davati pouke o demkratiji. Ona ni ne zna šta je demokratija, nikada u njoj nije živela pa zagovara neku svoju. Ukoliko je dotični u zajednici sa Patrijarhom, utoliko bolje za dotičnog - meni ni u džep ni iz džepa. A, sigurno, ne ni na duhovno produbljenje preko mitinga i peticija.

Lepo je rekao Episkop banjalučki Jefrem popovima: nemate šta da govorite narodu, ako svoju decu niste kadri vaspitati. Ajde de, da uči narod, nego uči i Patrijarha i Sinod. Pored eticija, mitingašenje i držanje slova vrhu Crkve, fali još samo žargon Baka Praseta pa da bude sve upotpunjeno.

Ako njemu sadašnji Sinod i Patrijarh nisu Crkva - kako indirektno govori - meni jesu. On lično me ne zanima, samo neka mi, a verujem i mnogima u 100nama hiljada, ne dira naše.  I ne diram ja njemu njegovog sina, da je živ i zdrav nego on dira nama našeg duhovnog oca! Taj "umetnički" šupljak neka prosipa drugima.

Nemaš argumente samo bezvezna govorancija

Apsolutno nigde nije rekao da njemu Patrijarh i Sinod nisu Crkva.

Njegov sin je punoletan i može da radi šta hoće, nema to veze sa vezom.

A ti znaš šta je demokratija,ti si se rodio kad niko drugi nije rođen.

Patrijarh nema svoje ja, čovek živi u nekom svom svetu,nema nikakve veze sa realnošću. SNS podmićiluje ljude iz patrijaršije; manipulacije oko zemlje, na 10 lokacija...

Подели на овим сајтовима

On 11.4.2020. at 18:30, Ćiriličar рече

Neprijatno ispoljavanje moći koje u stvari odaje slabost. To nije Crkva, to je delovanje njenog mračnog dvojnika, koji je prati kroz istoriju.

Mitre, i te kako je rekao, ali indirektno. Nije mislio na mene i tebe. A povodu malog...pa rekoh, niko mu ne dira sina, nego on dira nešeg duhovnog oca. I neka prestane sa tom G(oovorancijom) jer moglo bi biti i tekstova i peticija.  Mali je pominjan u korektnom logičkom zaključivanju - čovek koji nije kadar da odgoji sina da ne psuje i pravi medijske orgazme srpskoj deci sa najodvratnijim vulgarnostima, ne bi trebao da pretenduje da može da uči Sinod i Patrijarha i time povređuje mošda i stotine hiljada ljudi!

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ćiriličar рече

Mitre, i te kako je rekao, ali indirektno. Nije mislio na mene i tebe. A povodu malog...pa rekoh, niko mu ne dira sina, nego on dira nešeg duhovnog oca. I neka prestane sa tom G(oovorancijom) jer moglo bi biti i tekstova i peticija.  Mali je pominjan u korektnom logičkom zaključivanju - čovek koji nije kadar da odgoji sina da ne psuje i pravi medijske orgazme srpskoj deci sa najodvratnijim vulgarnostima, ne bi trebao da pretenduje da može da uči Sinod i Patrijarha i time povređuje mošda i stotine hiljada ljudi!

A ovo ostalo troje dece su deca za primer,to ne uzimaš u obzir.

Mlad je,možda preteruje u nečemu,ali ko zna da smo mi na njegovom mestu možda bi isto tako

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

Tebi krivo što Vučić ima manje pratitelja od Praseta, a?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, geronymo рече

ebi krivo što Vučić ima manje pratitelja od Praseta, a?

Bulazniš, meni je Vučić ko lanjski sneg. Meni je Crkva sve, Srbiju volim i većina kritike ovde - tih nekih pojedinčnih zapažanja i mučki koje narod proživljavava razume, u mnogome se slažem - stoji, ali se mora staviti i ispravan kontest, van forme. Ne može formalnost biti suština, nikada.

Meni kada pajkan rokne kaznu od 2500 din. na Slaviji jer sam prešao van pešačkog ja to poštujem u smislu discipline, ali ne poptujem kada to radi vast koja Trg republike lepe silikonom granitne kocke - što je gradjevinsko ludilo i pljačka naroda.

Kada mi na Karburmi pajkan naplati isto 2500 jer sam zaobišao autobus, duplak, na stajalištu to poštujem izuzetno, bez pogovora, jer sam u gužvi i stresu, mogao da udarim, ne dao Bog, dete...iako sam iskusan vozač. Dok kao pešak, dobro sam pogledao kuda prelazim, a prelazio sam iza bar 15 ljudi, i pešački nije bio obeležen pored famozne fontane.

Nije poenta u tome Vinetu, nego u suštini. Suština je da se vrhu Crkve spočitavaju užasne stvari radi mržnje ka Vučiću. Nemate pojma koliko ste smešni kad meni spočitavate Vučića. To gde sam živeo kad pomenem nije hvalba - jer ja bih voleo ćiveti u Srbiji, i nadam se da hoću - ali više od pola života sam živeo u državi gde, evo samo taj primer, a ima ih milion, minstarki nadju da je kasnila sa računom za obdanište, da je dobila opomenu (opomene z aneplačen račun se šalju tačno sakog 9-og u mesecu) - nije joj niko gledao bankovna konta (sada i to rade) ali se smatralo kao neodgovnost i nesposobnost da vodi vlastitu ekonomiju. Izašla je žena na pres, malo i zacmizdrila, izvinula se i dala ostavku.

Mogao bih ti 100 ličnih primera navesti. Eto, naveo sam 2 negativna, svoja, u Srbiji - prelaz van pešačkog (stvarno nisam znao, idu ljudi idem i ja, i sačekuša za kupljenje para beša, i drugi kada autom pravim straćnu grešku. Ne iz bunila i hira, ali sigurno nesmirenja, jer nema ništa važnije od dečijeg života. I policajac....bio sam baš u gužvi, nije radi korupcije, nudim mu pare, evo uzmi ti 2500, nemam kad - čovek neče! Vidiš, ima svesti.

No da ne tupim....Baka? pravi štetu veliku svome divnom ocu! Nenada ne znam, ali ga smatram dobrim čovekom, mnoogo dobrim...ali gubi tlo pod nogama...to je to. Morate se naučiti da kritika postupka nije udar na čoveka! Većina ovde...naši komentari nismo mi, nego majušni deo nas.

Kada otac Nenad daje intervju u Novi - intervju je bezveze, i on je naivno prihvatio, mislim da je tako, ne mislim da je neka sinhronizacija - treba da zna da kada govori o vrhu Crkve izaziva, hteo ne hteo, razdor. da se radi o nekim krucijalnim pitanjima, ajde, nego je to minorna stvar koju ničim neče promeniti. mani ti Vinetu te komentare od subjekta i predikata, sa malo zajedljivosti...sami oni pokazuju koliko "goriš" za stvar. Ako te šta žulja, pa reci brate. Ne ko zla iz kace. Pogle Bokija....čovek eseje piše o mnogočemu, jer ima doživljaj, nije navijač ko ti.

Vućić? Moj sine, mnogi i ne znaju koliko vas Vučić voza. Vučić voli vlast jer želi da bude deo srpske istorije - to je jako opasan poriv. Mnogo opasniji od para i korupcije, ako je ima. Mnooogo....samo što 99% vas koji ga ne štimate ne vidite to.

Što Rafailo Boljević ne govori sugestivno o mitronoscima? Nema znanja, kuraži, nego Ilič priča. Pa otac Nenad da je mudar čovek, a nije po meni, držo bi nizak profil i bio bi 100 put više cenjen i uspešan u misiji. Ali prokulja ta želja za "daskama", za pozornicom....tu se bilo ko slabo snalazi i lako oklizne. Još ako digneš visoko nišan...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Dimitrije01 рече

А када вас занима дал ће држава да вам омогући одлазак на литургију,то није политика?

To je domen zdravstvene politike, posto smo u pandemiji.

Iznositi svoje misljenje na ovaj nacin i ici okolo po medijima sa optuzbama na racun Crkve, slati izaslanika da cita govor na mitinzima itd, itd je vise nego ne prihvatljivo. Ne verujem da u Crkvi nije dozvoljen dijalog i razlicitost u misljenijma. Ovakva vrsta "revolucionarstva" mislim da nije potrebna. Ima dobrih opservacija i britkih tekstova ali ima i situacija kada pretera.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Dimitrije01 рече

Mlad je,možda preteruje u nečemu,ali ko zna da smo mi na njegovom mestu možda bi isto tako

Da sam ja Baka u svoje vreme....ja bi ili puko, kako se to kaže, ili zaglavio u žešću stranputicu...mašiš suštinu Mitre, uzaludna je polemika. Polemišete pišuči neke parole, pamfete, sa dva glagola i obaveznim epitetima...kritika postupka nije napad na čoveka. Poenta je da svako zna svoje mesto.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Таша рече

To je domen zdravstvene politike, posto smo u pandemiji.

Iznositi svoje misljenje na ovaj nacin i ici okolo po medijima sa optuzbama na racun Crkve, slati izaslanika da cita govor na mitinzima itd, itd je vise nego ne prihvatljivo. Ne verujem da u Crkvi nije dozvoljen dijalog i razlicitost u misljenijma. Ovakva vrsta "revolucionarstva" mislim da nije potrebna. Ima dobrih opservacija i britkih tekstova ali ima i situacija kada pretera.

Не постоји револуционарство. Постоји само нормално мишљење,независних интелектуалаца као што је нпр. О. Вукашин и мишљење људи који заступају нечије интересе које немају везе са хришћанством.

Каква је слобода мишљења кад се забрани проф да предају?

Да се већи део СПЦ слаже са антиљудском политиком Вучића, то је срамота... Људи гледају са стране како се Црква понаша; да стоји уз власт која уништава све грађанске слободе, и поистовешћују је са њом.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Dimitrije01 рече

Постоји само нормално мишљење,независних интелектуалаца као што је нпр. О. Вукашин

Momak, najbolje ti je da ćutiš - ovo što si rekao je sa pravslavnog stanovišta idiotizam, iz prostog raloga samo iditiozima jer pokazuje da nemaš pojma o čemu pričaš. Inače bi bilo gore od idiotizma.Crkva nije feministička partija i u Crkvi nema nazavsinih. Crkva je organizam, pa kad se pojavi kancer negde ceo organizam strada - ili leči ili odrezuj oboleli deo, treće nema! Milićević ni u čemu nije "nezavisan" nego se ZAKLEO pred Bogom i narodom (=bukvalno, i pred narodom) i pred Crkvim na poslušanje svome Episkopo kao Hristu! Pa još kad dodaš stvari Crkvene o kojima veze nemaš...ćuti, čoveće, ne blamiraj se sa par tih, iz naslova, naučnih floskula koje valjaš. Kakav crni "nezavisni" intelektualac (koliko je intelektualac to je tek priča za sebe).

Nek' osnuje NVO onda,  ko mu brani i "nezavisno intelektuališe" - sveštenik Crkve Hristove i profesor (docent) na crkvenom fakultetu, kuku i lele kakva "nezavisnost". On je nazavisan da radi u okvirima koje mu Crkva, preko Episkopa, dozvoli :bu:.

Kako visokoumni termini, jedva sam razumeo. da ne bi vikirečnika ne bi se snaš'o nikako,  :)) fali samo još "(nezavisni intelektualac) koji se transparntno bori za slobodu mišljenja" :))

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ćiriličar рече

Momak, najbolje ti je da ćutiš - ovo što si rekao je sa pravslavnog stanovišta idiotizam, iz prostog raloga samo iditiozima jer pokazuje da nmaš pojma o čemu pričaš. Crkva nije feministička partija. Milićević ni u čemu nije "nezavisan" nego se ZAKLEO pred Bogom i narodom (=bukvalno, i pred narodom) i pred Crkvim na poslupašanje svome Episkopo kao Hristu! Pa još kad dodaš stvari Crkvene o kojima veze nemaš...ćuti, čoveće, ne blamiraj se sa par tih, iz naslova, naučnih floskula koje valjaš. Kakav crni "nezavisni" intelektualac (koliko je intelektualac to je tek priča za sebe).

Nek aosnuje NVO onda. ko mu brani. "Nezavisni intelektualac" - sveštenik Crkve Hristove i profesor (docent) na crkvenom fakultetu, kuku i lele :bu:

Kako visokoumni terminijedva sam razumeo. da ne bi vikirečnika ne bi se snaš'o nikako,  :)) fali samo još "koji se transparntno bori za slobodu mišljenja" :))

Човече ти си секташ,теби не треба Бог него вођа. 

Подели на овим сајтовима

Шта је ово? Многи нападају Патријарха од либерала до конзервативаца. Свуда видим нападе, по форумима, Твитеру, Фејсбуку... Људи идејно супростављени нападају Патријарха. То ми је занимљиво.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, ana čarnojević рече

Али је он ипак у херцеговачком клану и онда мора мало и на ту страну, то са Вукашином. И интелектуалац је па мора мало да академише..

Ja ovde, naizgled, drvlje i kamenje na čoveka - srce bi me bolelo da, ne daj Bože, "ode niz vodu" (figurativno)....zbunjen sam...otac Nenad je od (naj)kvalitetni(ji)h legura...ali očigledno je da pola nas nema pojma o stvarima iza...sam sebi je skočio u somak bre naivno za budalaštinu...da se radi makar o nekoj krupnoj crkvenoj stvari do koje je o. Nenadu stalo...nego...gde, bre na Novi? Aman, pa popiče mu Kuriri krv...ionako je pukla tikva...još ga mali Baka komrpmituje...a čova namestu, velik čova, baš....ja ga mnogo volim i cenim...nadam se da me neće razveriti u ovome "cenim"...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...