Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Bokisd рече

Још је царство небеско као благо сакривено у пољу, које нашавши човек сакри и од радости зато отиде и све што има продаде и купи поље оно.

i sve sto ima prodade (razne muzike) :D,...i od radosti kupi polje ono (malo duhovnije muzike koja pruza i duhovnu radost)....

(...kakav kontekst, nema dalje...  :smeh1:..)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Рапсоди Jasno, mene zato to i zabrinjava. Volim Divnu Ljubojevic jer ima prelep glas za duhovnu muziku. Ne volim thrash metal, (to je stereotipna predstava metala na koji vecina odmah posmili). Sto ne znaci da je oni koji ga slusaju losi, ili ne postuju Boga. Moj bivsi veroucitelj kaze da se njemu to licno ne svidja da njegov sin slusa metal i da preko njega imao kontaknt sa ovim zanrom. Rekao mi je slusaj, ali nije na odmet malo opreza. I obradovala sam se tome, ali sam se setila sa ima i nekih koji su veoma iskljucivi, i zato sam zabrinuta. Inace poruke od pesama koje sam postavila, nemaju agresivne poruke, kao neke pesme, ali to mi se nije nikada dopadalo. Tekstovi su veoma poeticni, bez psovki. Razocaranost u ovaj svetovni zivot je ono kako ja dozivljavam te teksove i muziku, i ja sam sama razocarana, ali i pored toga Bog nam daje da vidimo lepotu i njegovu slavu u svemu sto je stvorio, cak i ovako korumpirano od demona. :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Shadow Winterborn рече

Razocaranost u ovaj svetovni zivot je ono kako ja dozivljavam te teksove i muziku, i ja sam sama razocarana, ali i pored toga Bog nam daje da vidimo lepotu i njegovu slavu u svemu sto je stvorio, cak i ovako korumpirano od demona. :)

Ту је кључ...разочараност  и ствара такве текстове као и текстове ЕКВ-а и Дорса и осталих... испражњени од радости, уметнички настројени, преосетљиви за време у коме се налазе,  у потрази за нечим вишим  а не налезећи још увек  и непознавајући Божије истине и настају овакви текстови.Али када се очараш Богом и вером и православљем, онда можеш да кличеш само АЛИЛУЈА, алилуја, алилуја, алилујааа.  :) 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

Још је царство небеско као благо сакривено у пољу, које нашавши човек сакри и од радости зато отиде и све што има продаде и купи поље оно.

i sve sto ima prodade (razne muzike) :D,...i od radosti kupi polje ono (malo duhovnije muzike koja pruza i duhovnu radost)....

Ne znam da li se zavaravam, ali i od ove muzike mi je duh radostan. Mada za mene je radost smirenost,... Ne znam mozda mi se samo zgadilo propagiranje lazne srece, a lazna je jer je to sreca bez Boga, tako je rekao i otac Danil S. 

Duhovna muzika je divna, ja ne pokusavam to da poreknem. :)

Ne razumem zasto kazu ljudi da je metal nepreporucljiv, i onda Vas upute na klasicnu muziku na primer, a kompozitori su vecinom bili masoni... Onda ne bi trebalo tako nesto da savetuju, mada mnogi ne veruju u mrezu tajnih drustava i kako ih ima u svim porama(i metalu), tako da verovatno iz tog razloga. Vecina bendova koje ja volim su nezavisni odnodno nemaju ugovore sa produkcijskom kucom, tako da ne bi trebalo da imaju neku subliminalnu poruku, mada to nije nuzno tako.

Подели на овим сајтовима

@Рапсоди Verujem Vam, ja nisam verovatno jos uvek dosla do takvog poznavanja Boga. Mozda se veoma prepoznajem u tim tekstovima, i da su mu zato tako dragi. Nadam se da to nije jako lose. :)

Подели на овим сајтовима

@Shadow Winterborn Ево за тебе 

По тексту Л..Коена (оригинална верзија) 

Фантастични су.....без иједног инструмента (ко би рекао) сами вокали...:D  

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Рапсоди рече

@Shadow Winterborn Ево за тебе 

По тексту Л..Коена (оригинална верзија) 

Фантастични су.....без иједног инструмента (ко би рекао) сами вокали...:D  

Znaš da se tekst pesme u originalu odnosi, između ostalog, i na sado-mazo seks :)

Prijatno si me iznenadila otvorenošću uma :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Znaš da se tekst pesme u originalu odnosi, između ostalog, i na sado-mazo seks :)

Текст  знам....а помисли не знам :D у тексту не видим ништа садо мазо. Имаш ли тај оригинал текста (и могу ли ти веровати да је оригинал, написан пером дотичног ) :smeh1: 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Shadow Winterborn рече
пре 25 минута, Bokisd рече

Ne znam da li se zavaravam, ali i od ove muzike mi je duh radostan. Mada za mene je radost smirenost,... Ne znam mozda mi se samo zgadilo propagiranje lazne srece, a lazna je jer je to sreca bez Boga, tako je rekao i otac Danil S. 

Duhovna muzika je divna, ja ne pokusavam to da poreknem. :)

Ne razumem zasto kazu ljudi da je metal nepreporucljiv, i onda Vas upute na klasicnu muziku na primer, a kompozitori su vecinom bili masoni... Onda ne bi trebalo tako nesto da savetuju, mada mnogi ne veruju u mrezu tajnih drustava i kako ih ima u svim porama(i metalu), tako da verovatno iz tog razloga. Vecina bendova koje ja volim su nezavisni odnodno nemaju ugovore sa produkcijskom kucom, tako da ne bi trebalo da imaju neku subliminalnu poruku, mada to nije nuzno tako.

Mozda se nismo razumeli, kada sam rekao,...malo duhovnije muzike... (cista pravoslavna duhovna muzika je za one koji su dugo u crkvi  ),...nisam mislio, recimo , da treba neko koga interesuje duhovna muzika treba odmah da predje i na duhovnu muziku (po ceo dan... :D),...nego eto, , lepo si navela, neka klasicna muzika je super ima lepih stvari...

meni se svidja Wonderful Life

https://www.youtube.com/watch?v=u1ZoHfJZACA

(valjda nece Paradoksologija da nadje nesto kompromitujuce,.. :smeh1:)

Подели на овим сајтовима

@Paradoksologija Где утече....дугујеш ми објашњење :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

(valjda nece Paradoksologija da nadje nesto kompromitujuce,.. :smeh1:)

Не секирај се, то су њене  феминистичке конструкције  :smeh1:

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

@Bokisd Jeste, Wonderful Life je nostalgija, kao "Jesus to a child" od George Michael-a. Kao kada pomirisete neki parfem i probudi Vam secanja- ovo je citat neciji ali ne mogu da se setim. :)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...