Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 17.1.2019. at 17:21, Рапсоди рече

испражњени од радости, уметнички настројени, преосетљиви за време у коме се налазе,  у потрази за нечим вишим  а не налезећи још увек  и непознавајући Божије истине и настају овакви текстови.

Tuga je lepsa od raodsti, razumece oni koji naslucuju na sta mislim. ;) Stereotipna euforija, i sreca za nekog jesu spoznaja Boga. Meni takva osecanja bude malo gadjenja. Human Teteris: "I`m so fed up with being held don`t try to hold me now." Dolzaimo do spoznaje Boga na razlicite nacine. :) To govorim u afirmativnom kontekstu, Bog nas nije stvorio da budemo kopije. Ljudi su pahuljice, don`t forget it. dobardecko

Подели на овим сајтовима

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 часа, Shadow Winterborn рече

Tuga je lepsa od raodsti, razumece oni koji naslucuju na sta mislim. ;) Stereotipna euforija, i sreca za nekog jesu spoznaja Boga. Meni takva osecanja bude malo gadjenja. Human Teteris: "I`m so fed up with being held don`t try to hold me now." Dolzaimo do spoznaje Boga na razlicite nacine. :) To govorim u afirmativnom kontekstu, Bog nas nije stvorio da budemo kopije. Ljudi su pahuljice, don`t forget it. dobardecko

secam se sada koliko juce,

sobe mracne, sobe vruce

vazduh u sobi od disanja zut,

otvara se predamnom neki drugi put.

i videh na tom putu zov

svih mojih neostvarenih zelja, svih mojih nadanja,

i bese u srcu bol, videh sva svoja padanja...

i tih vetar i granje na prozoru,

u snu sto sam snevala

i videh sve pred zoru,

sveca u uglu je dogorevala.... :)

nastavak sutra

• Волим 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

I videh u snu sudar dva diva,

andjeo Gospodnji bese jedan od njih,

ostadoh ja tog jutra ziva,

da pisem vam ovde po neki stih..

i videh sunce i sve postajase svetlo,probudi se svet, prodisa jutro ovog dana, pobeze pogano i kleto, nisam vise sama, bisam vise. sama.

i zaigrah po potoku suza, smejah se grohoto svome strahu,

sunce meni pridje izbliza,  i ogrejah se u istom mahu..

i dodje k meni onaj div.. i uzviknu gromko.. . raduj se Gospod je ziv!

Gospod je ziv!

dobro, zbrzah neato na kraju.. popravicu sutra

• Волим 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Шта вреди ако само слушам појање и псалме а злопамтим? Или ако волим бајкере и хеви метал а праштам и разумем? Зар није та подела вештачка? Шта ако се боље осећам међу поштеним металцима него међу преподобним а поквареним бабама? Ко је од њих онда православан? Данас живимо у врло компликованим околностима. Ја знам да ја од примитиваца и сваке врсте лицемера бежим... 

Подели на овим сајтовима

Nisam nešto hteo da s e uključim na temu ali evo malo oko naslova teme. Ja sam na poziciji Pavla koji kaže: Sve nam je dozvoljeno ali nam nije sve na korist.

Hrišćanstvo je opitna vera i ne zabranjuje ništa, sam čovek najbolje zna šta mu je na korist a šta ne i tako dolazimo ponekad i na univerzalne vrednosti, odnosno prepoznajemo jedni druge u tome šta nam prija a šta ne.

Hristova ljubav ne zabranjuje, ona nam se postepeno otkriva.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Tamaraaa рече

Шта вреди ако само слушам појање и псалме а злопамтим? Или ако волим бајкере и хеви метал а праштам и разумем? Зар није та подела вештачка? Шта ако се боље осећам међу поштеним металцима него међу преподобним а поквареним бабама? Ко је од њих онда православан? Данас живимо у врло компликованим околностима. Ја знам да ја од примитиваца и сваке врсте лицемера бежим... 

Bravo. Ne treba biti hriscanin spolja nego unutra.

Bravo za bajkere i ja volim tu pricu.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Shadow Winterborn рече

Tuga je lepsa od raodsti, razumece oni koji naslucuju na sta mislim. 

Наслућујем шта мислиш, прошла сам оба стања.Ако чежњиво тугујеш за царством вишњим, онда је твоја туга лепша од радости земаљског живљења, али ако имаш  радост вишњу још овде на земљи као предукус есхатона, онда је твоја радост већа од туге.;)

пре 19 часа, Shadow Winterborn рече

Stereotipna euforija, i sreca za nekog jesu spoznaja Boga.

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
On 17.2.2019. at 20:29, Bokisd рече

To moze da se zove i radosna ruga :

http://eparhija-zicka.rs/sta-je-radosna-tuga/

http://svetogorskestaze.blogspot.com/2019/05/blog-post_78.html?m=1

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
On 17.1.2019. at 16:51, Рапсоди рече

Хришћанска вера не забрањује...једноставно,  када осетимо православље у свој својој пуноти  сами ћемо оставити и неку музику коју смо раније слушали  а прећи на неке  духовније музичке садржаје.Ко открије праве бисере и дијаманте, њему је просто немогуће  носити вше бижутерију. 

Ко је једном открио истинске дијаманте, неће се обазирати на оно што гордељивци кажу да је духовно - Дивна Љубојевић, Аксентијевић...

Чуо, али ми дух није воздигло ко добра народна музика.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...