Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mislim da oni koji svedoče i prezentuju pravoslavnu poruku treba da imaju jednu širinu i da poput apostola Pavla,svima sam bio sve,provuku hrišćansku poruku u novoj formi,ne stereotipno u vidu samo nekih floskula,prihvatiti izazov duha vremena ,i  u hrišćanskom duhu obraditi nešto što je trend danas među mladima i što je njihov način komunikacije,evo kako se o.Nenad Ilić snalazio na nimalo lakom terenu,i kako je pokazao da je jedini odgovor na diss  track njegovo obesmišljavanje dobrim smislom za humor.

.Nekada su bile aktuelne parodije gde se na duhovit nacin kroz parodiju izimitiralo originalno delo, dok kod distracka je to malo drugacije , ovde nije bitno da li je to uradjeno na duhovit nacin bitno je samo da je neko omalovazio, uvredio  onoga ili ono o cemu distrack govori,   

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Нифада рече

Mislim da oni koji svedoče i prezentuju pravoslavnu poruku treba da imaju jednu širinu i da poput apostola Pavla,svima sam bio sve,provuku hrišćansku poruku u novoj formi,ne stereotipno u vidu samo nekih floskula,prihvatiti izazov duha vremena ,i  u hrišćanskom duhu obraditi nešto što je trend danas među mladima i što je njihov način komunikacije,evo kako se o.Nenad Ilić snalazio na nimalo lakom terenu,i kako je pokazao da je jedini odgovor na diss  track njegovo obesmišljavanje dobrim smislom za humor.

.Nekada su bile aktuelne parodije gde se na duhovit nacin kroz parodiju izimitiralo originalno delo, dok kod distracka je to malo drugacije , ovde nije bitno da li je to uradjeno na duhovit nacin bitno je samo da je neko omalovazio, uvredio  onoga ili ono o cemu distrack govori,   

Како одговорити youtube-rima и бавити се тим трендом и новим формама и начинима комуникације.Видели смо да је у Новом Саду настао хаос међу децом који су желели да виде популарног јутјубера познатог као Бака Прасе.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
On 17.1.2019. at 18:30, Рапсоди рече

какве су нам мисли  тако и доживљавамо поједине текстове

Zar ne moze ova anaogija da se odnosi i na stvari koje vecina smatra nastranim? Ovde se konkretno radi o muzici ali mislim na estetiku i sve ostalo. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Shadow Winterborn рече

Zar ne moze ova anaogija da se odnosi i na stvari koje vecina smatra nastranim? Ovde se konkretno radi o muzici ali mislim na estetiku i sve ostalo. 

Нисам  разумела шта си хтела рећи . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Нисам  разумела шта си хтела рећи . 

Slazem se sa Vama da u velikoj meri zavisi od nas kako cemo doziveti nesto. Kazem u velikoj meri, zato sto uvek postoji deo koji ne zavisi od nas a to su pomisli, koje se javljaju kao posledica kada stalno ponavljamo neki greh, ali da ne odem jako sa teme... Mislim na sagledavanje materije i tvari, ljudi i odnosa sa njima. Znam da se ovde radi o muzici ali mislim da je sve to povezano. Postoji neko opste misljenje da pravci alternativne muzike ( da se krace izrazim ) privlace odredjene licnosti koje se "ne snalaze u ovom svetu",... Na to mislim,.. zasto su vernici samo oni stereotipni ljudi koji imaju porodice i vole decu... Ono sto hocu da kazem je da postoji mnogo, i svi smo na svoj nacin razliciti a slicni po slici Bozjoj. Da li Ste sigurni da je odraz unutrasnjeg "povoljnog" stanja osobe ako zeli da vice Aleluja? Iskrena da budem, meni se uvek forsiralo to kako covek mora biti srecan, pa zbog toga imam averziju prema takvim izjavama i prema "pastelino/svetlucavom optimizmu" gde Vam govore da idete u pakao ako Vas ne ocaravaju stereotipne i mejnstrim stvari. I nije li tuzno sto svi imaju istu predstavu "srece" i to sto se niko ne pita sta to za njega predstavlja? Mislim da je jedan od najlepsih blagosolova, to sto svi imamo svoje licne dozivljaje, velika je zabluda da hriscanstvo to zabranjuje. Nadam se da znate na sta mislim. Ne bih pisala ovoliko, ali po meni muzika je mali segment, i sve se ovo odnosi samim tim i na nju.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Shadow Winterborn рече

Slazem se sa Vama da u velikoj meri zavisi od nas kako cemo doziveti nesto. Kazem u velikoj meri, zato sto uvek postoji deo koji ne zavisi od nas a to su pomisli, koje se javljaju kao posledica kada stalno ponavljamo neki greh, ali da ne odem jako sa teme... Mislim na sagledavanje materije i tvari, ljudi i odnosa sa njima. Znam da se ovde radi o muzici ali mislim da je sve to povezano. Postoji neko opste misljenje da pravci alternativne muzike ( da se krace izrazim ) privlace odredjene licnosti koje se "ne snalaze u ovom svetu",... Na to mislim,.. zasto su vernici samo oni stereotipni ljudi koji imaju porodice i vole decu... Ono sto hocu da kazem je da postoji mnogo, i svi smo na svoj nacin razliciti a slicni po slici Bozjoj. Da li Ste sigurni da je odraz unutrasnjeg "povoljnog" stanja osobe ako zeli da vice Aleluja? Iskrena da budem, meni se uvek forsiralo to kako covek mora biti srecan, pa zbog toga imam averziju prema takvim izjavama i prema "pastelino/svetlucavom optimizmu" gde Vam govore da idete u pakao ako Vas ne ocaravaju stereotipne i mejnstrim stvari. I nije li tuzno sto svi imaju istu predstavu "srece" i to sto se niko ne pita sta to za njega predstavlja? Mislim da je jedan od najlepsih blagosolova, to sto svi imamo svoje licne dozivljaje, velika je zabluda da hriscanstvo to zabranjuje. Nadam se da znate na sta mislim. Ne bih pisala ovoliko, ali po meni muzika je mali segment, i sve se ovo odnosi samim tim i na nju.

Ух,ух,ух....:) много си тога написала. Не знам шта да ти кажем. О срећи поготово (немам појма шта је). У начелу се слажем са тобом. То око личних доживљаја, треба преиспитати колико су лични (одакле ветрови дувају) Хришћани уопште нису стереотипни...најбољи показатељ ти је баш овај наш форум (када мало упознаш чаланове кашће ти се само .) Хришћанство( хришћански брак и породица ) су много далеко од  тог пастелно светлуцавог оптимизма. Пре ће бити да је  живот једног хришћанина   као процветали крст.    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

@Рапсоди Na primer nije uredu izbegavati sunce ili beleti kozu jer privlacite paznju time, ali je uredu kvarcovati se jer time nemate nameru da privlacite paznju. Ne mislim ovde na Vas, nismo o tome ni razgovarali, primer je dobar za ono sto sam napisala gore. Neko ima licni dozivljaj, da je beo ten neprivlacan, ili neopravdan, time zeli da verifikuje svoj opet kazem, licni, dozivljaj prema necemu, sto sam preferira.  

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Shadow Winterborn рече

@Рапсоди Na primer nije uredu izbegavati sunce ili beleti kozu jer privlacite paznju time, ali je uredu kvarcovati se jer time nemate nameru da privlacite paznju. Ne mislim ovde na Vas, nismo o tome ni razgovarali, primer je dobar za ono sto sam napisala gore. Neko ima licni dozivljaj, da je beo ten neprivlacan, ili neopravdan, time zeli da verifikuje svoj opet kazem, licni, dozivljaj prema necemu, sto sam preferira.  

Битна је намера (Бог гледа у срце ) али хришћани требало би да буду људи самосвесни и да ако је могуће донекле предвиде  последице својих поступака на друге.   

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Рапсоди рече

последице својих поступака на друге.   

Slazem se, ja sam iz toga najvise naucila. :)

Подели на овим сајтовима

Када размишљамо о музици треба  имати на уму да смо ми бића која траже смисао: који је смисао неке песме, какву она поруку доноси, Како ће утицати на млади дечији ум које још не зна шта је добро а шта зло.Најбоља лаж је када мало истине упакујемо са много лажи, Добијемо лаж која изгледа као истина,

Тако и кад лепу музику, леп ритам и хармонију упакујемо са развратним речима не добијемо уметност него разврат.

Деца не преиспитују ствавове родитеља него упијају шта родитељ ради и то прихватају као модел за своје размишљање и понашање. 

Па кад родитељ скаче и ђуска уз развратну музику дете то прихвата као нешто позитивно и пожељно. Касније оно није свесно да у томе има нешто дубоко погрешно него свим својим умом брани оно шта мисли да је добро.Довољно је да родитељ нема негативан коментер на неку појаву која је негативна па да дете ту појаву прихвати као позитивну. Што је човек интелигентнији то ће боље бранити своју заблуду, тако да док човек сам у себи не расуди да је нешто погрешно немогуће је утицати на његову истину.

Подели на овим сајтовима

Meni elektronska i teška rok muzika smeta...čini mi se da posle ne mogu da se molim. 

Kad sam slušala diskografiju ramštajna jedne cele nedelje bez prestanka sam se osećala jako čudno blago rečeno ne duhovno i pomalo demonizovano :)

Tako i za elektronsku muziku.

Ali recimo neke vesele izvorne, narodne i duhovne pesme baš zagreju srce...

Lepo je pevušiti uvek... onako na radost

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Уколико се музика заиста слуша и прати њен текст и прича, ако она заиста носи неку поруку и спознају и уколико она не служи само за пражњење уз неки полу-окултни афро-бит и испразно скакање и дословно навијање, чекај — па у оба случаја музика утиче на човека. :)

Човек треба да пажљиво бира музику јер поготову у време данашње продукције, у њој постоје фреквенције које ум региструје а које ухо не чује.

Друго, постоје музике које не крију да су сатанистичке и да ли заиста мислите да под дугим утицајем такве музике остајете нетакнути, да се то не познаје на вама, да сте се одбранили од помисли и енергија, вибрација?

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Све што кроз пажњу уђе у ум направиђе одређену промену у уму тог човека. А ми смо умови Једног већег Божанског ума, и ако допуштамо свакаквим информацијама да колају нашим умом сигурно да ћемо сносити последице кроз начин на који доживљавамо свет и све око себе. 

Као што пазимо какву храну умосимо у желудац, тако треба да пазимо и каквом храном хранимо свој ум. И ако у наш ум уђе лоша храна сигурно да ће загадити наш ум. Док смо деца све нам је лепо и фино, али како старимо све теже доживљавамо људе,околности, живот.  То је зато што су разне информације које су кроз пажњу ушле у наш ум, загадиле наш ум и ми сада све лоше доживљавамо. Зато Христос и каже да ако се не повратимо да будемо као деца, нећемо наследити царство небеско.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...