Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 3.10.2014. at 9:55, Cico рече

Zanima me,zabranjuje li hriscanska vera,da se slusa nesto poput heavy metala? Mozda je naizgled glupo pitanje ,ali mislim da moze biti vazno. Kako muzika uspeva uticati na mentalitet neciji? Moze li muzika svakodnevnice moci da utice da neke verske moralne dogme lakse shvatimo? Zasto npr. heavy metalce nazivaju “satanistima“ ,kad takvi “satanisti“ mogu biti veci vernici od onih koji ih osudjuju? Zanima me najvise,dozvoljava li hriscanska vera da se slusa ta “divlja metal muzika“ ,ili ne? Neki to krajnje osudjuju,a drugi kazu da je to nebitna stvar slobodne volje

Na volju ti sve! Ako ti to zdravlju prija, slušaj šta hoćeš! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 часа, Задње Време рече

Када размишљамо о музици треба  имати на уму да смо ми бића која траже смисао: који је смисао неке песме, какву она поруку доноси,

Da li smatrate da svi treba da traze isti smisao u tekstovima i melodiji? Nesto je jednoj dusi sablasno drugoj nije. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, goranger рече

Ja vala jutros dok nisam pustio Panteru nisam ni ustao :)

Зло и наопачке! Па, зар ниси видео каки је онај Фил Анселмо, сав ћелав и намолован?

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Тихон рече

Зло и наопачке! Па, зар ниси видео каки је онај Фил Анселмо, сав ћелав и намолован?

Digo me dobar riff brate a ne njegova pojava

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Shadow Winterborn рече

Da li smatrate da svi treba da traze isti smisao u tekstovima i melodiji? Nesto je jednoj dusi sablasno drugoj nije. 

Mislim da je sv. Pajsije govorio da i ako čuješ tako neku ziku, da zamisliš da je to pesma blagodarnosti Bogu, tj. da umetneš neki svoj božanski tekst....

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, goranger рече

Mislim da je sv. Pajsije govorio da i ako čuješ tako neku ziku, da zamisliš da je to pesma blagodarnosti Bogu, tj. da umetneš neki svoj božanski tekst....

Kako da zamislim pesmu blagodarnosti Bogu ako je muzika kakofonija sa dugmetare, gde leva ruka sa basovima nosi melodiju, a desna prati?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Shadow Winterborn рече

Ех како се лако помиње душа, Душа има и свој Ум који би требало да влада над душом,

Знаш каква је душа? Душа воли све што воле млади и ум је само спутава, 

Ако је човек безуман онда душа вршља како она хође.

Ко у браку безумог човека и распусне жене, 

Овај виси у коцкарници или кафани а она вршља по селу

И то је као нека брачна заједница

Ето ја ти написах нешто, а какав ћеш ти смисао наћи у томе не зависи од мене, него од твоје душе у твог ума.

Нико ти не може дати смисао ако га ти сам не откријеш, 

Тако да: Не тражи од мене оно што ти ја не могу дати

Свако ко чита ове моје речи ће наћи други смисао; То зависи од настројења његове душе и ума

Тако је и са Библијом свако у њој нађе оно чега у њему највише има: Неко нађе смисао а неко превару

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Shadow Winterborn рече

Zasto mora sve da bude veselo da bi se smatralo hriscanskim?

Pričam o svom slučaju, šta mi prija...  jer sam se u jednom delu svog života puno sekirala oko gluposti pa mij e prijala ta veselost, vera u Vaskrsenje..kao obećanje da će sve biti u redu... dok me je druga vrsta muzike podsećala na gorke trenutke mog života, koji su izgledali kao ništa kad se srce ogrejalo ljubavlju

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Задње Време рече

Свако ко чита ове моје речи ће наћи други смисао; То зависи од настројења његове душе и ума

Ja mislim da se po tome vidi ljudska raznolikost. Tako i treba da ostane. Ja sam mislila na to sto se neka shvatanja definisu kao "pogodnija", a radi se o tome da niko nije upravu, za svakoga, jer su duse razlicite. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, sanja84 рече

Pričam o svom slučaju, šta mi prija

Postavila sam to pitanje, jer je to "vazeci kodeks" za muziku koju vernici treba da slusaju. 

пре 11 часа, sanja84 рече

dok me je druga vrsta muzike podsećala na gorke trenutke mog života, koji su izgledali kao ništa kad se srce ogrejalo ljubavlju

Smatram da su nam sva iskustva vazna, neka su veoma bolna. Licno u tome vidim vise lepote nego u slatkastim tekstovima i melodijama. Tudji pogledi na svet trebaju uvazavati, lepse je sto smo svi razliciti,  kao pahujice. Bez obzira na licne sklonosti u umetnosti (ovde knonkretno), tudje nisu nuzno bolje ili gore,.. po mom skromnom misljenju. 

Подели на овим сајтовима

Ако знамо даје Бог Истина

Бог је и Судбина

И Љубав и Живот

Послушајмо ову тесму у том светлу, као да певамо свом Богу, Господу Исусу Христу

Мизика и вино су љубав и хармонија

Шта чујемо док слушамо неку песму? Свако чује нешто друго

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...