Jump to content

Muftija Mustafa Jusufspahić, glavni vojni imam VS: Opasno je uzdizati pripadnost naciji iznad moralnih vrednosti koje pripisuje vera

Оцени ову тему

Препоручена порука

U Kairu je u toku 31. svetska islamska konferencija na temu Nadležnost i obaveznost izgradnje države. Islamsku zajednicu Srbije predstavlja muftija Mustafa ef. Jusufspahić.

116006_jusufspahic4_f.jpg?1568744200

Konferenciju, koja se održava 15. i 16. septembra, je organizovalo Ministarstvo vakufa Republike Egipta na čelu sa ministrom Vakufa šeih Muhamedom Muhtar Džumom, a pod pokroviteljstvom predsednika Egipta.

Konferenciji prisustvuju ministri i muftije iz 55 država i preko 159 islamskih učenjaka.

viber_slika_2019-09-15_18-15-07.jpg

Muftija Jusufspahić je u svom obraćanju, nakon zahvale Allahu i salavata na Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kazao da mu je velika čast što se susreće sa prisutnima na skupu u Kairu te je sve poselamio u ime muslimana Srbije.

viber_slika_2019-09-15_18-11-23.jpg

Muftija je na početku istakao plemenitost organizatora koja se ogleda u pozivu za učešće jednoj maloj zajednici muslimana, poput Islamske zajednice Srbije, koja broji oko 600 hiljada pripadnika, gde im je data mogućnost da se obrate na ovako velikom i važnom skupu.

70998025_2481676068606869_53248834669851

„Mi (muslimani) moramo da prihvatimo obavezu da učestvujemo u izgradnji država (u kojima živimo) zarad Allaha, zarad budućnosti, zarad naše dece. Ja ne verujem u nešto što danas nazivaju modernim islamom. Islam je dat za sva vremena i kao takav ostaće kao put do Allaha.“, kazao je, između ostalog, muftija Jusufspahić.

viber_slika_2019-09-15_18-15-40.jpg

U daljem obraćanju, muftija je ukazao na neispravnost i opasnost uzdizanja nacionalizma i stavljanja pripadnosti naciji ispred islama. Muftija je spomenuo odnos države i Islamske zajednice Srbije gde je pohvalno govorio o ponovnom uspostavljanju verske službe unutar vojnih snaga.

Muftija beogradski i vojni se danas susreo i sa ministrom Vakufa Egipta, muftijama Omana i Malezije.

logo-RIZS.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Милан Ракић рече

Muftija je na početku istakao plemenitost organizatora koja se ogleda u pozivu za učešće jednoj maloj zajednici muslimana, poput Islamske zajednice Srbije, koja broji oko 600 hiljada pripadnika, gde im je data mogućnost da se obrate na ovako velikom i važnom skupu.

Da li je on izbacio brojcano stanje u Republici Srpskoj I u Srbiji zajedno?? (izvinite ako je glup komentar, jer se prvi put susrecem sa ovom brojkom…)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, "Tamo daleko" рече

Da li je on izbacio brojcano stanje u Republici Srpskoj I u Srbiji zajedno?? (izvinite ako je glup komentar, jer se prvi put susrecem sa ovom brojkom…)

Pa to je valjda podatak sa kojim raspolaže IZS i koju je on predstavljao na konferenciji. I kao muftija beogradski i kao glavni vojni imam

Подели на овим сајтовима

Da, to je jasno da bi trebao koristiti zvanicne podatke na medjunarodnim skupovima. No, mene zanima recena brojka: da li u Srbiji zaista ima 600.000 pripadnika muslimanske vere? Koji je zvanican broj stanovnika u Srbiji sada? On kao glavni vojni imam, ne bi smeo da barata sa nezvanicnim ili naduvanim brojkama…? Ne sugerisem unapred da se radi o pogresnom broju, vec sam iznenadjena tim brojem, te zato pitam da li je spojio broj muslimana u RS sa br. muslimana na teritoriji Srbije alone....?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, "Tamo daleko" рече

Da, to je jasno da bi trebao koristiti zvanicne podatke na medjunarodnim skupovima. No, mene zanima recena brojka: da li u Srbiji zaista ima 600.000 pripadnika muslimanske vere? Koji je zvanican broj stanovnika u Srbiji sada? On kao glavni vojni imam, ne bi smeo da barata sa nezvanicnim ili naduvanim brojkama…? Ne sugerisem unapred da se radi o pogresnom broju, vec sam iznenadjena tim brojem, te zato pitam da li je spojio broj muslimana u RS sa br. muslimana na teritoriji Srbije alone....?

To ne znam zaista. 

Подели на овим сајтовима

Sad vidim da je, onako na brzaka pogledano na Wikipediji, brojka koju efendija pominje mnogo veća nego što izvornik Wikipedije "kaže". Nznm usitinu, mogu da ga pitam.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

Sad vidim da je, onako na brzaka pogledano na Wikipediji, brojka koju efendija pominje mnogo veća nego što izvornik Wikipedije "kaže". Nznm usitinu, mogu da ga pitam.

Hvala Ti! Molim te pitaj ga! …. treba da zna da I mi to glediiimo… ;-)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...