Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја искрено мислим да је највоље да музик сведочи за себе... па ко је гадљив.. купатило је широм отворено :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ево једна екстра сатанистичка са додатком демонског нектара! :)

https://www.youtube.com/watch?v=TgXi0T-3vdU

Нравно неко сд може да кже УУУ КИЛЛ САТНИЗАМ... али меновор певаају о том средњовековном периоду борбе, хаоса.. војски, сукоба прса у прса... 

Подели на овим сајтовима

Глупости, мене костимогрфија скоро никд није занимала.... занимала ме је емоција која се носи у песми, енергична, јака, тврда, борбен, победничка.

Еј Млађони, ал' Men At Work са албума Business As Usual (1981), ствар се зове Down Under.

Подели на овим сајтовима

Еј Млађони, ал' Men At Work са албума Business As Usual (1981), ствар се зове Down Under.

Одлична ствар. волим ја и то али није то једина емоција коју осећам :)

Некад осећам енергичност, некад опуштеност, некад благу енергичност некад тугу.... 

Eво теби једна тужна...

Reverend reverend is this some conspiracy?

Crucified for no sins

An image beneath me

What's within our plans for life

It all seems so unreal

I'm a man cut in half in this world

Left in my misery...

Подели на овим сајтовима

Ako mene pitate nema veceg sataniste u muzici od Djordja Balasevica. Taj u skoro svakoj pesmi pominje rec "vrag"...

Obratite paznju... (nije me mrzelo da izvucem stihove!)

"Boze, boze" - Dok sam konje pojio, Vrag je drum prespojio…

"Moja je draga vestica"- Držimo palce Vrag i ja da potraje ta magija

"Stih na asfaltu" - Što sam joj kog vraga dao belu ružu samoniklu?
"Balkanski tango" - 
Presečen film, ćale prosvetni miš, keva izlizan pliš, sestra ružna ko vrag.

"Ziveti slobodno" - Davno ti je vrag zaseo na prag, zemljo Srbijo…

"Covek sa mesecom u ocima" - Ma idu, progunđah, u vražjeg vraga

"Stari laoski vals" - Nalož’te vragovi urune pakla, (?!)

"krivi smo mi" - Putuj planeto, ovde se vrag priziva.

"Divlji badem" - Dovraga, kafa je gorčila,

"Starim" - Dovraga, sve mi to govori da starim,

"sansona" - Gone me ko da sam vražiji vrag,

"Ne volim januar" - Ne volim januar ni bele zimske vragove.

"Crni labud" - I šarao i varao i stvarao bol, vuk’o vraga za rep.

"Vi ste jedan obican mis" - Kažu da ste samom vragu ravni, što se mene lično tiče,

"Celovecernji the kid" - od Santa-Fea do Santo-Franciska sa njim jaše vrag.

"Boza pub" - Tu priču zna svako, od Vraga do popa

"brakolomac" - “Al’ ste Vi neki vrag!!!” 

"poluuspavanka" - to smo smislili vrag i ja,

"Ljubio sam snasu na salasu" - Ništa mene to nije, što bi kazl’o, onako, taklo, iako sam bio gladan k’o vrag.

Situacija je do te mere ozbiljna da molim da se ovaj post stavi u "zelene" kako bi ga sto vise lljudi videlo i blagovremeno bilo upozoreno na opasnost koja ih vreba sakrivena  u banatskim harmonijama i vrcavim stihovima...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Neverovatno šta sve čovek mož' da pročita ovde na temi...

Prvo, hevi metal nije nikakav homogeni pravac, već skup muzičkih podžanrova koji se međusobno drastično razlikuju po ritmu, pevanju i muzičkom pristupu. Neki su agresivniji, neki mnogo umereniji. Da čujem moju babu i dedu kako sve to nazivaju "urlanjem i bukom", to bih možda i skontao; ali od ljudi u 2014, kad svako ima komp, internet i youtube, takve izjave su mi stvarno neverovatne.

Drugo, ideja da je jedina svrha 'prave' umetnosti da izaziva dobre i opuštajuće emocije je totalna besmislica. Onda ne bi postojali horor filmovi uopšte, na priumer. Ili trileri. Ili možda i to nije umetnost po nekima?

Treće, ako neki muzičar tvrdi da ga zanima satanizam, ili ga čak praktikuje (a takvih je vrlo malo, što je već spomenuto), to ne čini automatski svu njegovu muziku satanističkom. Isto kao što ako neko verujući napiše neku pesmu, ta pesma nije automatski hrišćanska.

Četvrto, odakle ideja da se subjektivni doživljaj neke umetnosti nameće kao jedini ispravni? Ne kaže se za džabe "o ukusima se ne raspravlja"

I na kraju, šta s tim što neke pesme i bendovi imaju napadnu (opet stvar ukusa) scenografiju, spotove i slično? To ne govori ništa o samoj muzici. Je l' palo nekome na pamet da je to možda zbog imidža i bolje promocije/zarade?

. 'Šokantni' klipovi nisu nikakva ekskluziva samo metala ili bilo koje posebne vrste umetnosti/muzike.
Подели на овим сајтовима

Gde pise da muzika sluzi iskljucivo za opustanje? To apsolutna degradacija muzike.

Probaj da se opustis dok slusas Stravinskog. Ili mozda ni on ne spada u muziku?

Опрости cloudking, тема би живахна па ми тако и промаче ова твоја површна констатација у форми питања.

... тај тржишни производ је врло погрешно називати музика. Постоји музичка уметност, и да скратим само питање: Јел икад иком успело да се опусти уз ону ларму и урликање? Да се пресабере, поразмисли мало итсл.

Ето, само ћу подебљати. Да не речем сад нешта fancy, нпр. boldовати.

Подели на овим сајтовима

Опрости cloudking, тема би живахна па ми тако и промаче ова твоја површна констатација у форми питања.

Ето, само ћу подебљати. Да не речем сад нешта fancy, нпр. boldовати.

Gde pise da muzika sluzi iskljucivo za opustanje, presabiranje i razmisljanje? To je apsolutna degradacija muzike.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Neverovatno šta sve čovek mož' da pročita ovde na temi...

Prvo, hevi metal nije nikakav homogeni pravac, već skup muzičkih podžanrova koji se međusobno drastično razlikuju po ritmu, pevanju i muzičkom pristupu. Neki su agresivniji, neki mnogo umereniji. Da čujem moju babu i dedu kako sve to nazivaju "urlanjem i bukom", to bih možda i skontao; ali od ljudi u 2014, kad svako ima komp, internet i youtube, takve izjave su mi stvarno neverovatne.

Drugo, ideja da je jedina svrha 'prave' umetnosti da izaziva dobre i opuštajuće emocije je totalna besmislica. Onda ne bi postojali horor filmovi uopšte, na priumer. Ili trileri. Ili možda i to nije umetnost po nekima?

Treće, ako neki muzičar tvrdi da ga zanima satanizam, ili ga čak praktikuje (a takvih je vrlo malo, što je već spomenuto), to ne čini automatski svu njegovu muziku satanističkom. Isto kao što ako neko verujući napiše neku pesmu, ta pesma nije automatski hrišćanska.

Četvrto, odakle ideja da se subjektivni doživljaj neke umetnosti nameće kao jedini ispravni? Ne kaže se za džabe "o ukusima se ne raspravlja"

I na kraju, šta s tim što neke pesme i bendovi imaju napadnu (opet stvar ukusa) scenografiju, spotove i slično? To ne govori ništa o samoj muzici. Je l' palo nekome na pamet da je to možda zbog imidža i bolje promocije/zarade?

. 'Šokantni' klipovi nisu nikakva ekskluziva samo metala ili bilo koje posebne vrste umetnosti/muzike.

Све то тврде и патетични фолкери, али њихова музика и даље није уметност, него чист шунд.

Подели на овим сајтовима

Prvo, hevi metal nije nikakav homogeni pravac, već skup muzičkih podžanrova koji se međusobno drastično razlikuju po ritmu, pevanju i muzičkom pristupu.

Као прво ( чукни во дрво ) врло "heavy" је за "metal" уопште касти да је музика. Па тек ондак "žanr", "skup muzičkih podžanrova", а још мање ту мис'ити о наком "pevanju i muzičkom pristupu" јер је то у суштини ларма.

I na kraju, šta s tim što neke pesme i bendovi imaju napadnu (opet stvar ukusa) scenografiju, spotove i slično? To ne govori ništa o samoj muzici. Je l' palo nekome na pamet da je to možda zbog imidža i bolje promocije/zarade? Evo je jedna pop pesma (znači nije metal), odgledajte spot, ali do kraja. 'Šokantni' klipovi nisu nikakva ekskluziva samo metala ili bilo koje posebne vrste umetnosti/muzike.

И на крају треба увек имати на уму да се музика слуша, дакле доживљава чулом слуха, а не гледа као рецимо ови комерцијални производи ( холивудске и којекак'е квазихоливудске ) индустрије пропагандних илузија.

Или и то данас све бива "opet stvar ukusa"?
Подели на овим сајтовима

joooj

Udari malo jace :)

U pesmi se peva o pravom Hotelu Kalifornija koji je kupio Anton LaVey i preuredio je u Satanisticku crkvu a ciji se lik nalazi na omotu singla.I ne nije teorija zavere i paranoja iako sam liberniji u pogledu sta moze hriscanin da slusa ovo pesma je definitivno za izbegavanje.Ono sto sam napisao ranije ,neke pesme mogu da budu dobra zamka sto se tice odredjivanja koja je to muzika koju hriscani treba da izbegavaju ili slusaju.

Подели на овим сајтовима

Udari malo jace :)

U pesmi se peva o pravom Hotelu Kalifornija koji je kupio Anton LaVey i preuredio je u Satanisticku crkvu a ciji se lik nalazi na omotu singla.I ne nije teorija zavere i paranoja iako sam liberniji u pogledu sta moze hriscanin da slusa ovo pesma je definitivno za izbegavanje.Ono sto sam napisao ranije ,neke pesme mogu da budu dobra zamka sto se tice odredjivanja koja je to muzika koju hriscani treba da izbegavaju ili slusaju.

Samo mi nije jasno od kud ti da i ako peva o tome da je to satanistička muzika. Ja ni jednog trenutka nisam čuo da on veliča niti hotel ni sotonu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...