Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

@ Иван Ивковић

"...као дувански дим. Делује пријатно а разара биће..."

а владика спев`о песму о лули и дувану... :)

Опростите ако сам сувише неразуман. Потрудићу се да будем бољи... m(_ _)m

На крају и ја слушам тешке ствари понекад па не бих смео много да се буним.

Да закључим(о)...

"Po rodovima njihovim

poznaćete ih. Eda li se bere

s trnja grožđe, ili s čička

smokve? Tako svako drvo

dobro rodove dobre rađa,

a zlo drvo rodove zle rađa..." (Mt. 7, 1618).

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ако нешто наводи човека на грех и треба забранити, то су грандовци, Јеца, Цеца, Аца ЛукаЦ и остала раја, а не рок музика. 

Или пак урадити овако нешто.  :)))

https://www.youtube.com/watch?v=gDOWcgIrlK4

Подели на овим сајтовима

Опростите ако сам сувише неразуман.

Искључив. Једина ствар која је проблем на овој теми је став ”мени се не свиђа, дакле је нехришћанско, рушилачко, болесно и штатијазнамкаквосвене...” 

Подели на овим сајтовима

Кад бих сазнао, да ли су невини онај ПиП или Никола... :0102_laugh:

Да имју по 20 годин и да слушају најтвиш мого бих да се кладим да су невини :))) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Или пак урадити овако нешто.  :)))

https://www.youtube.com/watch?v=gDOWcgIrlK4

Lele kolko dobro.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Да, сетих се да има и ова тема... Готика у XXI веку
Тамо сам ономад с Јанком "бистрио политику" о готици и субкултурама уопште. Пошто има везе са овом предлажем да погледате. Можда се нађе нешто корисно.

Подели на овим сајтовима

Evo jedne klasicne satanisticke pesme prema kojoj je Menson malo dete

https://www.youtube.com/watch?v=h0G1Ucw5HDg

Actually ...

"Hotel California" has pretty much nothing to do with Satanism. The Eagles have admitted it was a way of speaking out  against the greed and hedonism of the music industry in the 1970s (i.e., the drugs, money and women they themselves were drowning in).

Read more: http://www.cracked.com/article_19454_5-famous-hidden-song-meanings-that-are-total-b.s..html#ixzz3FA3XPFlo

Подели на овим сајтовима

Actually ...

"Hotel California" has pretty much nothing to do with Satanism. The Eagles have admitted it was a way of speaking out  against the greed and hedonism of the music industry in the 1970s (i.e., the drugs, money and women they themselves were drowning in).

Read more: http://www.cracked.com/article_19454_5-famous-hidden-song-meanings-that-are-total-b.s..html#ixzz3FA3XPFlo

SLičnost za paklom i sa Đavolom ima i to dosta, mada ne sa druge strane ne vidim zašto je satanistička, jer ipak nema nikakvog uzdizanja Sotone niti bilo čega sličnog.

Подели на овим сајтовима

SLičnost za paklom i sa Đavolom ima i to dosta, mada ne sa druge strane ne vidim zašto je satanistička, jer ipak nema nikakvog uzdizanja Sotone niti bilo čega sličnog.

Pa ima, zato sto se i opisuje zarobljenost coveka svim tim strastima, znas kada kaze "You can check out anytime you like, but you can never leave" :)

Подели на овим сајтовима

Владика Порфирије: Не знају шта чине!

28. Април 2011 - 14:45

Уверен сам да чланови групе Ђаволов осмех, затим водитељи емисије „Ја имам таленат", као, уосталом, и огромна већина Срба, не знају шта значи знак који су показивали руком.

1_10.jpg

- Имам утисак да емитовање наступа групе Ђаволов осмех у емисији „Ја имам таленат" на Васкрс на РТС није у нескладу са законом, али је апсолутно несхватљиво и неприхватљиво да у земљи у којој се 95 одсто људи изјаснило да су верници уредници потпуно занемарују њихова очекивања и осећања, и то на највећи хришћански празник! - овако владика јегарски Порфирије, председник Савета Републичке радиодифузне агенције, за Курир говори о емисији која је узбуркала српску јавност, и додаје:

- Као председник Савета РРА, о овом случају морао бих да говорим тек после законом предвиђене процедуре. Дакле, говорићу вам као епископ и као грађанин.

* Како као епископ СПЦ тумачите емитовање „спорне" емисије на Васкрс?

- Мада не припадам младој генерацији, ипак сам међу онима који су, у некој мери, одрастали уз рокенрол. И данас сам пријатељ са неколицином важних протагониста наше прилично замрле рок сцене. Стога су ми добро познати феномени који прате ову, изворно бунтовничку музику и стил живота. Исто тако, познате су ми не мале злоупотребе рокерског бунтовништва од стране естаблишмента, према којем је бунт и усмерен.

* Чланови бенда Ђаволов осмех су деца?

- У лицима младих Шиђана, који чине поменути музички састав, пре видим анђеле, него било шта друго. Шта више, претпостављам, а готово сам и уверен, да чланови групе, затим водитељи емисије, као уосталом и огромна већина Срба, не знају шта значи знак руком који су показивали.

* Шта бисте поручили младим рокерима?

- Волео бих да их упознам, с њима разговарам о рокенролу, симболима који га прате и укажем на вредности које живот чине садржајним и лепим.

* Шта вам говори поступак уредника РТС?

- То нам сведочи не само о однарођењу тзв. елите него и о духу секуларизма који превазилази чак и она европска друштва у којима је секуларизам постао традиционалан. На нама, пак, верујућима је да непрестано указујемо да су основне вредности европске цивилизације, па самим тим и српског друштва, утемељене у Христовом васкрсењу.

* Шта значи знак који су показивали?

- Најчешће се користи као сатанистички симбол, али у неким народима и регијама то користе и као знак за неког ко је преварен.

- Свим вашим читаоцима честитам Васкрс и речима нашег патријарха Иринеја позивам их да, обасјани светлошћу Христовог васкрсења, буду међу оним људима који верују у живот вечни, који њиме и за њега живе! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Извор: Курир

http://www.spc.rs/sr..._znaju_sta_cine

Подели на овим сајтовима

Jedno dobro predavanje na temu muzike,posebno rock muzike i Hriscanski osvrt.(sa starne imas ostale delove)

@Cico
Procitao sam prvu stranicu,dalje nisam imao volje,kad sam video da ko papagaji ponavljaju"Hriscanska vera nista ne zabranjuje" Sto je notorna laz!

Metal slusam skoro 25 godina,i mogu ti reci da su svi manje-vise direktni ili latentni satanisti.A mi Hriscani smo duzni da zivimo na slavu Boga,kao sto rece David u psalmima ,sve sto dise neka slavi Gospoda.Cilj hriscanskog zivota je smirenje,a uz agresivnu muziku nisam siguran da se to moze postici.Muzika je takodjer veliki dar ljudima,koja ima isceliteljska dejstva na dusu.Metal i Rock muzika su najpriblizniji klasicnoj,jer su melodicni.Zanimljiva su i istazivanja i uticaj muzike na vodu i kristale,gde recimo  Death metal stvara deformisane oblike,dok su najbolja dejsva pod klasikom.Grcki filozof  Platon u svojoj "Drzavi" kaze da  se stanje nacije moze utvrditi na osnovu muzike koju slusaju.Po njemu,treba da postoje samo dve vrste,ratnicka,koja ce probuditi "Muzevna osecanja" i opustajuca ,odnosno ona koja ce leciti dusu i um.Cak je i  David svirao Kralju Saulu  Harfom ,kad bi Saula napdao zli duh.Muzika je lep Boziji dar,i nije naivna,sam odluci u sta zelis da te oblikuje(a budi siguran da hoce)

Moj ti je savet,izbegavaj satanisticke metal bendove.Sigurno da oni imaju hipnoticke zvuke i subliminarne poruke.Drugo,ne zavaravaj se da narodnjaci niemaju satanisticke poruke  ,poput "uzmi sve sto ti zivot pruza"
Po PLatonu dakle,kako on to vidi(banalan primer):

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...