Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

@@Deja Vu, мало си пожурио са закључцима. Да не буде забуне eво како је ишао мој "развојни" пут: heavy - thrash - black/death/grind - gothic - doom. После тога више нисам имао куд дубље да паднем осим да се убијем. Богу хвала да нисам заглавио у некој секти или опијатима. Дисторзија (сама по себи) која се користи у року а нарочито у металу јесте бука. Друга је ствар како се читав израз усмерава али ако упоредиш таласни облик звучних сигнала пре и после пропуштања кроз процесор више нема дилеме. Јасно се види шта је хармонично а шта хаотично...

Pa dobro...  koja muzika je prijatna uhu po tebi?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Dakle, shvatam jos jednom jednu vrlo bitnu stvar - hriscanska vera se na forumima tako razvodnji i razluci na sitne komade tako da pocinje da bude cak i besmislena. Tako je i sa ovom temom. Nemam vise komentar. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Zamolio bih te da se ne segacis! Hvala. 

Не шегачи се, наш је лепо представио да се о књизи не суди "по корицама"

Ево ти онај бенд који сам ја ставио каже "тера децу да верују у сатану"

У питњу је једна провокаторска изјава упрво осмишљана да погоди људе ко ти који мисле да неко ако свира тако агресивну музију коље кокошке и црта пентграме. И велика већина ликова је у том фазону, велика већина ликова који то слушају су управо у том фазону. Бунта према "предрасудма".

Углвном су атеисти који прозивју фанатичке "хришћане" 

Например чувени хеви метал бенд слејер је из тексаса где постоје оне ултра фанатичне хришћанске заједнице...... скоро као амиши само хришћанске верзије. Када су кренули с својом музиком управо су из тих разлога писали текстове који делују сатанистички. 

Ликови су атеисти или и сами хришћани како- ко. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Код мене нема тог развојног пута.

Зато сам се и оградио у старту... ;)

Мислим да мало претерујеш.

Можда мало... (-_-)

Ја нисам чуо песму која емитује рушичлачку енергију. Слушао сам много "агресивну музику" али енергија није рушилачка већ јака, у смислу, агресивна. Али не усмерен у рушење нечег. већ онко борбена.

Понекад и не можемо да оценимо природу ствари ако смо превише навикнути на нешто... Свака агресија постане рушилачка ако се не контролише, тј. ако се тај набој енергије не искористи конструктивно. Рецимо, како би било ко могао да изгради било шта слушајући "мрачни погреб"? Узео сам екстремни пример али мислим да овог пута нисам промашио суштину као малочас...

Moz da probas da je opises

Оставио сам један линк (уметност над уметностима) баш због тога.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Zamolio bih te da se ne segacis! Hvala. 

Ne segaci se covek oce da ti ukaze da nikad nisi cuo za Kosturnicu Hilandara (google it!).

Ili za pravoslavni fanzin koji se zove "detah to the world"

http://deathtotheworld.com

Подели на овим сајтовима

Добра музика и анимација са ватром. 

Mora animacija da bude dobra kada je ceo album sponzorisana softverska kompanija, koja se bavi igricama. :D

Inače na temu, slabo slušam ove tipove muzike što pominjete, metal itd. Mada volim da poslušm neku pesmu po nekada. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Понекад и не можемо да оценимо природу ствари ако смо превише навикнути на нешто... Свака агресија постане рушилачка ако се не контролише, тј. ако се тај набој енергије не искористи конструктивно. Рецимо, како би било ко могао да изгради било шта слушајући "мрачни погреб"? Узео сам екстремни пример али мислим да овог пута нисам промашио суштину као малочас...

Па ево једне "рушилачке песме" 

https://www.youtube.com/watch?v=-16NwCtZv_Q

О чему се заправо пева овде?

О одреду ноћних вештица, женске екипе пилота која се борила против нациста. 

Подели на овим сајтовима

Оставио сам један линк (уметност над уметностима) баш због тога.

Pricamo o zanrovima muzike a ti si postavio link gde neko sat vremena nesto govori. Izvini ali to nije muzika.

Ako si siguran da je HM los za uvo ja te lepo pitam koja muzika nije losa za uvo? Ima li takve muzike?

Подели на овим сајтовима

ево још једне рушилачке..

О чему се пева? О борби против зла по имену "зависност од хероина" 

само када се човек удуби и упути.. види да није то баш тко како мисле да јесте:) 

Подели на овим сајтовима

Bog i R&R,knjiga koja u ljubavi objašnjava a ja ljubavi verujem.

Књига кој објашњва из угла једног монаха и његовог личног доживљаја, како је он доживљавао рок и ту екипу. Нисмо сви доживљвали РОК као литургију и хтели д будем рокен рол свештеници.

Подели на овим сајтовима

Књига кој објашњва из угла једног монаха и његовог личног доживљаја, како је он доживљавао рок и ту екипу. Нисмо сви доживљвали РОК као литургију и хтели д будем рокен рол свештеници.

Kome sad to objašnjavaš? :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ликови су атеисти или и сами хришћани како- ко.

Да допуним само... http://www.darklyrics.com/d/darkfuneral.html

Pa dobro... koja muzika je prijatna uhu po tebi?

Како кад. Под појмом "музика" подразумевам много више од свирке. Али рецимо да је то свирка. Некад волим класичну (барокну), некад средњевековну, електронску... Све зависи од тренутног расположења. Можеш да видиш и шта сам све качио по форуму, има доста тога. Суштина је да је то често више разонода и неко растерећење које треба да направи простор за нешто важније, отприлике као што се у сну организам обнавља и припрема за нови дан. Права музика је нешто више јер превазилази слух.

Izvini ali to nije muzika.

Немам бољи одговор...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

ево још једне рушилачке..

О чему се пева? О борби против зла по имену "зависност од хероина" 

само када се човек удуби и упути.. види да није то баш тко како мисле да јесте :)

А сама музика као ''агресивна'' и борбена може некога да мотивише у борби са зависношћу, да му да енергије за наставак борбе, а не да га смори. 

Зато сам у једном посту написао да је за дух који је успаван, коме треба нешто живље и јаче да га дрмне, да га ошамари. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...