Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nisi razumeo.Metal muzika ima vise pravaca,postoji melodican i destruktivan metal.Cico se zapravo nije izjasnio kakav metal voli,sigurno da satanisticke bendove poput Venoma , Slayera ,Marduka,Mahyema treba da izbegava.

Dugo je Hammerfall,Iron Miaden,Sonata....Mteallica..itd Mda ni oni nisu bez koketiranja.

Inace ti i dalje slusas metal i rock i pored toga sto lose uticu na duh?

Ne slusam sve sto sam nekad slusao ;)Venom i slayer

Ovaj ekspriment sa kristalima je prevara.

Eksp. nije prevara,vec je dokazan u vise navrata i ne samo sa vodom,vec i sa pojedinim biljkama.Uostalom,mozes ga i sam testirati.Znaci,death metal decko treba da izbegava,jer je anti-Hriscanski,osim sto je i muzicki destrukivan.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nisi razumeo.Metal muzika ima vise pravaca,postoji melodican i destruktivan metal.Cico se zapravo nije izjasnio kakav metal voli,sigurno da satanisticke bendove poput Venoma , Slayera ,Marduka,Mahyema treba da izbegava.

Od tih bendova samo su Mayhem pravi "satanisti". 

Ostale možeš da nazoveš satnistima isto koliko i ateistu prosecnog možeš da nazoveš satanistom. 

Slayer koristi stanisticku simboliku, cisto da bi sokiro narod. Slicno ko i metalika. Koliko su Nightwish ili Hammerfall satanisti toliko je i slayer. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Od tih bendova samo su Mayhem pravi "satanisti". 

SOD: Was there a concept in the band of being anti-religious, or an idea of becoming a force that would create or cause evil?

Hellhammer: At that time it was very dark Satanic stuff, but that isn't what I feel Mayhem is about today. Back then we were very much into that kind of thing, but I've found out over the years that those powers are very dangerous and they can get out of control. We all used to laugh about it, but now we know that it's actually true. Mayhem's music is still dark, but I wouldn't say that it's Satanic. (Izvor)

They don’t like MAYHEM and the satanic stuff because my family are Christians. But they do appreciate the music and they appreciate the things I am doing. But I am not a Satanist either. All the satanic things don’t have any meaning for me. For me it’s just the music. 

Soon after we got into everything that was connected with death, the dark side of life and Satanism. I would always like those things in spite of the fact that I was born in a Christian family. Only years after I realized how weird and how harmful it was for us. But I was too young to resist my temptation for Darkness. I found some books where different rituals were described. Later on we realized our knowledge into the real life... Euronymous was involved most of all. He was our teacher. Now I know he got too far, too far. And Dead followed his steps. Soon Euronymous and Dead became even grimmer and more reserved. On the contrary, I have never been a grim person. But those two... Frankly speaking, I didn’t manage to perceive all that Satanic thing. I was attracted by a dark, sinister image, but I didn’t feel any anger for Christianity. Euronymous and Dead hated it. “Christianity is evil,” they used to say. But I asked them: “Ain’t it evil what we are doing?” I never got an answer to this question. 

“I found another line-up and resurrected MAYHEM. I must say that music has always been the most important thing for me. I was not interested in Satanism. And... is it possible to follow all the formulas, all the restrictions of Satanism?! Of course, not! I didn’t support Euronymous accusing everybody at posing and stuff. I know personally the guys who were blackshipped by Euronymous, they were quite normal people. Thus, MAYHEM is no longer a Satanic band. And what is Satanism? Who are the Satanists? Grim guys, being depressed, the rich who neglect all the society rules or hippie, who claim they can foresee the future? Satanism is something very personal. No one in the band is a Satanist. Moreover, we are not a political band either. I prefer good musicians to Satanists. But still we are MAYHEM and we still continue to play our music.

Подели на овим сајтовима

Ok da se ispravim Mayhem su bili satanisti. Konkretno Varg. 

Nego sm reko da mayhem jesu satanisti jer ne mogu d se ubedjujem sa njime oko toga sta je stanizam a oni su imali otvorenog satanistu medju clanovima. 

evo za slayer

Is slayer a satanic band?

You would guess so because of their music and stage performances, but the band members are NOT satanists. The bassist/singer and the drummer are Christian, and the other two are athiests. Also, people say they are Nazis because they have the Nazi symbol onstage when they play. But they are not: one of their guitarists, Jeff Hanneman, grew up in a family of war veterans, so he finds all that Nazi stuff interesting. They write about stuff like Satan and Nazis because they find it more fun to write about that instead of good things. Lastly, those Swastikas (Nazi symbol) and pentagrams (satanic symbol) are just for show and artwork for their albums and to freak people out. If you don't believe me, look at the band members pages on Wikipedia. Band members are Kerry King (guitar), Jeff Hanneman (guitar), Tom Araya (bass/vocals), and Dave Lombardo (drums).

Подели на овим сајтовима

Мало сам се удаљио да бих могао да правилно сагледам ствари и још једном покушам да схватим о чему је овде реч. 

Нажалост, и у разговорима са неким духовним лицима, али и са онима за које ја знам да су духовни, никако не бих могао да се сложим да хеви метал музика или било каква музика која у себи има јасно изражене сатанистичке примесе иде раме уз раме са хришћанским животом. 

Просто и једноставно. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Мало сам се удаљио да бих могао да правилно сагледам ствари и још једном покушам да схватим о чему је овде реч.

Нажалост, и у разговорима са неким духовним лицима, али и са онима за које ја знам да су духовни, никако не бих могао да се сложим да хеви метал музика или било каква музика која у себи има јасно изражене сатанистичке примесе иде раме уз раме са хришћанским животом.

Просто и једноставно.

Hevi metal muzika nema satanisticke primese. Pojedini bendovi imaju ali oni su retki.

Jesi procitao moje objasnjenje za one tri pesme na prethodnoj strani?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja покушао да ти објасним да хеви метл то нема..... има неки бенд али минорна мањина.... 

Подели на овим сајтовима

... ја очигледно пишем турски... 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

... ја очигледно пишем турски... 

па не знам.. и ја и клауд и још пет њих смо ти написали да  метал није сатанистичка музика.... већина популарних метал бендова нису сатанисти не шаљу сатанистичке поруке итд...

постоји неколико бендова блек и дет метал правца који су станисти али то су бендови за које ти никад ниси чуо, уствари већина металаца их није чула нити их слуша

Подели на овим сајтовима

Просто и једноставно. 

slazem se

Подели на овим сајтовима

Просто и једноставно. 

Ја бих то још поједноставио... рецимо, постоји звучни комерцијални производ под именом "хеви метал" који је намењен, и за којег постоји одређено тржиште, тзв. циљна група, и он се тако, ето, пласира. Не улазећи сад у причу о примесама, која је иначе веома објективна, тај тржишни производ је врло погрешно називати музика. Постоји музичка уметност, и да скратим само питање: Јел икад иком успело да се опусти уз ону ларму и урликање? Да се пресабере, поразмисли мало итсл.

Подели на овим сајтовима

Постоји музичка уметност, и да скратим само питање: Јел икад иком успело да се опусти уз ону ларму и урликање? Да се пресабере, поразмисли мало итсл.

tesko

Подели на овим сајтовима

Човек хоће да каже да било каква музика која је сатанистичка, била хеви метал, била реп, био то Боља Дрљача, не иде са хришћанством. 

Метал који не спомиње Сатану, већ поља лала, камилица, љубичица није проблем. Није рекао да је сваки хеви метал сатанистички. 

Тако @@Никола Поповић ?

Подели на овим сајтовима

Ја бих то још поједноставио... рецимо, постоји звучни комерцијални производ под именом "хеви метал" који је намењен, и за којег постоји одређено тржиште, тзв. циљна група, и он се тако, ето, пласира. Не улазећи сад у причу о примесама, која је иначе веома објективна, тај тржишни производ је врло погрешно називати музика. Постоји музичка уметност, и да скратим само питање: Јел икад иком успело да се опусти уз ону ларму и урликање? Да се пресабере, поразмисли мало итсл.

A иначе дисциплина кичме није тржишни прозвод, нема циљну групу, и која свира за своју душу.  То је музика, а оно је производ,

Подели на овим сајтовима

Gde pise da muzika sluzi iskljucivo za opustanje? To apsolutna degradacija muzike.

Probaj da se opustis dok slusas Stravinskog. Ili mozda ni on ne spada u muziku?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...