Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@@Deja Vu, мало си пожурио са закључцима. Да не буде забуне eво како је ишао мој "развојни" пут: heavy - thrash - black/death/grind - gothic - doom. После тога више нисам имао куд дубље да паднем осим да се убијем. Богу хвала да нисам заглавио у некој секти или опијатима. Дисторзија (сама по себи) која се користи у року а нарочито у металу јесте бука. Друга је ствар како се читав израз усмерава али ако упоредиш таласни облик звучних сигнала пре и после пропуштања кроз процесор више нема дилеме. Јасно се види шта је хармонично а шта хаотично...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Иначе, ово што је Млађони поставио и не слушам баш, не допада ми се нешто. Ја овде браним мало блажи рок и метал  :)))

то воле наркоманске сатанистичке металике. 

Али ово је музика за правог хришћанина

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Zašto bi se pitanje odnosilo na bilo koji određeni žanr?

suština je valjda u emocijama koje muzika pobuđuje i

opšta (ne)kompatibilnost sa drugačijom energijom.

Подели на овим сајтовима

Zašto bi se pitanje odnosilo na bilo koji određeni žanr?
suština je valjda u emocijama koje muzika pobuđuje i
opšta (ne)kompatibilnost sa drugačijom energijom.

А коју емоцију не треба музика да пробуђује? 

Подели на овим сајтовима

А коју емоцију не треба музика да пробуђује? 

Рушилачке...   :fmqmtx: 0512_music

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

@@Deja Vu, мало си пожурио са закључцима. Да не буде забуне eво како је ишао мој "развојни" пут: heavy - thrash - black/death/grind - gothic - doom. После тога више нисам имао куд дубље да паднем осим да се убијем. Богу хвала да нисам заглавио у некој секти или опијатима. Дисторзија (сама по себи) која се користи у року а нарочито у металу јесте бука. Друга је ствар како се читав израз усмерава али ако упоредиш таласни облик звучних сигнала пре и после пропуштања кроз процесор више нема дилеме. Јасно се види шта је хармонично а шта хаотично...

Код мене нема тог развојног пута. Само једном сам пао у депресију дуже време због рока, и то док сам слушао Alice in Chains који имају помало самоубилачке песме, знамо како је Стејли завршио, после тога никако више нисам падао у неку врсту депресије због музике. Мада тада сам имао неких проблема са девојком. 

Подели на овим сајтовима

САТАНИЗАМ У НАРОДНОЈ МУЗИЦИ

gvozden_radicevic.jpg?w=300&h=289

Клање пилића, шмркање туткала, полијевање крвљу, скрнављење гробова и телефонских говорница, концерте великим петком, богохулне текстове и спотове остављамо западним сатанистичким аматерима. Прави сатанизам царује управо у срцу балкана, на тромеђи српских земаља, гдје се ђаво одавно не изува и гдје се већ вијековима осјећа као код куће. Просјечни, „народни“, духовно и ментално закржљалих очију човјек вјерује да ђаво финансира рок фестивале, управља емтивијом, те да га је могуће избјећи ако тих вечери замандали ђецу у кућу, навуче пернате јастуке на главу и јебаогодари на звук који му неда мира. Но када би у својим простачким и баналним визијама ђаволу одрезао рогове, поткресао крила, ишчупао канџе и реп схватио би да му се вјековни непријатељ не разликује од рецимо његових музичких идола. Напротив. У мору текстова народне музике наизмјенично испливавају агонија, алкохол, погрешне жене, бесмисао живота луталице, промискуитет, користољубивост, јефтини боемлук, испразно бахаћење, простаклук и глупост. И све то уз неподношљиву музичку позадину. За многе народне пјесме хит Stairway to heaven (с које год стране га пустили) по шкодљивости је еквивалентан рецимо пјесми „Разбоље се лисица“.

Тома.

t_2872545_toma_zdravkovic_admin_cool_v.j

Када би Мерлин Менсон научио српски језик и послушао Томину компилацију, вјероватно би себи пререзао гркљан окрњеном флашом клипаром па кад би ипак преживио – замонашио би се. Нико Томи не може да оспори легендарни музички таленат али његове хитове нипошто не треба мијешати са два Колдрекса и Балантајном. Несретлук, бол, туга, дно живота, осуђеност на пијанство, азбучни списак жена које су га ногирале у сва могућа годишња доба и дијелове дана. Проклета недеља. Дан Христовог васкрсења за њега се проводи у сузама и не зна гдје да нађе мир. Вјечне муке. Ад.

Шабан.

sabansaulic-uzivo1_zps54c5c4bc.jpg?w=300

Ко није нашао црно-бијелу слику трудне мајке тинејџерке (док је тражећи неплаћене рачуне за интернет на радиу чуо „Два галеба бијела“ ) није схватио шта је егзистенцијално униније. Шабан такође спомиње мајку што га је оставила и не јавља му се, пропали факултет и проћердавање последњих очевих пара док се он опија као задња фукара, пробисвјет и слично. „Сто ђавола нек нас гоне све до краја васионе“.

Синан.

sinan-sakic-printskrin-1385910497-405955

Некрунисани краљ музичког подземља, Шао Кан из „Мортал комбата“. Његов језиви глас и стас би и највећег оптимисту натјерао на гусарски ход по дасци. Пијем на екс, до дна, није ми до живота, зар ти није жао Зоко, не тражи је сине. Не тражи га сине.

Брзи.

brzi01.jpg?w=300&h=225

Брзи није много снимио али и ово што јесте је фатално. Што сам Боже тако проклет јуче пијан данас опет. Превари ме живот. Неће ме па неће. Једино горе од сигурног безнађа је повремено избијање лажне наде. Подигла ме из папела и мало ми среће дала, па ме опет… И опет. У оригиналнм споту из 1993.г на 01:10 ћирилицом исписан текст из Јеванђеља: „Благо онима који плачу јер ће се утјешити“ што је чисто профанисање Христових ријечи – сатанизам из уџбеника.

Гвозден Радичевић.

gvozden.jpg?w=300&h=225

И за крај најдемонски текст мало познатог Гвоздена (чији је хит прославио Тозовац) – Узми све што ти живот пружа – позив на потпуно игнорисање моралних правила и обавеза. Узми ако можеш и нечију плату и жену и кера… Јер „вјечности нема то не заборави“ дакле нема ни одговорности на оном свијету – једи пиј весели се. И не брини. По њему нема вјечне душе, то је бајка. Свој филозоски став закључује фаталним и крајњим скептицизмом – „такав је живот – шта да се ради…“ За Гвоздена обавезно припалити свијећу ако остане од кусура, за случај да ипак има вјечности.

:D

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Рушилачке...

Ја нисам чуо песму која емитује рушичлачку енергију. Слушао сам много "агресивну музику" али енергија није рушилачка већ јака, у смислу, агресивна. Али не усмерен у рушење нечег. већ онко борбена. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Свашта човек има да прође док постане достојан да се назове уметником, бити дунђер, занатлија, мајстор па тек онда уметник.

Gluposti.

Ako postoji nesto sto umetnost ne trpi to je definisanje i kalupljenje. Moz da probas da je opises al nikad neces moci da je ukalupis, dzabe se trudis ;) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

smiling+monk+with+skulls.jpg

Tooooooooooooooooooooo SMRT!

Zamolio bih te da se ne segacis! Hvala. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...