Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

Ја ти пак кажем да немаш шансе код мене, јер нисам из те екипе. Јави се Миљану... (да не наведем презиме да ме педер не тужи) :D. Ти гутај питоне код Миљана и Павла, јер су их и они међусобно гутали, мене се прођи.  

Прошао је тебе здрав разум одавно.

Подели на овим сајтовима

А ево и руског оригинала:

"Однажды, после нецеломудренно проведенного времени, он задремал и в состоянии легкого сна увидел, что змия через рот проникла внутрь его. Он ощутил сильнейшее омерзение и проснулся. В это время он слышит слова:

«Ты проглотил змию во сне, и тебе противно: так Мне нехорошо смотреть, что ты делаешь».

Семен никого не видел; он слышал лишь произнесший эти слова голос, который по своей сладости и красоте был совершенно необычный. Действие, им произведенное, при всей своей тихости и сладости было потрясающим. По глубокому и несомненному убеждению Старца – то был голос Самой Богородицы. До конца своих дней он благодарил Божию Матерь, что Она не возгнушалась им, но Сама благоволила посетить его и восставить от падения. Он говорил:

«Теперь я вижу, как Господу и Божией Матери жалко народ. Подумайте, Божия Матерь пришла с небес вразумить меня – юношу во грехах."

"Једном, после нецеломудрено проведеног времена, он је задремао...

...Сада видим како је Господу и Мајци Божјој жао народа. Замислите, Мајка Божја је пришла с небеса да уразуми мене - момка у гресима." 

Сасвим је јасно шта значи "нецеломудрено проведено време". 

А то се додатно појашњава речју "момак у гресима". (Јуноша  је отприлике оно што би се данас могло рећи "тинејџер"). Зна се шта су греси својствени тинејџерском узрасту.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, grigorije22 рече

I zbog čega je masturbacija greh?

Зашто је стомакоугађање грех? 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Zato što iz njega proističu mnogi drugi gresi i zato što odvaja od duhovnog. Čovek koji je prežderan može samo da se izvrne i spava i ništa drugo.

Подели на овим сајтовима

Деведесет посто мушкараца онанише, од оних осталих 10 посто, 9 посто су лажови а 1 посто свеци. 

Мислим да је +Антоније Храповицки ово рекао

Подели на овим сајтовима

Управо сада, grigorije22 рече

Zato što iz njega proističu mnogi drugi gresi i zato što odvaja od duhovnog. Čovek koji je prežderan može samo da se izvrne i spava i ništa drugo.

А-ха, баш због тога, и само због тога.

пре 2 минута, Дејан рече

Мислим да је +Антоније Храповицки ово рекао

Вероватно ћеш све који би волели да виде тај цитат упутити да прочитају сабрана дела митр. Антонија како би се уверили у истинитост твоје тврдње?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Вероватно ћеш све који би волели да виде тај цитат упутити да прочитају сабрана дела митр. Антонија како би се уверили у истинитост твоје тврдње?

Ako ima još šta navedi. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

Не брате, даћу ти свећу па иди о од једног до другог да се увериш

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

Не брате, даћу ти свећу па иди о од једног до другог да се увериш

Добро, значи немаш никакву потврду да је митр. Антоније рекао то у вези са онанијом. Него треба да ти верујемо на реч?

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Родољуб Лазић рече

Може објашњење твојим речима зашто је грех?

Ја мислим да јесте и рукоблуд и стомакоугађање грех а али волео бих да чујем зашто ти мислиш да јесте.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Добро, значи немаш никакву потврду да је митр. Антоније рекао то у вези са онанијом. Него треба да ти верујемо на реч?

Видиш да се не сећам ко је тачно рекао.

Рођо, немам ја фотографско памћење.

И отац Тадеј је рекао да се демони кају, не знам у ком делу књиге.

Дописивао сам се на фејсбуку са владиком Лазаром Пухалом, он ми је рекао да је својим свештеницима наложио да не критикују младиће што онанишу, већ да их питају какве мисли имају током онаније, ако се испостави да неко има патолошке примисли да га одмах шаљу код психијатра.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, grigorije22 рече

I zbog čega je masturbacija greh?

Zato sto je Bog dao i zenu i brak i devicanstvo i neka covek izabere. Ne znam za jos neki put.

I, zato sto preterivanje u svemu ne valja. Recimo, zasto ap.Pavle kaze da i pijanice nece videti carstvo, ako je alkohol dozvoljen i nije stetan za coveka, ili hrana koja je izvor telesnog zivota, i sto pominje Rodja za stomakougadjanje da je greh.

E, tako slicno i za masturbaciju.

Ima citao sam neki svetitelji pisu (parafraza), i da musko seme koje je Bog dao da se radja i nastavlja novi zivot, nije dobro to seme prosipati kroz onaniju. itd.

Подели на овим сајтовима

@Родољуб Лазић Joj, nikako se od vas dvojice otrgnuti...jel ti stvarno oces da kazes da Sv. Siluan nije imao polni odnos?

Kada su hilendarci izdali Knjigu "Sraeac Siluan", vise se i ne secam, tada Sv. Sofronije nije imao ni sede vlasi, citao sam njegovu knjigu hilandarsko izdanje...pa ili sam ja nesto omasio ili sam pukao srroz u glavu. Malo jesm znam, al toliko.

Jesi ti citao tu knjigu Rodjo i jel smatras da Sv. Starac, nije imao polni odnos? Sad ajde prekopaj po netu pa onako, sa zarezima na mestu, pa odgovori. Pricaj srpski bre: je li imao polni odnos pre braka ili nije? Jesi citao tu knjigu, koja se, inace nalazila kod vladike Davida u spisku litarature za predmet Asketsko bogoslovlje...kojeg su nazalost ukinuli.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вилер Текс рече

Може објашњење твојим речима зашто је грех?

Ја мислим да јесте и рукоблуд и стомакоугађање грех а али волео бих да чујем зашто ти мислиш да јесте.

Зато што је неприродно задовољење природне потребе за одржањем тела и живота, представља злоупотребу. У првом реду, а потом и све оно што је рекао Григорије.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...