Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

@Zoran Đurović Ja sam negde pročitao da je bio homoseksualac. Ovako piše u Žitiju: И када се међу одраслим људима добар лако квари од рђавога, као што је речено: „са неваљалим ћеш се покварити“ (Псал. 17, 27), утолико пре то се дешава међу младићима, који су природно више склони злу него добру, као што је писано: Разум човеков усрдно нагиње ка злу од младости његове (1. Мојс. 8, 21). Тако и млади Нифонт поче живети у нераду и лењости, и јести без мере и опијати се. Затим се научи од неваљалих младића празнословити и псовати, на представе глумачке одлазити, а потом и срамна дела чинити; и све ноћи провођаше лакомислено с младићима, прљајући себе нечистим гресима. Усто он поче и да краде, и да се свађа са свима, и да се туче. 

Подели на овим сајтовима

@Жика Да, ово инсинуира на то. Када стигнем погледаћу оригинално житије. Мада ко краде, не знам што би то био мањи грех него да се трпа са особама било којег пола...  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Сигуран са да када би се Боксит и Роћко и други моји обожаватељи мало посветили ручном раду, били би много бољи људи. Јер Јаков прсну у једном моменту, и расу се као пало огледало по поду, и на крају се скрпи, а ови живе у ружној бесконачности из које не могу да изађу. - Другим речима: Камо среће да си врућ или хладан!...     

A bre Zoki, kako smo Rodja i ja mlaki, .... nesto si tu debelo prevideo.... Just_Cuz_19

Salu na stranu, ne znam sta da ti kazem, licno, sve pokusavam da te nekako shvatim i razumem i opravdam tvoj stil pisanja i ophodjenja i pravo da ti kazem, sve teze mogu da te razumem jer svremena na vreme imas tako neke da kazem blago cudne 'momente',..... da ne znam sta da mislim, ne_shvata.... sve nesto mislim da se malo salis i da nisi toliko ozbiljan u tim 'prorockim' stvarima kao sto predstavljas i da papir moze svasta da trpi.

Mozda ti valja posao, mozda i ne valja, iskreno, nadam se da nisi bas toliko ozbiljan u tim stvarima kao sto predstavljas, jer to su vrlo cipave i opasne stvari i treba biti stvarno mnogo oprezan u tome kako nam ne bi nesto krenulo na lose i pogresnom pravcu. Eto kako je taj svetitelj koji je cinio cudesa tako naizgled lako pao, ali se tu sigurno krije neki duhovni uzrok koji je predhodio padu. 

I, ako je on nije video svoje real duhovno stanje i zbog toga je i pao, sta mi onda jadni i bedni da kazemo...... ma, najbolje, idem da se napijem od muke... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Александар Милојков рече

Оплаках! :))

Нисам ни сумњао. Било би ми чудно да ниси.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Ајде, Рођо, не љути се, забога. Само ми је било смешно. Не ти, него она реченица. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Ви и не схватате колики сте комендијаши! Зато сам ја направио онај мој триптих о Теодори у том духу. Јер сте ви путујући циркус. Одгледај та 3 клипа, и сам ћеш се насмејати, гарантујем ти. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Александар Милојков рече

Ајде, Рођо, не љути се, забога. Само ми је било смешно. Не ти, него она реченица. :)

Што бих се љутио? То је ваше виђење хумора, и ја сам то прокоментарисао.

Свако воли понешто. Некоме су смешни Рокери с Мораву, или Село гори... 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Ви и не схватате колики сте комендијаши! Зато сам ја направио онај мој триптих о Теодори у том духу. Јер сте ви путујући циркус. Одгледај та 3 клипа, и сам ћеш се насмејати, гарантујем ти. 

Одакле ти идеја да бих пожелео да губим време на тако морбидан начин?Само ти ради свој посао и уживај у њему, ако те то испуњава.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Што бих се љутио? То је ваше виђење хумора, и ја сам то прокоментарисао.

Свако воли понешто. Некоме су смешни Рокери с Мораву, или Село гори... 

Не, бре, него сте стварно комендијаши са овим дискусијама. Овако, кад човек чита са стране. Али мени је то позитивно смешно, заиста. Зато што зрачите тим незаменљивим духом нашег народа - шта год ко мислио, то смо ми - наш дух и наш хумор. :)

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović Мрзело ме да гледам јер сам сто пута слушао за и против митарстава, ал кад је оваква рецензија, погледаћу:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Жика рече

@Zoran Đurović Ja sam negde pročitao da je bio homoseksualac. Ovako piše u Žitiju: И када се међу одраслим људима добар лако квари од рђавога, као што је речено: „са неваљалим ћеш се покварити“ (Псал. 17, 27), утолико пре то се дешава међу младићима, који су природно више склони злу него добру, као што је писано: Разум човеков усрдно нагиње ка злу од младости његове (1. Мојс. 8, 21). Тако и млади Нифонт поче живети у нераду и лењости, и јести без мере и опијати се. Затим се научи од неваљалих младића празнословити и псовати, на представе глумачке одлазити, а потом и срамна дела чинити; и све ноћи провођаше лакомислено с младићима, прљајући себе нечистим гресима. Усто он поче и да краде, и да се свађа са свима, и да се туче. 

Pa, sad, recimo ako je bio lakomislen (definicione - Lakomislen je onaj koji brzopleto i nepromišljeno donosi neke važne odluke), onda je sa njima je ucestvovao u raznim gresima,.... i prljao se necistim gresima.

Ali bre Ziko, koja je poenta ove price :scratch_head: sa Nifontom i eto opet nekom 'navodnom' homo pricom ? 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Zoran Đurović рече

Алаха ти, прочитај Нифонтово житије од Јустина па нам нађи ђе је био дерпе. Ја сам то житије читао као младић, би ми симпа Нифонт, али се сада не сећам ђе беше то место. Митарствуј се за нас. Дај нишчима од твог изобиља.  

Чини ми се да је пре пао у блуд са женом, па су насајту Светосавља поствљали питање како је могао да буде епископ.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...