Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

пре 35 минута, obi-wan рече

Clip_3.jpg.fc84d307cd74ce9f84bcc5381aac71cd.jpg

Potvrdjeno i sa njihove strane - vise od 1000 ljudi 20. aprila trazilo odobrenje i pravac da se povuku, ali su od sopstvene komande odbijeni. Sad vise nemaju kako i gde da se povuku, saterani su uz taj neki vodeni rezervoar (Oskol, Harkovska oblast).

Nije svaka pogibija u ratu herojstvo, ovo je zlokobno i anticovecno ostavljanje ljudi na cedilu, bez ikakvog taktickog smisla, samo i iskljucivo zarad kratkotrajnih (ako vise i to uopste) politickih poena.

Potpuno podseca na besmisleno hitlerovsko zrtvovanje citavih brigada u II ratu. Pakleno, jezivo i ogavno.

...

Clip_3.jpg.13ba4e38c788046a98e75cb9aeb8f756.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Infoguru рече

Jos samo desnicarima nije jasno da ovaj putinov  rat protiv sveta nema ama bas nikakve veze sa ikakvim nacistima... stvarno ne razumem, odrasli ljudi, zreli a ladno vam je sasvim logicno to cime vas truju na intel slav-u i ruskim propagandnim masinama. I pre ovog svetskog rata ruki mediji su bili identicni vucicevim. Propaganda, lazi i mrznja. A sad u ratnom stanju mislite da vam pricaju istinite stvari. Morate se otrezniti ljudi. Rat je zlo. Ocekivao sam od desnicara da mu se raduju ali bas da su u ovoj meri odusevljeni , mislim da su time svi ljudi zateceni.

А ниси имао идеју да напишеш то рецимо кад су исиловци дрекавци клали по Сирији или кад су Азов усташе осам година убијале по Домбасу или спаљивали живе људе, само зато што су Руси, у Одеси?

Ове телетабис приче остави за неки мали скуп нато хипика.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Infoguru рече

Nit me znas nit me poznajes a znas sta sam pisao i gde sam pisao :D

Zato si i desnicar, samo je vama karateristicno da se vodite iskljucovo mrznjom i predrasudama kroz zivot. Ako ti smeta sto sam drrugacijeg razmisljanja casnije i pravoslavnije je da se na to naviknes ili da uzvratis argumentom, ovo pijacno vredjanje bez osnove je desnicarski neobrzovani nivo na koji se, ne zameri, ne bih spustao.

Glasno sam istupao protiv "klanja u sriji" i protiv ubijanja po dombasu (kojih nije bil oni bliyu u toj meri kolika je desnicarska kuknjava al vi ste ionako poznati po preuvlecavanju i laganju, tako da ti se oprasta na to).

Protivnik sam americkog imeprijalzima bas kao i sada ruskog... za razliku od vas desnicara koji nikada niste protiv rata i ubijanja vec ste samo za "svoje" pa ako vas kaze "ubijaj" onda je to ubijanje dobro a kad "njihov" kaze ubijaj onda je to zlo. Tu je granica izmedju mene i tebe, za mene je svako ubianje zlo, bez obzira dal ga rade "moji" ili "tvoji".

Дај мало промени напајање. Смараш.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, obi-wan рече

Clip_3.jpg.fc84d307cd74ce9f84bcc5381aac71cd.jpg

Цитат

🇷🇺🇺🇦 Ukrainian channels confirmed the information

"More than a thousand soldiers of the Armed Forces of Ukraine and the National Guard are doomed to death near the Oskol reservoir in the Kharkiv region. The command refused to release the units of the 1st brigade of the NSU, which had previously tried to advance on Izyum. The Russian army has pressed them to the water and is methodically destroying them"

Потврђују и Украјинци.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Пре неколико дана сам се гласно запитао зашто Руси не туку железничке чворове и од тада их уништавају буквално сваки дан по целој Украјини.

T.ME

🇷🇺🇺🇦 Today, three more new traction substations on Ukrainian railways were hit by missile strikes: in the area of Fastov, Krasnoselka and Polonnoe stations.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Infoguru рече

A ljudi i dalje pricaju o "denacifikaciji"...

Ili vrlo dobro znate sta se desava ili je ipak potrebno dosta mentalne snage da se um odupre propagadni novog rajha....

Слажем се да се овде ружичастим очима гледа на овај рат, као и да људи лако наседају на пропаганду. Ако си у стању да препознаш руску пропаганду, зашто шириш антируску пропаганду?

Русија је велика сила, и штити своје интересе. Нема ту емоције, "праведности". Пропаганда је и "денацификација", као и да Русија води освајачки рат, и да је она "трећи рајх".

Да НАТО и Украјина нису чачкали Русију, свега овог не би било. Да је Русија била снажнија, имала јачу меку моћ, не би морала да користи војску за заштиту својих интереса.

Подели на овим сајтовима

Clip_3.jpg.3a22476a6ae3c2b432b627f0abb793f3.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Clip_3.jpg.2841f26494bbfd040b9050086aa18232.jpg

Подели на овим сајтовима

Jos jedan engleski placenik, iz Plimuta.

...

Clip_3.jpg.aad7447c110709545b29c7a32986781c.jpg

Подели на овим сајтовима

Jasan nagovestaj da ce i u Pridnestrovlju da izazovu nered i sukobe. Ili ce bar da probaju.

...

Clip_4.jpg.aeefe3bfbe4ee190df07dc124a9ea995.jpg

...

I ovde.

Clip_3.jpg.d66d22b58c331ab80d15c4012841b7e4.jpg

Подели на овим сајтовима

Gruzijac placenik.

...

Clip_3.jpg.061d75004d6e7c3c99f42d8f96a26b04.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, obi-wan рече

Inace, malopre mi drugar, koji je izuzetno trezan covek, salje ovu poruku:

Clip_3.jpg.98898e216ecb3730be7655a163b65714.jpg

Ja tu "stampu" nikad ne pratim, ali eto, ko prati moze da uoci i pokusaj promene kursa, pod pritiskom zapada.

...

Sve skupa uzev - na ispitu smo, ocigledno, a Profesor budno motri kako cemo da se ponasamo i kakve odgovore cemo da dajemo.
Daj Boze da ostanemo ljudi i da se jasno i nedvosmisleno drzimo velike i vecne Istine.

пре 20 часа, obi-wan рече

@Milan Nikolic

Upravo to. Znaci da mi je dobro preneo drugar.

Ja bas pratim situaciju, teoloski ovaj forum je otiso u ajntraht :D pa nemam sta da pratim, odpocetka B92, Kurir, Blic, N1, Danas i mnogi drugo su bili prakticno ispostave CNN i BBC u Srbiji, kad njih citas imas utisak da su Rusija i Putin najvece zlo ovog sveta i da su Ukrajinci najveci pravednici i andjeli i da pobedjuju, da povratis na lakat. :0414_feel:

Novosti.rs jos uvek se nekako 'drze', Srbin info naravno zasad na strani istine i Rusije kao i neki drugi alternativni izvori.

Ali se u sustini kod nas u glavnim informativnim tokovima vidi polako pomeranje ka Zapadnom izvestavanju, ne sluti na dobro, skuvace nas informativno ko zabu. Najbolji primer takozvani Ruski masakr u Buci, drugi fake Racak, na pocetku rata u Kijevu neki ludak u Ukrajinski tenk pregazio automobil i napravio palacinku srecom covek preziveo, oni pisu Ruski tenk, i ako je demantovano, ma bas ih briga oni i dalje izvestavaju da su Rusi ko divljaci pregazili auto tenkom, i tako ko zna koliko slicnih fake vesti.

I ovaj gore novi clan Nosferatu  ili kako se vec zove Just_Cuz_19 prica neke bajke o zlim Rusima i postenom Zapadu, svasta papir trpi. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Infoguru рече

Rusko ministartsvo odbrane svojim medijima siri informacije o ukrajinskim mrtvim vojnicima, kako bi sredstivma propagande uticalo na percepciju gradjana da ukrajinci imaju mnogo vece gubitke nego sto stvarno jeste. Medjutim, ispostavilo se da su uzeli jedno isto telo i slikali ga vise puta iz razlicitih uglova i lokacija.

Postavlja se pitanje, koji razlog sto proruski mediji u tolikoj meri falsifikuju informacije ako je vec istina na njihovj strani. Ostaje da se vidi.

https://twitter.com/kemal_115/status/1519257689469161478?s=20&t=DlCratKNipQb-iaY6eVtsA

Cime se ti i ovi koji to postavljaju bavite,  :unbelieveble: jel ti vidis koliko je tu na tom snimku poginulih vojnika Ukrajine u raznim borbama, ima na netu ko prati situaciju jos desetine i stotine takvih snimaka na kojima su poginuli vojnici Ukrajine, nazalost poginuli uzaludno, kome i cemu, da brane Ukrajinu, ok, ali nesrecni ljudi nisu svesni da brane i Amerikance i NATO, oni su Amerikancima topovsko meso prema Rusiji, bas briga Amerikance za Ukrajinu i njihove narode, Amerikanci ciljaju Rusiju i njeno slabljene i unistenje i Ukrajina im je samo sredstvo za te ciljeve.

Jadna i nesrecna sudbina Ukrajine i Ukrajinaca, kako kazu tesko je biti neprijatelj Americi ali jos teze prijatelj, ali mogla je Ukrajina da ima sve i da zivi u miru i da bude u EU i da ima prijateljske odnose sa Rusijom, ali neki koji imaju zle planove su smislili za Ukrajinu i Rusiju propast i unistenje, zalosno.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...