Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Он заправо ствара срж украјинских подела и нерећа. Важно је напоменути да је на територији Украјине настала Русија, под именом Кијевска Рус, а њен кнез Владимир је примио православно хришћанство што је затим постала окосница руског идентитета."

Manje više većini nas sve ove stvari su poznate, ono što mene interesuje, bez obzira kada je stvoren ukrajinski identitet, kada je počelo unijaćenje u Ukrajini i sl. stvari, da li smo mi svesni da su pored pomenutog danas stvari drugačije nego što su bile juče ili preključe, to me zanima, taj identitet i promena vere postali su stvarnost i sada se Ukrajina sa tim suočava, u tom smislu iako sam svestan istorije, ne razumem kako je moguće tako lako odbaciti sadašnje realno(znam..užasna reč) stanje kao da ono ne postoji. Zato sam par puta napisao da pojedinci odbacuju činjenice i ne sagledavaju stvari na terenu onakve kakve stvarno jesu, tu ne sme biti emocija. NAdajmo se da će se stvar ipak srediti bez rata, daj Bože. Briga me da li će zapad ratovati sa ovima ili onima, ali sam i sam emotivan kad cujem da se sukob vodi izmedju dva gotovo ista pravoslavna naroda, to je tužno, ali vidimo sve je moguće :(

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

01.00 - Руски амбасадор у Уједињеним нацијама Виталиј Чуркин изјавио је да су било каква кретања руске војске на Криму у складу са постојећим аранжманима Москве са Украјином о размештању војних потенцијала у бившој совјетској републици, а да је Русија против наметања посредничке мисије.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ако Руси задрже јужни део Украјине, можда неће морати да полажу цеви гасовода Јужни ток, на дно Црног мора.

Major_russian_gas_pipelines_to_europe.pn

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

...

Manje više većini nas sve ove stvari su poznate, ono što mene interesuje, bez obzira kada je stvoren ukrajinski identitet, kada je počelo unijaćenje u Ukrajini i sl. stvari, da li smo mi svesni da su pored pomenutog danas stvari drugačije nego što su bile juče ili preključe, to me zanima, taj identitet i promena vere postali su stvarnost i sada se Ukrajina sa tim suočava, u tom smislu iako sam svestan istorije, ne razumem kako je moguće tako lako odbaciti sadašnje REALNO (znam..užasna reč) stanje kao da ono ne postoji. Zato sam par puta napisao da pojedinci odbacuju činjenice i ne sagledavaju stvari na terenu onakve kakve stvarno jesu, tu ne sme biti emocija. NAdajmo se da će se stvar ipak srediti bez rata, daj Bože. Briga me da li će zapad ratovati sa ovima ili onima, ali sam i sam emotivan kad cujem da se sukob vodi izmedju dva GOTOVO ISTA PRAVOSLAVNA naroda, to je tužno, ali vidimo sve je moguće :(

Брате, зар ти нисам рекао да је боље ћутати кад се не зна најбоље. Ћутиш и учиш, само понеку помало, ако си баш баш сигуран.

Прво, са садашњошћу се не мири (нисмо хиндуисти који верују у карму), садашњост се активно ствара. Прaвославан човек је и у затвору слободан и ствара садашњост, макар коленопреклоном молитвом.

Тај мир о ком трабуњаш да нам је донео запад... Ропски СПОЉАШЊИ мир човека данашњице ЕУТАНАЗИРАНЕ САВЕСТИ који се МИРИ са оним што му сервирају, док се не помири и са крајњим исходом - извршењем над њим самим ЗАКОНОМ ДОЗВОЉЕНЕ еутаназије. Ако је то твоје православље, алал ти ћуфте...

А ово за два готово иста православна народа да и не коментаришем... Ако не видиш да су на истоку РУСИ! (православни и комунисти) а да је на западу Украјине од православља остало само оно руских светиња под Московском Патријаршијом, и да се ништа више ту православним не може назвати (значи расколници, унијате и фашисти) - онда алал ти и сос за ћуфте...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Наоружана група из Кијева покушала је да заузме зграду министарства унутрашњих послова на Криму у току ноћи. Било је повређених у том нападу.

Подели на овим сајтовима

Врховни Савет Крима створио је специјалну јединицу за заштиту јавног реда Беркут под својом управом...

Подели на овим сајтовима

08:10  МСП Украјине доставило протестну ноту Русији - Украјинско Министарство спољних послова доставило је Русији протестну ноту у вези са кршењем ваздушног простора и непоштовањем услова под којима је Црноморска флота дислоцирана у Украјини, пише на сајту министарства.

Тај орган је напоменуо да Украјина од Русије није тражила ангажовање руске Црноморске флоте.

„МСП Украјине је потврдио свој захтев који се односи на хитан повратак војника, ратне и војне технике руске Црноморске флоте на места њихове дислокације“, прецизирано је у саопштењу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Мени је разумљиво што су се Руси у Украјини дигли да заштите аеродроме, вероватно да им не дође нека "међународна мировна" јединица.  Крим је аутомна покрајина где су већина Руси, а расписан је референдум за одвајање Крима који је од увек био у саставу Русије док га Никита Хрушчов није 19. фебруара 1954. одвојио од Руске СФСР и дао Украјини у замену за Белгородску област.

Јанукович је био гарант да ће се поштовати права Руса, када тог гаранта више нема ...

Украјина и Русија као Црна Гора и Србија.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

08:30  Крим позива Русију на обезбеђење мира на полуострву - Премијер Крима Сергеј Аксјонов је објавио ванредно саопштење у суботу ујутру. У њему је апеловао на председника Русије Владимира Путина да помогне у обезбеђивању мира на територији аутономне републике.

Осим тога Аксјонов је рекао да је привремено ставио под своју управу све војно-полицијске органе Крима образложивши своју одлуку чињеницом да се на територији аутономне републике налазе неидентификоване наоружане групе и војна возила.

Осим тога премијер је напоменуо да је Кијев у петак прекршио договор о недопуштању именовања руководилаца полиције и војске без одобрења Врховног савета Крима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

09:00  Русија се неће оглушити на захтев за помоћ са Крима  - Русија неће занемарити захтев за помоћ Криму. Ово је наведено у саопштењу председничке администрације. "Русија овај апел неће игнорисати," - саопштено је у документу. 

У суботу ујутро, 1. марта, нови шеф Крим Сергеј Аксјонов је од Владимира Путина затражио помоћ у успостављању мира на полуострву. Премијер је такође рекао да је Криму стављен под његову контролу, управљање свим снагама безбедности: војском, полицијом и службом безбедности.

Синоћ на Криму је био прекид мобилних комуникација као и интернета. Сада сви комуникациони системи нормално функционишу. Ваздушни простор је и даље затворен.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

09:20  Кримски "Беркути" контролишу превлаку која спаја Крим са остатком Украјине - Кримски "Беркути" контролишу Пјерекопску превлаку која спаја полуострво Крим са остатком Украјине.

Јуче је пет аутобуса са по око 30 људи дошло на превлаку како би спречили увођење "кијевскх" оружаних снага на територију Крима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

09:30  Чуркин: Црноморска флота ради у складу са споразумом - Стални представник Русије при УН Виталиј Чуркин, на питање о присуству руских трупа на Криму, нагласио је да Русија ради тамо у складу са споразумом са Украјином у вези Црноморске флоте. "Имамо договор са Украјином о присуству руске Црноморске флоте у Севастопољу, а радимо у складу са споразумом" - подсетио је дипломата. "Начин за решавање кризе, још једном наглашавамо је споразум од 21. фебруара. Нове власти у Кијеву треба да престану да застрашују друге регионе и политичке снаге."

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...