Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

пре 9 часа, Stormgrom рече

Upravo tako.

Ja sam centar. Verujem da je jedino resenje u demokratskom pristupu gde ce svaka ideologija imati svoje predstavnike onoliko koliku stvarnu podrsku uzivaju. Pa ako ti je najveca ideologija u zemlji nacisticka, onda bajo moj budi spreman na to da ti sve zemlje okrenu ledaj... a ako ti je ideologija da oruzijem resavas sporove budi spreman da niko nece sedeti skrstenih ruku dok bijes okolne zemlje kako ti se prohte.

Sutra neko moze da kaze da Srbiju treba denacifikovati a kao argument moze da navede raznorazne Gorane Davidovice, Obraze, Krv i cast, Borbe za veceru i ostala profasisticka sranja... a sta cete onda da kazete? Pa nijeee to takooo, to nije istooooo

Ovi 'nasi' nisu na vlasti i u vojsci i politici, te u Srbiji niko ne sljivi 2%, saka jada, dok su ovi u Ukrajini nekako postali deo establismenta i sto je najgore postali su deo reguralnih jedinica Ukrajinske vojske koja je stacionirana na Istoku i prema Donbasu, evo tamo u Mariupolju im je bila glavna koncetracija, i zato je i ovaj grad njihova propast, nije moglo drugacije.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Stormgrom рече

Uz pogresno drvo lajes prijatelu. Ja osudjujem intervencionziam.

To sto sam apsolutni protivnik ovoga sto radi Rusija trenutno jer u tome vidim veliku opasnost  po svoj licni opstanak i svoej porodice ne znaci da sam zaljubljen u ameriku i evropu. Ali zapadni svet svakako moze mnogo vise da ponudi od istocnog, na kraju krajeva nema tog Putinoljuba koji ce decu da posalje  u rusiju nego tamo gde ti je dozvoljena sloboda da radis  i zaradis od sopstvenog talenta i vrednosti a to u nasim slovenskim zabitima niti postoji niti je ikada postojalo...

Нешто ми баш не делује да си непристрасан јер кад идеш да радиш тамо, ти директно изграђујеш њихов систем којим врше интервенције и мени није јасно како људи то не схватају. Најгоре је што им посредно или не посредно цео свет служи у томе јер су банке и компаније свуда и без њих се готово не може. Русија те не угрожава него ненормалне санкције и слепа мржња западне политике према Русији и свему руском.

Подели на овим сајтовима

@Stormgrom  Руси се овде користе језиком запада: запад убија терористе, Руси нацисте, Ирак је страдао због хемијског оружја- у Украјини имаш лабараторије где су се играли са вирусима, итд.

Не улазим у оправданост ових разлога, али је јасно да се користе језиком Амера. То су од њих научили.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Вукашин рече
T.ME

🇷🇺🇺🇦According to an eyewitness, there has never been such a powerful explosion.

Шта је ово грунуло??? 

Koliko vidim polako pocinje najavljena velika ofanziva Ruske i Donbas i Cecena vojske na Istok i oslobadjanje od Ukrajinske vojske i uklanjanja pretnje prema Donbasu.

Подели на овим сајтовима

Нису случајно Украјинци гласали против осуде нацизма у УН пре неки месец са США и Аустралијом, ЕУ је био уздражан, ми гласали за:D, омакло нам се.  Ево јуче,  као случајно Зеленски причао парламенту у Грчкој, а иза њега нациста из Азова.

Нацисти су се само прикрили 1945 са великим парама опљачканим за време Хитлера и полако се враћају. Украјина им је одскочна даска и Мека.

Сетимо се само Курта Владхајма који је био председник УН:ok:. Или Артуковића, дошао да умре у домовини.

Случајно сам наишао на Генерала Лера који је био командант у Југославији за време другог светског рата, Аустријанци су му направили плакету у једној назови  цркви  у Бечу и тек 1986 је склоњена због Курта Владхајма. После су је вратили па су је опет склонили 2015 али је само питање времена када ће бити проглашен за великог восковођу.

У ЕУ су већ почели да руше антифашистичке споменике, као то су реликвије комунизама и стаљинизма, али пре ће бити да је због тога што их жуља да је нацизам поражен и време је за ревизију историје.

Capture.PNG

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

Ovo je to zlo lice Ukrajine koje postoji kod njih  :blush:, ovo je video od juce :

OK.RU

👉 Общение в Discord https://discord.gg/PVGsCTf 👉 Телеграмм канал https://t.me/Balkonniy ♪♫: ↜▰▱▰▱▰▱▰▱▰▱▰▱▰▱▰▱▰↝ :♫♪ #ZOV...

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Вукашин рече

Можемо само да меримо која је идеологија донела више зла свету: комунизам, нацизам, или овај амерички либерализам. Треба се одрећи сваке идеологије.

Двадесети вијек су означиле три велике идеологије, комунизам, националсоцијализам и демократија, све три лијеве оријентације, свеједно што се демократија продаје као идеологија центра. Продаје се она као много шта, али о том потом.

Колико је комунизам нанио зла свијету, то већ знамо и видјели смо да је од тог зла највише страдала управо Русија. А знамо и колико је зла донио нацизам и да је од тог зла опет највише страдала Русија. Једино још не знамо то зло демократије, као тренутно владајуће идеологије којом смо зато и заслијепљени, иако смо је видјели на дјелу свуда по свијету. Од Кореје и Вијетнама, преко свих оних народа којима је, исто тако, демократија бомбама утјеривана у кости, под паролом ослобођења тих народа (ваљда, од живота), до ових посљедњих интервенција у "име слободе и демократије", као већ потпуно огољених злочина над Србијом, Ираком, Либијом, Сиријом и Авганистаном. Али ту још није крај, наравно, највећа жртва те идеологије ће поново бити Русија. Али жртва, а не и поражени! Скршиће Русија и те зубе, демонократије.

Подели на овим сајтовима

Један блиц о демократији, као чисто демонској идеологији.

1949. године је снимљен филм Токио Џо, а главну улогу је играо Хемфри Богарт, као ваљда највећа холивудска звијезда тад. И тај Токио Џо (Богарт), усред Јапана, у једној сцени каже свом другу Јапанцу - дословно: ми смо дошли овде да вас добре Јапанце ослободимо од злих Јапанаца. Као да се Хирошима и Нагасаки уопште нису десили само четири године прије тога.

По самој аналогији те приче с овом нашом српском, ако прихватимо ту идеологију "Токио Џоа" као критеријум, наше вриједности биће само израз "злих" Срба, исто као и "злих" Јапанаца, којима је Токио Џо дошао да се супротстави. И да за то "зло" отвори очи "добрим" Јапанцима, већ пелцованим Хирошимом и Нагасакијем, за које он, наравно, није одговоран.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Stormgrom рече

Trenuno pokusavam da odgovnentnem koji vam je argument trenutno najaktuelniji kad opravdavate Rusku agresiju na Ukrajinu

Навешћу ти бар четири разлога: 

1. Рат у Донбасу који траје ево већ 8 година, на кога је такозвани демократски свијет слијеп и глув, у коме се руско становништво Донбаса свакодневно излагало војним нападима, цивили руског поријекла или коме је руски матерњи малтретирају широком Украјине и убијају, руски језик забрањује и настоји затрти руски идентитет и култура. 

2. Биолошке лабораторије које су спознзорисане из земаља такозваног демократског свијета у коме се врше истраживања опасних патогена, за које су сами спонзори забринути да би могле пасти у руке Рускима снагама...да нећу помислити како се брину за опште здравље човјечанства па истражују могућности нових лијекова?

3. Константно наоружавање Украјине од стране такозваног демократског запада, при томе Украјина како тече вријеме све је више антируски настројена што у тој комбинацији значи само још већи притисак на руско и руско језично становништво у Украјини које би се кад тад суочили са питањем своје егзистенције.

4. Изражена тежња кијевског режима да крене у развој нуклеарног наоружања за шта би свакако имали свесрдну подршку такозваног демократског свијета. 

Дакле мало ли јел? 

Немој да се правимо незнавене тоше, и да овај сукоб посматрамо као Русија - Украјина, ово је сукоб Русија - НАТО, свјесно и намјерно је припреман и исцениран од стране такозваног демократкоског свијета, а Украјина је колатерална штета такве политике. 

Цитат

Sto onda ruska vojska unjstava gradove, stambena naselja i ubija civile? 

Које градове? Херсон или Мелитопољ који су велики градови, не фали ни цигла и живот се одвија у потпуној нормалности јер тамо није било украјинске војске која би пружала отпор. За разлику од рецимо Мариуопоља у коме су нацистичке снаге Азова имале око 10000 стационираних снага који су умјесто да изађу ван града и бране га на линији при томе штитећи цивиле, завукли се у стамбена насеља, упали људима у станове и одатле се гађају са руском војском. Побили су хиљаде људи недозвољавајући евакуацију. Једна од највећих гадости које је Украјинска војска могла да уради је да се завуку у градове и тиме су своје сународнике претворили у легитимну војну мету. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Stormgrom рече

P.S. I NATO je '99 isto imao ovakav spisak razloga za bombardovanje Jugoslavije. Svi validni ko i ovi tvoji i svi konkretni ko i ovi tvoji... ALI ajde da cujemo sad opet kako tooo nijeee istooooo

Србија је развијала биолошко оружије које би евентуално употријебила против тог НАТО-а?

Србија је имала границе на 400 км од Вашингтона, Лондона, Париза или Берлина и тежила стварању нуклеарног оружија?

Србија је настојала да буде члан војног савеза који је смртни непријатељ НАТО-земаља ?

Србија је била толико моћна да је економски обуздавала НАТО-о земље?

У Србији је затирано америчко - енглеско становништво?

Просвјетли ме. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Stormgrom рече

Mnogo lazete lbg...

Ко ми каже? Баш си непристрасан, није ми јасно шта је по теби мржња ако није ово што ради западна политика? Реци ми зашто се уводе санкције на књижевност, спорт, храну, енергенте? Зашто се бомбардује у име демократије? Зашто се у име демократије медији иживљавају и намерно сатанизују народе и ко их чита и верује им и сам почиње да мрзи друге? Зашто се не извештава објективно шта ради НАТО пакт и чланице појединачно? Па се измишљају фолс флег напади? Зар то није ширење мжње међу народима? Погледај снимке о Маркалама и Рачку? Видећемо ко бомбардује цивиле у Украјини и коме је у интересу да о ради.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Stormgrom рече

Pa jel taj jezik znaci sad ok? Ne kapiram, do skoro je taj politicki ejzik bio prozivod satane licno a sad je odjednom postao mirotvorno pravosalvni "odgovor" na nacizam...

Sta ce kenjate sledeci put kad ameri opet napadnu neku zemlju? Odakle vam obraz da to kritikujete? Pitanja su retoricka, naravno da cete samo da  se pravite ko da se Ruska invazija nikad nije  ni desila  i sammo ce se vratite na fabricka podesavanja, i da ono sto ste ljubili do pre mesec dana odjednom opet postane "najvece zlo koje postoji"

Da li postoji neki nacin da neki naciJonalsita ili ekstremni denicar jednom u zivotu sebe vodi principima a ne dupeljubljem? Jel tolko tesko da stanes ispred ogledala i da kazes "ovo sam ja, ja verujem u ovo i ovo i moji politicki pogeldi su takvi" i kraj. KOd vas je sve to vrlo fluidno, ko seksualnost kod ljudi.... citav jedan spektar principa koji se koriste po potrebi, pa je tako agresija na jednu zemlju totalno opravdana a na neku drugu je zlocin, a jedini kriterijum tog vrednosnog sud aj e dal su pocinioci "moji" pa ako su moji onda neka siluju i bebe, jbg, tako mora... ratni uzasi su to... Kolateralna steta.

Samo su vama tudja mrtva deca kolateralna steta a nasa devojcica poginula na nosi- svetica...

Не прави се да си будала, нико овде не оправдава ратне злочине. Захарова је била иронична. Јел би теби Путин био довољно добар да је дозволио да Укри бомбардују Донбас и Луганск још једно десет година? Да им Укри не дају осовно за живот. Колико још жртава би задовољило ваше западне критеријуме па да почнете да,говорите о тим жртвама и да престанете да наоружавате Украинце и да серете како су они суверена земља и да могу да раде шта хоће без последица. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...