Jump to content

Косово и Метохија данас

Оцени ову тему

Препоручена порука

КФОР УКЛОНИО БОДЉИКАВУ ЖИЦУ У ЗВЕЧАНУ: Потврда да Срби и КФОР немају проблем на терену - проблем су Куртијеви специјалци

WWW.NOVOSTI.RS

ПРИПАДНИЦИ Кфора уклонили су бодљикаву жицу коју су поставили пре седам дана после немира код Општине Звечан.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 500
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 57 минута, Milan Nikolic рече

@mirko1929

Можеш ли рећи за кога гласаш на изборима? Шта нам препоручујеш кога да бирамо на изборима?

Или те баш брига за народну вољу, него да бира курта и мурта и амбасаде?

Људи, разумите да је Држава нешто што има сопствену главу и да је Црква не може заменити. Нити је то добро за Цркву јер би се тиме посветовњачила и изгубила свој смисао.

Црква је ту за Државу у смислу да буде уз народ. И народ је тај који је одговоран и који се мора слушати. Народ одлучује, и то је нешто што се више не сме доводити у питање.

Чујем да је код Оље Бећковић у емисији једна жена преко телефона критиковала опозицију што не желе да причају са властима. Лепо каже да је то бесмислено јер је народ бирао власт, па каже зар треба да буде грађански рат.

Скрећем пажњу вама који мислите да службу Богу приносите гоњењем власти, да поразмислите о вашој одговорности пред Богом за јединство и слогу нашег народа. Једно је да се политички борите, трудите, салажете, а нешто сасвим друго је да позивате на државни удар или било шта мимо воље народа.

Нисам излазио на изборе. Не видим сврху, кад Велики Вођа није ништа препустио случају, све је гласове већ сакупио пре избора! Неко је уцењен, него подмићен, у сваком случају ствар је била извесна, а избори само шарена лажа.

Шта? Па цела истина је да је Великог Вођу довео Запад, да он ужива подршку Запада, и да је њихов послушник, те да је зато и доведен, да одради посао. Наравно, оне претходне је исто довео Запад, али их је и скинуо, кад су одбили послушност. Тако ће и он да прође ако одбије послушност, зато је и не одбија. Они су га довели да им одради посао, а заузврат има одрешене руке да пљачка колико му воља. Само што је притом окупио највећи шлајм и штроку који је овај народ произвео, незасите халапљивце који не знају ни шта ће с тим што су украли, него живе само за то да би крали.

Црква и не треба да влада државом, али мора да оштро извргава руглу сваку власт. Али, нико од наших великодостојника се не усуђује да зуцне политичарима због њихових моралних преступа. Више немамо ни Амвросија Медиоланског, ни Јована Златоустог, ни Атанасија Великог. Напротив, наши великодостојници су кукавице и кишобрани...

Који народ одлучује? Цигиши што продају гласове за хиљаду динара да имају за пљуге? Које не занима сутра? Због њих моја деца и унуци да више немају своју земљу, него да буду јефтина радна снага Швабама? То ти мени говориш да треба да прихватим као вољу народа? Па нећу, не интересује ме, ко хоће да буде роб нека прода у робље себе и своју породицу, ја на то не пристајем!

Који је то бре народ бирао власт? Ја га нисам бирао, нити сам пристао на његову власт, нити на било који начин признао легитимитет система. За мене је он тиранин, ништа бољи него неки туђин, завојевач који је дошао да зулумћари овде, чак и гори јер овај зулумћари над сопственим народом.

А организовани криминал и велеиздаја од стране Великог Вође није државни удар?

Подели на овим сајтовима

@mirko1929

Црквени оци су се побунили против јереси које је подржала Империја, а власт по себи се није доводила у питање.

Нисам разумео за шта се залажеш, да срушимо прозападну власт чије рушење режира запад?

Чудно размишљаш о народу. Знам доста људи који гласају, нико није уцењен, подмићен, нисам видео цигане који продају гласове за цигаре.

Свако ко гласа под принудом, чак и да мора сликати листић као доказ, позван је од стране власти на прошлим изборима, да пре убацивања листића у кутију прекрижи листић јер је тиме глас неважећи.

Ми немамо другог избора него да следимо вољу народа када је реч о Држави. У реду је борити се на легитиман начин за политичке ствари. Наша Држава је толико зрела и ту више нема шта да се полемише.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Јанко рече

Господ би дао.

Да смо љубили и храбро исповедали Истину.

Amin.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Milan Nikolic рече

Империја, а власт по себи се није доводила у питање.

Е да си ми ти жив и здрав, ако хоћеш да знаш како су се свргавали цареви у Константинопољу сад ћу да ти кажем. Најпре би извукли цара из палате и разбили му главу о камен уз покличе анаксиос, анаксиос. Онда би све његове потомке ушкопили и прогнали у удаљене манастире, остатак родбине и присташе му би ослепели. Ето, само да се зна који је Православни и предањски начин поступања с владарима, да се не позиваш више на одговорност пред Богом.

Подели на овим сајтовима

Возило тзв. косовске полиције дошло је међу окупљене Србе испред општине Звечан, који мирно протестују, под изговором да носе храну својим специјалцима у згради општине.

WWW.NOVOSTI.RS

ВОЗИЛО тзв. косовске полиције дошло је међу окупљене Србе испред општине Звечан, који мирно протестују, под изговором да носе храну својим специјалцима у згради...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, mirko1929 рече

Е да си ми ти жив и здрав, ако хоћеш да знаш како су се свргавали цареви у Константинопољу сад ћу да ти кажем. Најпре би извукли цара из палате и разбили му главу о камен уз покличе анаксиос, анаксиос. Онда би све његове потомке ушкопили и прогнали у удаљене манастире, остатак родбине и присташе му би ослепели. Ето, само да се зна који је Православни и предањски начин поступања с владарима, да се не позиваш више на одговорност пред Богом.

Какве везе има руља са Црквом? Црквени оци су неретко трпели прогон и мучења од стране власти, а нису свргавали власт.

Зато је воља народа неприкосновена за избор државног руководства. Никаква руља то не сме више да чини.

Ако се ти позиваш на Православље тиме што правдаш насиље и убијање владара, онда немам шта да ти кажем.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Какве везе има руља са Црквом? Црквени оци су неретко трпели прогон и мучења од стране власти, а нису свргавали власт.

Зато је воља народа неприкосновена за избор државног руководства. Никаква руља то не сме више да чини.

Ако се ти позиваш на Православље тиме што правдаш насиље и убијање владара, онда немам шта да ти кажем.

Да се разумемо ја не позивам ни на шта. Само ти објашњавам да ако се ти позиваш на народну вољу и Бога то је оно што добијаш. Руља, то ти је народна воља директно, без посредника.

Подели на овим сајтовима

@mirko1929

Руља није народна воља, него је народна воља избор већинског народа. Ако те баш занима колико су сви протести и скупови у Београду били мизерни и нелегитимни у контексту воље народа, погледај овај прилично опозициони прилог:

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, mirko1929 рече

Да се разумемо ја не позивам ни на шта. Само ти објашњавам да ако се ти позиваш на народну вољу и Бога то је оно што добијаш. Руља, то ти је народна воља директно, без посредника.

narodna volja je izrazena na izborima a opiziciona rulja koja srlja kao krdo volova i preti vesalima je upravo to, krdo volova.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Јанко рече

Да, још једна стварчица и напуштам дефинитивно форум који то више није.

Немој да се нервираш, стави активисте на игнорисање. Много је лепши форум тако.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Н И Н Е рече

Немој да се нервираш, стави активисте на игнорисање. Много је лепши форум тако.

Тебе и све вас који називате људе који мисле другачије активистима и плаћеницима, треба да је срамота. Динара од било које странке нисам добио, нити икакве користи. Али то је та ПиСТоЈнОсТ! Буквално си у рангу овог председника скупштине у размишљању, само у другој боји.

Пази, слепила, да неко ко годинама пише на форуму, буде назван ботом, иако се из авион види да смо причали о разним темама, а не само о политици.

Стиди се.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Н И Н Е рече

Много је лепши форум тако.

И ово је монструм реченица. Лепши је форум без браће из Цркве који мисле политички другачије?!? Блок на форуму. А како ћеш на Литургији и у животу?

Да ли си свестан шта пишеш?

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вилер Текс рече

Динара од било које странке нисам добио, нити икакве користи.

Као што рекох више пута на овој теми, то говори још горе о теби. Јер да неко заступа Великог Вођу из користи то разумем (не оправдавам, али разумем). Али ако истински верујеш да он добро чини овом народу онда си стварно случај за посматрање.

Подели на овим сајтовима

@mirko1929

Али зар ниси ти још гори ако без примања новца од западњака рушиш сопствену власт?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...