Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, Milan Nikolic рече

Треба забранити комуникацију на форуму без идентификације.

Да, овако из анонимности могу да млате шта им падне на памет. 

пре 23 минута, Onufrije рече

Штета за оног попа ванземаљца што нису раније донеле Владике ову благословену одлуку, можда не би отишао на Суд, изгубио парохију и шта већ мзу се десило јер је умислио да је паметан.

Забрана је постојала и зато је, између осталог, и отишао на суд. 

пре 25 минута, Onufrije рече

Иначе попе много видиш непријатеље око себе и да си ти ту много битан и паметан

Ма, причињавају ми се:)). Ја сам небитан, као и функције на које сам постављен. 

А ти, попово, само уживај и лижи ране.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 56 минута, Onufrije рече

Иначе попе много видиш непријатеље око себе и да си ти ту много битан и паметан,  а то није баш мудро поготово у Цркви.

То нека претња а? Оно типа појешће те мрак, или идеш за Канаду? Испада да је црква гора но Земунски Клан... пази ти то поготово. Додуше, ово највише личи на ону комунистичку претњу много лајеш.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Milan Nikolic рече

Треба забранити комуникацију на форуму без идентификације.

Pa lik se identifikovao sa Onufrijem 

Molim lepo....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Верујте ми, преуморан сам, али и срећан. Уморан од селидби и од посла који радим, али и задовољан јер се виде резултати тог рада. Светиња у којој сам је велика; чуда су свакодневна. Читаш молитве, исповедаш, проповедаш, дајеш савете, помажеш људима конкретно... Прави пасторални рад. Људи се враћају брзо да се опет видимо. У Петки или ћеш се посветити или постати говедо горе но што си ушао. Не стижем за нос да се ухватим. Многе ствари сам ставио на стенд бај. Једноставно не могу да се мултициплирам да бих све обавио. Полако стварам екипу сарадника. Иде то добро, чак превазилази моја очекивања. 

Велика ствар је да је братија одлична. Углавном су професори, нема се парохија па нема ни неке суревњивости. Сви се покривамо и помажемо. Ствари функционишу као швајцарски сат. За мене је ово дошло као ваздушна бања, иако сам избезумљен од умора.  

О свему осталом не могу да говорим, а временом ће се откривати на радост многих, али и на ужас адски неких мојих "доброжелатеља". 

Подели на овим сајтовима

On 17.10.2021. at 19:21, Onufrije рече

Хе хе реагује забрана (из раја изашла) иначе би већ биле салве псовки и увреда.

Штета за оног попа ванземаљца што нису раније донеле Владике ову благословену одлуку, можда не би отишао на Суд, изгубио парохију и шта већ мзу се десило јер је умислио да је паметан.

Иначе попе много видиш непријатеље око себе и да си ти ту много битан и паметан,  а то није баш мудро поготово у Цркви.

Лепо је да Црква контролише ствари.

Нешто сл. као у Грчкој, без грамате не можеш да исповедаш. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Дејан рече

Лепо је да Црква контролише ствари.

Нешто сл. као у Грчкој, без грамате не можеш да исповедаш. 

Ја са граматом постављен за духовника... на ужас Рођеног и сличних:)))

Народ је пак јако задовољан. Враћају се често да питају и друго, да захвале итд. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Ја са граматом постављен за духовника... на ужас Рођеног и сличних:)))

Народ је пак јако задовољан. Враћају се често да питају и друго, да захвале итд. 

Кад Ава има штошта паметно да каже 💪💪

Подели на овим сајтовима

On 16.8.2021. at 19:52, Zoran Đurović рече

"Чашћу чините већима једни друге", :))) 

Дођи до Ружице па да се лично упознамо. 

Сада ћу ваљда моћи да пишем на Поукама као клирик СПЦ? :)) Када сам вам говорио да има много цвладика који ме цене, ти си се смејао на то. Сада сам се запрепастио колико је других владика који су ми прилазили и хтели  да ураде селфи са мном. Да не говорим о монасима, монахињама, свештеницима, лаицима. 

Добро смо семе сејали, сада иде берба и ново орање и сејање. 

Ава  Римски, Залудни слуга  Божији...  

О свему ће судити време и наравно Господ. Ја лично се трудим да не судим па нећу ни сада. Али бих поставио једно питање О Зорану. Оче, да није ово што сте написали хвалисаво?

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Hristoslav рече

Ја лично се трудим да не судим па нећу ни сада.

Шта би било кад се не би трудио? 12:smeha::))12:smeha:

пре 8 часа, Hristoslav рече

Оче, да није ово што сте написали хвалисаво?

Како рече Златоустов непријатељ, Северијан Габелски, да не стоји ниједна од оптужби против њега, треба га рашчинити јер је хвалисавац (Сократ VI, 16; Созомен VIII, 18)! 

Подели на овим сајтовима

Не питај ко је свештено лице, струја тече и кроз рђаве жице.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Milan Nikolic рече

Не питај ко је свештено лице, струја тече и кроз рђаве жице.

Tece i kroz rdjave, a hoce ponekad i kratak spoj da napravi i izazove pozar, a moze i nekog da kosta glave 😉

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Zoran Đurović рече

Шта би било кад се не би трудио?

Hristoslav se trudi da bude dobar pravoslavac ali ima veliku nevolju sa zdravljem, da ga Bog ukrepi i cuva.

Mogao bi kad tebe oce na duhovni savet koristilo bi mu da se makne od silnih monaha kojima se napaja.

Znam coveka i njegovu situaciju.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Hristoslav se trudi da bude dobar pravoslavac ali ima veliku nevolju sa zdravljem, da ga Bog ukrepi i cuva.

Mogao bi kad tebe oce na duhovni savet koristilo bi mu da se makne od silnih monaha kojima se napaja.

Znam coveka i njegovu situaciju.

Пре свега благодарим на молитви да ме Господ укрепи и сачува. Нека би Господ укрепио и сачувао све нас. Наравно да вам је позната моја здравствена ситуација пошто сам изашао у јавност још од 2009. Четири интервјуа, Политика, Време, Блиц, vice.com и видео емисија Пешчаник. Дакле ја ништа не кријем. Такође сматрам да није срамота бити болестан, срамота је лагати, красти итд. Што се тиче монаштва и напајања монашком духовношћу, не слажем се са вама. У суштини не постоје две духовности, монашке и световне, духовност је једна. Христове заповести се односе на све једнако и на монахе и мирјане. Једино што су монаси по вокацији подвижници, или би то требало да буду. Мирјани некако млако држе заповести. Тако да практично ниједан световњак не може бити узор хришћанину за разлику од монаштва и светих отаца који су редом монаси. А пошто ме познајете молим ваше молитве. Поздрав

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Zoran Đurović рече

Шта би било кад се не би трудио? 12:smeha::))12:smeha:

Како рече Златоустов непријатељ, Северијан Габелски, да не стоји ниједна од оптужби против њега, треба га рашчинити јер је хвалисавац (Сократ VI, 16; Созомен VIII, 18)! 

Златоустом је апсолутно било страно хвалисање. Противници су морали нешто да му нађу па су ово нашли јер речи често допуштају разна тумачења. Ја апсолутно немам ништа против О Зорана. Нешто сам брљао овде на поукама али схвативши шта сам урадио приватно сам се извинио О Зорану и замолио га за помињање на проскомидији. О Зоран је великодушно прихватио моје извињење и обећао да ће поменути моју супругу и мене. Него ово што сам приметио, без и најмање жеље да осудим, ако сам тако схваћен ја се извињавам, транспарентно се види хвалисање. Такође имам примедбу, а молио бих О Зорана да то уважи и за убудуће прихвати, да мало припази на речник којим пише. Често користи изразе против својих противника који нису на месту. Такође примећујем да кад говори О Господу Исусу Христу и Пресветој Богородици, веома добро расуђује и богословски тумачи, ипак је он доктор патрологије, али користи сувише слободне изразе који мени лично сметају да читам, па бих му саветовао већу побожност.

Подели на овим сајтовима

On 23.10.2021. at 21:06, Hristoslav рече

и светих отаца који су редом монаси

Nije tačno. Да ти набројим само неке који нису били монаси: Поликарп Смирнски, Игњатије Антиохијски (као и сви до 4. века, јер тада монаштво није ни постојало), св. Никола, Атанасије Велики, Јн. Златоусти, Василије Велики, Григорије Ниски, све свете папе до 9. века, Фотије, Августин, Амброзије Милански и небројени други. 

On 23.10.2021. at 21:28, Hristoslav рече

Златоустом је апсолутно било страно хвалисање.

Види се да га ниси читао. 

On 23.10.2021. at 21:28, Hristoslav рече

па бих му саветовао већу побожност

Плашим се да нећу моћи да те задовољим формалном побожношћу. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...