Jump to content

Избори у Србији 2022.

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 8. 11. 2021. at 10:32, Avocado рече

I zato kad neko ko nije Đilas niti Jeremić (osim ako ne misliš da je fsa jedan od njih dvojice) kritikuje takav sistem, ti imaš potrebu i nagon da pomeneš Đilasa i Jeremića? 

:)

Expand  

Јеси ти пратио радњу? Ође се ради о томе да је неко испалио патетичну марчеловску критику. Стоји да има много везара. Е сад тема су избори а сви који учествуји у трци и позоција и опозиција гаје партијски систем кадрирања. Дакле везано је за изборе. 

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2021. at 22:04, haveaniceday рече

Niko od njih ne citam informer, bleje na svim protestima a opet Djilasa ne mogu da smisle. Nekoliko njih su clanovi nekih NVO (malo normalnijih od ovih sonja biserko i ekipa). Niko od njih nije nacionalista, desnicar ili bilo sta iz tog tabora

Expand  

Чини ми се да ови не воле Ђиласа јер није довољно кул и урбан или аутошовиниста. Кад си рекао да је нво екипа то ти је мање више та прича.

Па 2012 је Ђилас таквима био Ђитлер.

Ја рецимо мислим да Ђилас лично није аутошовиниста али игра у тој екипи.

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 10:44, Вилер Текс рече

Јеси ти пратио радњу?

Expand  

Veoma pažljivo.... fsa je postavio sasvim validnu kritiku partijske države i partijskog zapošljavanja... koja se čak i ne odnosi ni na jedan konkretan režim (mislim da je originalno stvorena kao kritika komunističkih režima)... i ti si osetio potrebu da pomeneš one koji su vladali pre 10 godina...  a sasvim je sigurno da se to potpuno slučajno uklapa u sasvim očigledan model propagande aktuelnog režima i stavova pripadnika aktuelnog režima... koji su se veoma izveštili u tome da se ama baš svaka priča može uvek okrenuti na Đilasa... ali kao što rekoh, ta padudarnost između vas je sigurno potpuna slučajnost..  :D

Jer ne bi ti sigurno funkcionisao isto kao Pavlovljevi kučići... :)

Ође се ради о томе да је неко испалио патетичну марчеловску критику.

Expand  

Šta znači "marčelovska" kritika?

Jel Marčelo sad kao nešto loš? Jel si se prepoznao u "Pegli" pa te to pogodilo ili je nešto drugo u pitanju?

Стоји да има много везара. Е сад тема су избори а сви који учествуји у трци и позоција и опозиција гаје партијски систем кадрирања. Дакле везано је за изборе. 

Expand  

Sad si opet kontradiktoran... jel kritika bila loša ili potpuno precizna i adekvatna?

Inače, šta ti u samoj kritici ukazuje na to da je kritika usmerena na ovu ili onu partiju, poziciju ili opoziciju?

• Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 11:39, Avocado рече

. i ti si osetio potrebu da pomeneš one koji su vladali pre 10 godina... 

Expand  

Зато што је наратив који ти користиш (и фса ) такав да је снс крив за све и чим их скинемо процветаће руже. Неће. Поготово неће јер руже обећавају они који су владали пре Вучића па је уместо ружа никао СНС.

Ако не размеш да ја узмем звонце и да мантрам "трећи свет, нема нигде на свету, вчћ пдр". Јел разумеш нешто осим тих мантри?

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 11:39, Avocado рече

Šta znači "marčelovska" kritika?

Jel Marčelo sad kao nešto loš? Jel si se prepoznao u "Pegli" pa te to pogodilo ili je nešto drugo u pitanju?

Expand  

Значи да је патетично.Песма коју помињеш је врхунац патетике.  Да не идем даље...није тема. 

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 11:48, Вилер Текс рече

Зато што је наратив који ти користиш (и фса ) такав да је снс крив за све и чим их скинемо процветаће руже.

Expand  

Postoje dve mogućnosti:

a) da ja imam takav narativ

b) da nemam i da si ti to izmislio

U samo jednoj od te dve mogućnosti bi realnost bila takva da ti nikada ne bi mogao da nađeš neku moju poruku u kojoj tako nešto zaista i piše, nego bi baš uvek morao da ti trabunjaš o mom narativu umesto da komentarišeš nešto što sam zaista napisao.. 

Tako da nije uopšte teško utvrditi koja od te dve opcije odgovara realnosti...

Неће. Поготово неће јер руже обећавају они који су владали пре Вучића па је уместо ружа никао СНС.

Expand  

Uklanjanje korova nije garancija da će ti u dvorištu nići ruže, ali je nužni preduslov... a kad držiš, braniš i zalivaš korov i na bilo kakvu priču o tome da se korov ukloni samo mantraš kako je u tvom dvorištu uvek bio korov, onda je 100% sigurno da ruže neće nikada nići....

Ако не размеш да ја узмем звонце и да мантрам "трећи свет, нема нигде на свету, вчћ пдр". Јел разумеш нешто осим тих мантри?

Expand  

Nadam se da bar ti razumeš šta si hteo da kažeš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 12:01, Вилер Текс рече

Значи да је патетично.Песма коју помињеш је врхунац патетике.  Да не идем даље...није тема.

Expand  

Onda ne umeš da pravilno koristiš svoj jezik... ako u tvom rečniku "marčelovska" znači patetična... onda je ono što si napisao tj. "patetična marčelovska kritika" znači "patetično patetična kritika"... poznatije kao pleonazam...

... što se baš fino uklapa sa stihovima iz pomenute pesme: "I zna da bije za ćirilicu, ali piše spojeno ne znam."

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 12:12, Avocado рече

Onda ne umeš da pravilno koristiš svoj jezik... ako u tvom rečniku "marčelovska" znači patetična... onda je ono što si napisao tj. "patetična marčelovska kritika" znači "patetično patetična kritika"...

... što se baš fino uklapa sa stihovima iz pomenute pesme: "I zna da bije za ćirilicu, ali piše spojeno ne znam."

Expand  

Ја када за себе ниса тврдио ни да сам писмен ни да сам образован.

Када немаш шта паметно да кажеш ти се дохвати флоскула као и остали урбанаши.

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 12:18, Вилер Текс рече

Ја када за себе ниса тврдио ни да сам писмен ни да сам образован.

Када немаш шта паметно да кажеш ти се дохвати флоскула као и остали урбанаши.

Expand  

1. Proveri šta znači reč "floskula"...

2. Priznajem da nemam ništa posebno pametno da kažem povodom paušalne tvrdnje da je navedena kritika "patetično marčelovska"...  to čim napišeš, odmah lišiš sagovornika svakog iole pametnog odgovora... :D

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 12:25, Avocado рече

1. Proveri šta znači reč "floskula"...

2. Priznajem da nemam ništa posebno pametno da kažem povodom paušalne tvrdnje da je navedena kritika "patetično marčelovska"...  to čim napišeš, odmah lišiš sagovornika svakog iole pametnog odgovora... :D

Expand  

Важи дотуре писмености. 

Подели на овим сајтовима

Meni je impresivno koliko opozicija nema osecaja za narod i sta narod voli.

Djilas i Borko idu kod Bajdena. Kapiram da se tu dogovaraju neke prodaje vlasti, da ce mozda da maknu Vucica. Ali ono sto Djilas i Borko ne kapiraju jeste da vecina naroda mrzi Bajdena i da ce (ako promene Vucica) svi smatrati da su to uradili amerikanci jer nas mrze. Mislim cak i najgluplji lik ima da poveze Djilas i Borko u americi, Vucic smenjen, to je to. 

Pride na sve to Bajden pravi pritisak na Republiku Srpsku kako vidim. 

Znaci totalno odsustvo osecaja.... ja prosto ne verujem... morace Srbiju u zlatu da naprave ukoliko misle da ostanu na vlasti posle toga... 

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 10:39, Avocado рече

Ni ja ga ne volim... samo nemam pomenuti refleks...

Expand  

Pa ajde da ti verujem, ali on ti je alternativa Vucicu. On ili Jeremic. Ja bih vise voleo Jeremic da bude. 
E sada, nije neki reprezentativni uzorak, ovi likovi sa kojima se ja druzim, dosta su tu vegani, zastitari zivotinja, frilenseri, ekolozi i ostali "fringe" opozicionari ali niko od njih nije spreman da glasa za Djilasa niti da se nesto raduje kada dodje na vlast. 

Mislim jedan od razloga (sto od pocetka pricam) je taj sto svi ti ljudi koje sam nabrojao imaju isto misljenje i "refleks" na Djilasa kao i viler teks.

Ti ljudi veze sa SNS nemaju. Najvise pljuju most na adi, bus plus, unistavanje javnog prevoza, djilasov odnos prema gradjanima koji su imali zamerke, privatizacije odredjenih parcica zemlje i nekretina po beogradu i masovno bogacenje.  Vise manje sve isto sto i informer prica. 

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2021. at 18:48, haveaniceday рече

Ali ono sto Djilas i Borko ne kapiraju jeste da vecina naroda mrzi Bajdena i da ce (ako promene Vucica) svi smatrati da su to uradili amerikanci jer nas mrze.

Expand  

Већину народа боли уво за Бајдена и Америку генерално. Направи анкету на улици и питај случајне пролазнике ко је председник САД, чисто ме занима колико њих би уопште погодило :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...